Menu

Easy: Tahin yoghurt kip

Wist je dat het heel lekker is om kip te marineren in yoghurt? Nee? Vanaf nu wel. Ik maakte een superlekkere yoghurt kip met Tahin. Of is het nou Tahini? Dat is mij nog steeds niet duidelijk. Vertel het met als je dit weet. Het is in ieder geval een lekkere sesampasta uit het Midden Oosten. Je kunt het tegenwoordig overal wel krijgen en is een must voor je basis voorraad. Tenminste als je net zo dol bent op deze keuken als ik. De yoghurt zorgt er door de zuren voor dat de kip boterzacht wordt. Voor marineren geldt alleen wel hoe langer, hoe lekkerder. Dus als je slim bent zet je dit voor het slapen gaan alvast in de marinade. Dan heb je de volgende dag een extra lekker kippetje.

Ik heb nu kippenbouten gebruikt, maar drumsticks of kippendijen kan ook. Als het mooi weer is kan het ook op de barbecue. Nog lekkerder lijkt mij. Erbij kan je eigenlijk van alles serveren. Couscous, of tabouleh of een lekkere salade. Of gewoon aardappeltjes uit de oven. Kan allemaal. Op het moment dat jullie dit lezen heb ik vakantie. Ik vertrek morgen voor 2 weken naar Puglia. En daar heb ik zoveel zin in. Even nieuwe inspiratie opdoen (en waar kan dat nou beter dan in Italië) en lekker uitrusten van alle boekshoots. We vliegen op Bari, daar blijven we 4 dagen en dan rijden we verder naar beneden langs de kust. Zoveel zin in! Als je tips hebt, brandt gerust los. En uiteraard zal ik als ik terug ben weer een foodie verslagje met jullie delen. Maar nu eerst dit recept. Aanradertje hoor.

 

tahin yoghurt kip tahin yoghurt kip

Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenbouten
3 el yoghurt
2 el Tahin
2 teentjes knoflook
Sap en rasp van een halve citroen
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Maak een marinade van de yoghurt en de Tahin. Hak de knoflook fijn en voeg dit samen met de rasp en het sap van een halve citroen (wel eerst wassen) toe. Voeg een klein scheutje olie toe. Breng de marinade verder op smaak met peper en zout.

Masseer de kip in met de marinade (ik doe dit altijd in een diepvrieszakje). Laat de kip minimaal een half uur marineren, maar het liefst langer.

Leg de yoghurt kip in een ingevette ovenschaal. Leg op iedere kippenbout een schijfje citroen.

Bak de tahin kip in 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Serveer meteen.

PS ook lekker om deze kip koud toe te voegen aan een salade
tahin yoghurt kip tahin yoghurt kip

Liever Voedselzandloper proof? Gebruik dan kwark in plaats van yoghurt.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Sammy
  20 juli 2016 om 11:47

  Wat een lekker recept! Ik weet niet of je nog steeds in puglia bent maar matera is een echte must see, een heel bijzondere stad om te bekijken. Verder zijn de trulli huisjes natuurlijk erg leuk om te zien en in te slapen.

 • Tanja
  14 juli 2016 om 08:12

  Dit ziet er dus zo lekker uit dat ik het vanavond maak :-) Toevallig heb ik alles in huis dus ik begin zo direct aan de marinade. Deze sla ik meteen op!

 • Astrid
  13 juli 2016 om 20:57

  Ga ik dit weekend direct proberen! Maar smeer je het over het velletje van de kip, of kan het ook op een kippetje zonder vel...?

 • Jan Zandvoort
  13 juli 2016 om 15:24

  Hi Pauline, ziet er erg lekker uit, smaakt waarschijnlijk nog beter!! Tahin gebruik ik om humus te maken, wist niet dat je het in een marinade kan gebruiken. Puglia staat ook bij ons nog op de bucketlist, maar omdat mijn vrouw haar tweelingzus bij Taormina (Sicilia) woont gaan we bijna altijd daar na toe, in ieder geval heel veel plezier en lekker eten in Puglia. Groetjes, Jan

 • Demi
  13 juli 2016 om 12:54

  Pfoei, dit ziet er onwijs lekker uit! Heel erg veel plezier op vakantie!

 • Ger
  13 juli 2016 om 11:58

  Dit lijkt me geweldig! Ga ik morgen uitproberen, leuk!

 • Nathalie
  13 juli 2016 om 11:29

  Ziet er lekker uit! Naast het maken van hummus weet ik niet wat ik verder met de tahin kan. Dus een perfect (en simpel) recept i.c.m. met de tabouleh.

 • Corien
  13 juli 2016 om 10:28

  In plaats van 'gewone' yoghurt, kan ik dan ook geitenyoghurt gebruiken of sojayoghurt gebruiken??

 • Julie
  13 juli 2016 om 09:48

  Ziet er weer heerlijk uit! Zo'n fan van de Midden-Oosterse keuken. Gisteren nog tabouleh gemaakt met merguez, volgende keer met deze kip. Bedankt voor het recept!

 • chantal
  13 juli 2016 om 09:36

  Lekker, ik ga dit met kippendijen maken. Gebruik ik eindelijk weer eens tahin, die staat zielig in de kast te staan totdat ik weer een keer zelf hummus ga maken (ben de enige die dat lekker vind thuis) goed idee om hier couscous bij te doen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.