fbpx
Menu

Weekendbites: Mexicaanse broodjes

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. Zo kwam ik op het idee om Mexicaanse broodjes te maken, in plaats van Mexicaanse wraps. En eigenlijk is het idee heel simpel. De vulling die je normaal in een wrap doet, doe je nu in een broodje. En dat ziet er superleuk uit, vind je ook niet? Een makkelijk recept voor de lunch. Of voor het avondeten, met een lekkere salade erbij. Ik deed er ook nog wat tortillachips bij. Hiermee kun je het gehaktmengsel uit het broodje scoopen. En daarna eet je het broodje gewoon op. Je kunt zowel afbakbroodjes als verse harde bolletjes gebruiken. Het fijne van dit gerecht is dat het heel eenvoudig is en het is ook nog snel klaar. En daar houden we van!

Vroeger (heel vroeger), gebruikte ik nog wel eens de Mexicaanse wrapsaus uit een potje. Maar eigenlijk is dat lang niet zo lekker als zelfgemaakte wrapsaus. En een bijkomend voordeel is dat je precies weet wat er in de saus gaat, geen verstopte ingrediënten of rare toevoegingen. De saus maak ik inmiddels al jaren zelf. En het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ik gebruik als basis tomatenblokjes uit blik. Hier zitten geen toevoegingen of gekke ingrediënten in. Vervolgens breng ik het op smaak met wat specerijen. Lekker wat paprika, mais, bonen en een uitje er door en klaar is je Mexicaanse saus. Easy does it! In ieder geval smaakt de saus ook goed in deze verrukkelijke Mexicaanse broodjes, yum!

Mexicaanse broodjes

Ingrediënten voor 4 broodjes 
4 harde bolletjes of afbakbroodjes (bijv. Italiaanse bol)
300 gr gehakt
1 rode paprika
1 ui
1 knoflookteen
150 gr mais (blikje)
160 gr kidneybonen (blikje)
400 gr tomatenblokjes (blikje)
50 gr crème fraîche
Handje geraspte kaas
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
Snuf zout
100 gr tortillachips

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olie in een pan.

Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin. Breng het gehakt op smaak met de komijn, paprika, cayennepeper en een snuf zout.

Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de mais en de kidneybonen toe en meng het door elkaar. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat het mengsel een paar minuten sudderen op laag vuur.

Verwarm de broodjes 5 minuten in de oven, zodat ze knapperig worden. Hou bij afbakbroodjes de instructie op de verpakking aan.

Snijd het kapje van de broodjes en hol ze uit met een lepel.

Vul de broodjes met het gehaktmengsel. Bestrooi de Mexicaanse broodjes met geraspte kaas, wat crème fraiche en serveer met de tortillachips.

Mexicaanse broodjes

Mexicaanse broodjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

10 reacties

  • Mylène
    16 augustus 2016 om 12:37

    Oeeh dat ziet er echt lekker én leuk uit!

    Beantwoorden
  • Tring
    13 augustus 2016 om 09:52

    Good idea! I prefer eating bread to wrappers anyway and it looks like a good thing to make for a party, too. Thanks for the recipe :-)

    Beantwoorden
  • Ger
    13 augustus 2016 om 00:00

    Erg mooi om te zien. Eten doe je met je ogen, dat bewijst deze foto wel! Het water loopt me nu al in de mond. En bedankt ?

    Beantwoorden
  • Margot
    12 augustus 2016 om 11:50

    Hmm, dat ga ik snel een keer eten!

    Beantwoorden
  • Martine
    12 augustus 2016 om 11:14

    In Tjechie serveren ze op deze manier goulashsoep. Super om te zien.

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 augustus 2016 om 14:30

    Oh dat vind ik ook zo lekker...

    Beantwoorden
  • Corien
    12 augustus 2016 om 10:38

    Lekker hoor! Zo eten wij ook regelmatig onze shoarma. Broodje uithollen, beetje sla onderin en vullen met zelfgebakken shoarma. Aftoppen met (knoflook)saus en erbij een salade voor het gezonde 'groene'.

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 augustus 2016 om 14:31

    Wat een goed idee, ga ik onthouden. Thanks voor het delen.

    Beantwoorden
  • Jonna@Burgertrutjes
    12 augustus 2016 om 09:40

    Dit is leuk, zelf nog nooit zoiets geserveerd. Ga ik absoluut een keer proberen

    Beantwoorden
  • Demi | DE KOOKFABRIEK
    12 augustus 2016 om 08:32

    Leuk recept! Ook leuk om een stevige soep in een bol te serveren!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen