fbpx
Menu

Ontbijt bananensplit

Sponsored Vroeger was de bananensplit mijn favoriete toetje. Ik at het altijd op het pannenkoekenschip in Groningen. Roomijs, stukjes banaan en chocoladesaus. Niet zo healthy maar wel lekker. Deze ontbijt versie is een stuk gezonder. Die zou je prima iedere dag als ontbijt kunnen eten. Yes! Ik eet al jaren iedere dag kwark of yoghurt met banaan en ontbijtgranen als ontbijt. Zodra ik wakker word heb ik meteen trek. Ik heb dan ook echt weer brandstof nodig, anders kom ik niet op gang. Met deze goede start kan je prima een ochtendje vooruit. Maar zo’n kommetje is soms ook wat saai en daarom presenteer ik het vandaag in de vorm van een bananensplit.

De ingrediënten zijn praktisch hetzelfde, banaan, Griekse yoghurt, ontbijtgranen en wat rood fruit en een klein beetje pure chocolade om het af te maken. Ik heb de krokante ontbijtgranen van Bolletje gebruikt in de smaak cranberry’s en bosbessen. Deze is lekker fruitig. En goed om te weten, deze granen bevatten 30% minder suiker dan andere granola’s en krokante muesli’s. Het is gezoet met dadelpuree en appelsapconcentraat. Ze zijn lekker crunchy en dus niet te zoet van smaak.

Dit bordje is toch een feestje om te zien? Ik kan me voorstellen dat je niet iedere dag zin hebt om zo’n kunstwerk te maken. Gewoon alles in een kom doen kan natuurlijk ook. Op Instagram heb ik ook al een paar lekkere ontbijtjes gedeeld. Kijk hier voor een superlekkere cantaloupe bowl. Voor de chocoladelovers maakte ik een chocolade ijs ontbijt. Hier vind je het recept. Niet zo veel tijd? Dan kan je ook altijd nog voor de breakfast to go gaan, deze vind je hier. Volgen jullie mij daar al?

Ontbijt bananensplit

ontbijt bananensplit

Ingrediënten voor 1 persoon
1 rijpe banaan
3 lepels Griekse yoghurt
2 el Bolletje krokante ontbijtgranen Cranberry-Bosbessen
Paar frambozen en blauwe bessen
10 gr pure chocolade

Zo maak je het
Halveer de banaan in de lengte en deze deze op een mooi bordje.

Verdeel de Griekse yoghurt over het midden van de banaan. Met een ijsschep kun je mooie bolletjes vormen van de yoghurt.

Strooi de ontbijtgranen over de yoghurt.

Garneer de bananensplit met wat rood fruit.

Hak de chocolade fijn en strooi dit over de bananensplit.

Geniet ervan.

Ontbijt bananensplitOntbijt bananensplitOntbijt bananensplit

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Bolletje, lees hier mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

3 reacties

  • Malou | Blonde Blossom
    1 juni 2017 om 11:39

    Hmmmm wat ziet dat er lekker uit! Echt super fotogeniek en helemaal niet moeilijk om te maken. Lekker voedzaam en gezond ontbijtje ook! Malou x

    Beantwoorden
  • Zonderzooi
    1 juni 2017 om 10:25

    Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Wat een goed idee ook om Griekse yoghurt te gebruiken in plaats van ijs.

    Beantwoorden
  • Annika
    1 juni 2017 om 10:43

    Ja he? En net wat verantwoorder voor bij het ontbijt ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen