Menu

Easy: Zoete aardappel curry

Het is weer woensdag dus ik heb weer een lekker Fresh & Easy receptje voor jullie. Deze zoete aardappel curry met massala is mijn nieuwe lievelings. Hoe ik op het idee gekomen ben? Nou dat ging zo. Als ik gezond wil eten maar geen tijd of puf heb om te koken doe ik een Deliveroo’tje. Meestal bestel ik dan bij Stach of bij Westhoff de zoete aardappel curry met quinoa. En toen dacht ik, he dat kan ik zelf ook maken. Ik maakte meteen een hele grote pan vol. Die heb ik in bakjes in de vriezer gedaan. En als ik nu een keer laat thuis ben, hoef ik het alleen maar even op te warmen. Handig toch.

Als je gezond wilt eten moet je het jezelf soms een beetje makkelijker maken. De curry heeft een Indiaas tintje, door het gebruik van Garam Massala. De saus is op basis van tomaat en kokosmelk. Dat vind ik het lekkerste in een curry. Naast de zoete aardappel voegde ik ook nog spinazie en kikkererwten toe. Lekker! Ik eet hem met quinoa. Maar dit kan natuurlijk ook rijst zijn, of naan. Net wat je lekker vindt. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het weten als je deze zoete aardappel curry gemaakt hebt?

ingredient-zoete-aardappel zoete-aardappel-curry-

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
600 gr zoete aardappelen
200 gr spinazie
200 gr kikkererwten (uit blik)
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
400 ml kokosmelk
0,5 rode peper (of een hele als je van pittig houdt)
1 ui
1 teentje knoflook
1 cm verse gember
2 tl garam massala
1 tl komijn
Handje amandelen
Handje koriander
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer  3 x 3 cm.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in een grote stoofpan in wat olijfolie.

Voeg de garam massala en de komijn toe en bak dit kort mee.

Voeg de zoete aardappel, de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Laat de zoete aardappelcurry op een zacht vuur ongeveer 15 minuten stoven.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en de kikkererwten. Meng nog even kort.

Breng de Indiase curry op smaak met peper en zout.

Garneer de zoete aardappel curry met wat verse koriander en gehakte amandelen.

Serveer met quinoa, rijst of naan.

zoete-aardappel-curry- zoete-aardappel-curry-

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

23 reacties

  • Thais Mertens
    8 april 2019 om 11:55

    Zou je dit gerecht een dag op voorhang kunnen maken en terug opwarmen? Of gaat de curry dan shiften?

  • Simône
    13 maart 2019 om 19:05

    een gerecht met een hele lekkere aparte smaak. ik koos voor de kant en klare aardappelblokjes van ah en die zijn echt wel in 15 minuten gaar. we hadden deze week al spinazie dus dat werd prei. beetje couscous erbij en wat brood. mjammie !

  • Annika
    20 februari 2019 om 11:52

    Goed om te horen!

  • Els
    18 februari 2019 om 21:02

    Niet mee eens hoor. Heb gewoon het recept gevolgd en was heerlijk. Dank!

  • Bartje
    18 april 2018 om 16:12

    Heb nog wat groentjes in de ijskast die ik mooi kwijt kan in dit heerlijke gerecht

  • Bas
    9 augustus 2017 om 18:55

    15 minuten stoven.......maak daar 45 minuten van....of zoete aardappel veel kleiner snijden.

  • femke
    17 mei 2017 om 20:13

    Super lekker recept en met naan brood erbij is het goddelijk en zo makkelijk klaar te maken. I love it. Dank!

  • Annika
    28 april 2017 om 09:24

    Je kunt bovenin in de Print Friendly pagina selecteren dat je zonder afbeeldingen wilt printen :)

  • saar
    27 april 2017 om 16:23

    Ha Pauline, het recept ziet er super uit en ik ga het vanavond maken, maar de print-friendly pagina blijkt toch inclusief alle grote foto's te zijn en dat is wel erg zonde van het papier. Het zou misschien goed zijn het anders in te stellen? Of is dat niet aan jou? Dank voor je recept! groet, Saar

  • helen simonson
    12 december 2016 om 11:55

    Dit recept gisteren gemaakt.
    Hier zijn mijn ervaringen!
    Het duurde echter veel langer dan 15 min. voordat de zoete aardappelen gaar waren - en ik had ze al vtv kleiner gesneden.
    Ik zou ze de volgende keer echter een beetje voorkoken - de cocos en tomaten brij is best dik om de harde aardappelen in 15 minuten te kunnen garen.
    Ik heb - na de pruttelende curry geproefd te hebben en opgemerkt hoe flauw het smaakte - opnieuw ui en knoflook gebakken, veel meer garam masala en komijn toegevoegd, en daarna dit mengsel bij de pruttelende pan gedaan. Ook wat extra tomatenpuree (en water uiteraard) bij gedaan, dit om om de kleur van de curry te verbeteren. Het had zeker niet de mooie kleur van de foto.
    De spinazie heb ik apart gewokt en apart geserveerd.
    Spinazie geeft wat groene water af als het slinkt en dit leek me raar om in de curry te doen.
    Verder had ik mooie gedroogde paddestoelen (uit Poland gekregen) erin gedaan en een klein stukje kippenbouillon tablet om het op smaak te brengen.
    Wij vonden het zo goed smaken.
    Ik vond het recept niet kloppen zoals het hier staat.

  • [email protected]
    21 oktober 2016 om 13:44

    Hij staat te pruttelen!

  • Desiré van den Beld
    13 oktober 2016 om 21:08

    Oeh, looking good! Goede inspiratie voor het etentje bij ons thuis as zondag!

  • Annika
    13 oktober 2016 om 16:03

    Ah goed om te horen :)

  • Demi | StudioKOOK
    13 oktober 2016 om 12:20

    Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben dol op curry en toevallig heb ik deze ingrediënten al in huis. Lekker!

  • Jantine
    13 oktober 2016 om 11:45

    En even een update... het was heerlijk! Thanks for sharing!

  • Maike
    12 oktober 2016 om 20:59

    Ik ben niet zo van de curry's maar wat leuk dat jij hier zoete aardappel voor gebruikt! Toch maar eens proberen dus.

  • Joke Staal
    12 oktober 2016 om 19:39

    Jammy!
    Dat ziet er heel aantrekkelijk uit.
    Dit currypotje komt binnenkort ook bij ons op de tafel.
    Ik kijk nu al weer naar het volgende makkelijk en snel recept.
    Zelf kan ik, door een handicap, maar me even inspannen maar waarschijnlijk kan ik dit een keer elf maken zonder van anderen afhankelijk te zijn.
    Zo zie je maar ...... je maakt met dit soort recepten mij en misschien ook anderen met een ziekte/handicap heel blij mee.
    Komt er heel misschien een kookboekje van je, met daarin alleen snel en makkelijk recepten van je uit?

    Groetjes en tot schrijfs,
    Joke sk

  • Jantine
    12 oktober 2016 om 16:32

    Ik ga direct naar de winkel! Heerlijk voor bij dit weer van vandaag :-)!

  • Kim - Foodstyle
    12 oktober 2016 om 15:05

    Hmmm het water loopt me in de mond! ben een grote fan van zoete aardappel en deze ziet er erg lekker uit! Bedankt voor de inspiratie :-)

  • Margot
    12 oktober 2016 om 11:18

    dat ziet er goed uit, en slim om meteen wat in te vriezen!

  • Nicole
    12 oktober 2016 om 10:01

    Oh heerlijk zeg! Ik vind curry zo lekker met zoete aardappel.

  • Patricia
    12 oktober 2016 om 09:28

    oei! deze ziet er wel heel lekker uit. Kleine variant op mijn 'normale' curry. Ga hem zeker een keertje proberen!

  • Rena
    12 oktober 2016 om 08:40

    I think this recipe is perfect for fall! Thanks a lot for sharing!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.