zoete-aardappel-curry-

Fresh & Easy: Zoete aardappel curry

Het is weer woensdag dus ik heb weer een lekker Fresh & Easy receptje voor jullie. Deze zoete aardappel curry met massala is mijn nieuwe lievelings. Hoe ik op het idee gekomen ben? Nou dat ging zo. Als ik gezond wil eten maar geen tijd of puf heb om te koken doe ik een Deliveroo’tje. Meestal bestel ik dan bij Stach of bij Westhoff de zoete aardappel curry met quinoa. En toen dacht ik, he dat kan ik zelf ook maken. Ik maakte meteen een hele grote pan vol. Die heb ik in bakjes in de vriezer gedaan. En als ik nu een keer laat thuis ben, hoef ik het alleen maar even op te warmen. Handig toch.

Als je gezond wilt eten moet je het jezelf soms een beetje makkelijker maken. De curry heeft een Indiaas tintje, door het gebruik van Garam Massala. De saus is op basis van tomaat en kokosmelk. Dat vind ik het lekkerste in een curry. Naast de zoete aardappel voegde ik ook nog spinazie en kikkererwten toe. Lekker! Ik eet hem met quinoa. Maar dit kan natuurlijk ook rijst zijn, of naan. Net wat je lekker vindt. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het weten als je deze zoete aardappel curry gemaakt hebt?

ingredient-zoete-aardappel zoete-aardappel-curry-

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
600 gr zoete aardappelen
200 gr spinazie
200 gr kikkererwten (uit blik)
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
400 ml kokosmelk
0,5 rode peper (of een hele als je van pittig houdt)
1 ui
1 teentje knoflook
1 cm verse gember
2 tl garam massala
1 tl komijn
Handje amandelen
Handje koriander
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer  3 x 3 cm.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in een grote stoofpan in wat olijfolie.

Voeg de garam massala en de komijn toe en bak dit kort mee.

Voeg de zoete aardappel, de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Laat de zoete aardappelcurry op een zacht vuur ongeveer 15 minuten stoven.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en de kikkererwten. Meng nog even kort.

Breng de Indiase curry op smaak met peper en zout.

Garneer de zoete aardappel curry met wat verse koriander en gehakte amandelen.

Serveer met quinoa, rijst of naan.

zoete-aardappel-curry- zoete-aardappel-curry-

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Hotspot: Cups and Leafs
Havermoutcrackers met Parmezaan
Bewaar
18 Comments
 • Bas

  9 augustus 2017 at 18:55 Beantwoorden

  15 minuten stoven…….maak daar 45 minuten van….of zoete aardappel veel kleiner snijden.

 • femke

  17 mei 2017 at 20:13 Beantwoorden

  Super lekker recept en met naan brood erbij is het goddelijk en zo makkelijk klaar te maken. I love it.

  Dank!

 • saar

  27 april 2017 at 16:23 Beantwoorden

  Ha Pauline, het recept ziet er super uit en ik ga het vanavond maken, maar de print-friendly pagina blijkt toch inclusief alle grote foto’s te zijn en dat is wel erg zonde van het papier. Het zou misschien goed zijn het anders in te stellen? Of is dat niet aan jou? Dank voor je recept!
  groet,
  Saar

  • Annika

   28 april 2017 at 09:24 Beantwoorden

   Je kunt bovenin in de Print Friendly pagina selecteren dat je zonder afbeeldingen wilt printen 🙂

 • helen simonson

  12 december 2016 at 11:55 Beantwoorden

  Dit recept gisteren gemaakt.\r\nHier zijn mijn ervaringen!\r\nHet duurde echter veel langer dan 15 min. voordat de zoete aardappelen gaar waren – en ik had ze al vtv kleiner gesneden.\r\nIk zou ze de volgende keer echter een beetje voorkoken – de cocos en tomaten brij is best dik om de harde aardappelen in 15 minuten te kunnen garen.\r\nIk heb – na de pruttelende curry geproefd te hebben en opgemerkt hoe flauw het smaakte – opnieuw ui en knoflook gebakken, veel meer garam masala en komijn toegevoegd, en daarna dit mengsel bij de pruttelende pan gedaan. Ook wat extra tomatenpuree (en water uiteraard) bij gedaan, dit om om de kleur van de curry te verbeteren. Het had zeker niet de mooie kleur van de foto.\r\nDe spinazie heb ik apart gewokt en apart geserveerd.\r\nSpinazie geeft wat groene water af als het slinkt en dit leek me raar om in de curry te doen.\r\nVerder had ik mooie gedroogde paddestoelen (uit Poland gekregen) erin gedaan en een klein stukje kippenbouillon tablet om het op smaak te brengen.\r\nWij vonden het zo goed smaken.\r\nIk vond het recept niet kloppen zoals het hier staat.

 • madelon_boot@hotmail.com

  21 oktober 2016 at 13:44 Beantwoorden

  Hij staat te pruttelen!

 • Desiré van den Beld

  13 oktober 2016 at 21:08 Beantwoorden

  Oeh, looking good! Goede inspiratie voor het etentje bij ons thuis as zondag!

 • Demi | StudioKOOK

  13 oktober 2016 at 12:20 Beantwoorden

  Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben dol op curry en toevallig heb ik deze ingrediënten al in huis. Lekker!

 • Maike

  12 oktober 2016 at 20:59 Beantwoorden

  Ik ben niet zo van de curry’s maar wat leuk dat jij hier zoete aardappel voor gebruikt! Toch maar eens proberen dus.

 • Joke Staal

  12 oktober 2016 at 19:39 Beantwoorden

  Jammy!\r\nDat ziet er heel aantrekkelijk uit.\r\nDit currypotje komt binnenkort ook bij ons op de tafel.\r\nIk kijk nu al weer naar het volgende makkelijk en snel recept.\r\nZelf kan ik, door een handicap, maar me even inspannen maar waarschijnlijk kan ik dit een keer elf maken zonder van anderen afhankelijk te zijn. \r\nZo zie je maar …… je maakt met dit soort recepten mij en misschien ook anderen met een ziekte/handicap heel blij mee.\r\nKomt er heel misschien een kookboekje van je, met daarin alleen snel en makkelijk recepten van je uit?\r\n\r\nGroetjes en tot schrijfs,\r\nJoke sk

 • Jantine

  12 oktober 2016 at 16:32 Beantwoorden

  Ik ga direct naar de winkel! Heerlijk voor bij dit weer van vandaag :-)!

  • Jantine

   13 oktober 2016 at 11:45 Beantwoorden

   En even een update… het was heerlijk! Thanks for sharing!

 • Kim - Foodstyle

  12 oktober 2016 at 15:05 Beantwoorden

  Hmmm het water loopt me in de mond! ben een grote fan van zoete aardappel en deze ziet er erg lekker uit! Bedankt voor de inspiratie 🙂

 • Margot

  12 oktober 2016 at 11:18 Beantwoorden

  dat ziet er goed uit, en slim om meteen wat in te vriezen!

 • Nicole

  12 oktober 2016 at 10:01 Beantwoorden

  Oh heerlijk zeg! Ik vind curry zo lekker met zoete aardappel.

 • Patricia

  12 oktober 2016 at 09:28 Beantwoorden

  oei! deze ziet er wel heel lekker uit. Kleine variant op mijn ‘normale’ curry. Ga hem zeker een keertje proberen!

 • Rena

  12 oktober 2016 at 08:40 Beantwoorden

  I think this recipe is perfect for fall! Thanks a lot for sharing!\r\nxx from Bavaria/Germany, Rena\r\nhttp://www.dressedwithsoul.com

Plaats een reactie