Pasta met paddenstoelen
Het is weer volop paddenstoelentijd. We zijn er dol op, risotto met kastanjechampignons, een plaattaart met oesterzwammen of een heerlijke pasta met paddenstoelen. Je kan zo lekker variëren met de recepten.
Paddenstoelen soorten
Meestal gebruiken we een mix van shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons. Die kan je ook gemengd kopen in de supermarkt. Op de markt vind je een uitgebreide kraam met wel 50 soorten. Eigenlijk geldt voor iedere paddenstoel dat het lekker is om ze te bakken met wat knoflook, olijfolie, peper en zout en tijm. Veel meer heb je dan niet nodig. Deze viereenheid gaat ook in dit pastarecept. Probeer het zelf maar eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr linguine
- 400 gr kipgehakt
- 30 gr panko
- Rasp van 1 bio citroen
- 250 gr kastanjechampignons
- 150 gr oesterzwammen
- 250 gr paddenstoelen melange
- 2 teentjes knoflook
- 4 eidooiers
- 100 ml slagroom
- 150 gr Parmezaanse kaas (+ extra om te garneren)
- 5 takjes tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven)
Maak de balletjes door het kippengehakt, de panko, de blaadjes van de verse tijm, de geraspte citroenschil goed door elkaar te kneden. Voeg peper en een 1/2 theelepel zout toe. Kneed goed door. Rol balletjes ter grootte van een walnoot. Zet ze even in de koelkast.
Meng in een kom de eidooiers samen met de slagroom en Parmezaanse kaas. Voeg ook hier wat peper en zout toe.
Bak de kipgehaktballetjes in wat olijfolie en boter mooi goudbruin. Haal ze uit de pan, bedek met wat aluminiumfolie en zet ze in de oven om door te garen, ongeveer 10-12 minuten.
Kook de pasta beetgaar in ruim flink gezouten water.
Hak de knoflook fijn. Snijd de champignons en paddestoelen in grove stukken. Kleintjes kun je heel laten. Wanneer de pasta bijna beetgaar is, bak je de paddestoelen met een beetje olijfolie en de gehakte knoflook in een koekenpan.
Giet de pasta af. Je moet nu snel handelen. Doe gelijk het slagroom mengsel erbij en roer goed door, de saus moet aan de pasta gaan hangen. Doe het deksel op de pan, pak de balletjes uit de oven. Verdeel de pasta, balletjes en paddestoelen over de borden. Garneer met nog wat verse Parmezaanse kaas en verse tijm.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.