Paratha met kip
Paratha met kip: dit is zo’n gerecht waar je meteen vrolijk van wordt. Knapperige coleslaw, geurige kip met Thaise Groene Currypasta, frisse kruiden én alles geserveerd op een warme paratha. Een paratha is een soort Indiase flatbread, lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Kun je het niet vinden in de supermarkt of toko? Dan kun je het ook prima vervangen door naan.
Deze currypasta is helemaal plantaardig, zonder kunstmatige toevoegingen, en dat proef je. Hij is mild pittig, lekker fris door de citroengras en precies goed in balans.
Dé hoofdrol in de marinade: Thaise groene currypasta
Het idee voor dit recept komt uit Thailand, waar ze dol zijn op citroengras, koriander en limoen. Die smaken komen dan ook terug in de marinade van de kip, die we maken met de Thaise Groene Currypasta van Fairtrade Original. Deze currypasta is helemaal plantaardig, zonder kunstmatige toevoegingen, en dat proef je. Hij is mild pittig, lekker fris door de citroengras en precies goed in balans. Wat we extra mooi vinden: de ingrediënten worden lokaal geteeld, met liefde en respect voor de natuur. Wij gebruiken ‘m standaard in onze keuken, want met zo’n goede basis hoef je eigenlijk weinig meer toe te voegen. Echt een smaakmaker die alles net wat spannender maakt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kippendijfilet
- 2 el yoghurt
- 200 gr witte kool
- 200 gr rode kool
- 100 gr julienne wortel
- 0,25 komkommer
- 3 takjes munt
- 3 takjes basilicum
- 0,5 citroen
- 70 gr Thaise Groene Curry kruidenpasta van Fairtrade Original
- 3 el mayonaise
- 4 kant-en-klare diepvries paratha's (of naan)
- 2 el gebakken uitjes
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de kippendijfilets in reepjes en meng ze in een kom met de Thaise Groene Curry kruidenpasta van Fairtrade Original en peper en zout naar smaak. Laat dit 10-15 minuten marineren (30 minuten mag ook, als je de tijd hebt!).
Maak ondertussen de coleslaw. Haal de buitenste bladeren van de witte en rode kool en snijd beiden in fijne reepjes. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de munt en basilicum grof. Voeg samen met de wortel julienne toe aan een kom en meng door elkaar.
Maak een dressing door het sap van de halve citroen, mayonaise en yoghurt te mengen. Roer goed door, breng op smaak met peper en zout en schep de dressing door de koolmix. Zet de coleslaw tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in circa 5-6 minuten rondom goudbruin en gaar.
Bak de paratha’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de paratha’s plat op de borden. Verdeel de kip over elke paratha en schep er een royale portie van de coleslaw op. Bestrooi met gebakken uitjes.
Variatietips
- Liever geen kip? Deze curry is ook heerlijk met gebakken garnalen of krokante tofu. Die kun je wat korter bakken dan kip.
- In plaats van paratha kun je ook naan of volkoren tortilla’s gebruiken.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
