Mexicaanse broodjes
Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. Zo kwam ik op het idee om Mexicaanse broodjes te maken, in plaats van Mexicaanse wraps. En eigenlijk is het idee heel simpel. De vulling die je normaal in een wrap doet, doe je nu in een broodje. En dat ziet er superleuk uit, vind je ook niet? Een makkelijk recept voor de lunch. Of voor het avondeten, met een lekkere salade erbij. Ik deed er ook nog wat tortillachips bij. Hiermee kun je het gehaktmengsel uit het broodje scoopen. En daarna eet je het broodje gewoon op. Je kunt zowel afbakbroodjes als verse harde bolletjes gebruiken. Het fijne van dit gerecht is dat het heel eenvoudig is en het is ook nog snel klaar. En daar houden we van!
Vroeger (heel vroeger), gebruikte ik nog wel eens de Mexicaanse wrapsaus uit een potje. Maar eigenlijk is dat lang niet zo lekker als zelfgemaakte wrapsaus. En een bijkomend voordeel is dat je precies weet wat er in de saus gaat, geen verstopte ingrediënten of rare toevoegingen. De saus maak ik inmiddels al jaren zelf. En het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ik gebruik als basis tomatenblokjes uit blik. Hier zitten geen toevoegingen of gekke ingrediënten in. Vervolgens breng ik het op smaak met wat specerijen. Lekker wat paprika, mais, bonen en een uitje er door en klaar is je Mexicaanse saus. Easy does it! In ieder geval smaakt de saus ook goed in deze verrukkelijke Mexicaanse broodjes, yum!
Ingrediënten voor 4 broodjes
4 harde bolletjes of afbakbroodjes (bijv. Italiaanse bol)
300 gr gehakt
1 rode paprika
1 ui
1 knoflookteen
150 gr mais (blikje)
160 gr kidneybonen (blikje)
400 gr tomatenblokjes (blikje)
50 gr crème fraîche
Handje geraspte kaas
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
Snuf zout
100 gr tortillachips
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olie in een pan.
Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin. Breng het gehakt op smaak met de komijn, paprika, cayennepeper en een snuf zout.
Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de mais en de kidneybonen toe en meng het door elkaar. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat het mengsel een paar minuten sudderen op laag vuur.
Verwarm de broodjes 5 minuten in de oven, zodat ze knapperig worden. Hou bij afbakbroodjes de instructie op de verpakking aan.
Snijd het kapje van de broodjes en hol ze uit met een lepel.
Vul de broodjes met het gehaktmengsel. Bestrooi de Mexicaanse broodjes met geraspte kaas, wat crème fraiche en serveer met de tortillachips.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in