Menu

Pindakaas smoothie

Eindelijk heb ik de pindakaas smoothie die ik in Australië dronk thuis nagemaakt. Ik had het jullie beloofd. Nou hier is ‘ie dan. En hij is goed! Ons eerste verblijf in Australië was in Palm Cove. We hadden een huisje vlakbij het strand gehuurd. En aan dat strand zat het Chill Café. Dat had ik natuurlijk al ontdekt voordat we op reis gingen. Dat was een schot in de roos. Op de kaart van het Chill Café stonden alleen maar lekkere dingen. Dat zorgde enigszins voor keuzestress, maar dat maakte het aan de andere kant ook heel makkelijk. De dagen dat we in Palm Cove verbleven gingen we gewoon iedere dag even op bezoek. Soms voor een koffietje met een blissball, soms voor een lunch en soms voor een drankje met lekkere hapjes. Alles was gewoon zo fijn daar!

Op de kaart stond ook een smoothie met pindakaas. Die had een soort magnetische werking op mij als pindakaas lover. Ik heb hem geloof ik 3 x besteld, zelfs voor on the go. Wat een heerlijkheid. Fijn ook dat alle ingrediënten op de kaart stonden. Kon ik hem mooi thuis namaken. En dat is gelukt. In de smoothie gaat naast pindakaas; banaan, dadels en amandelmelk. Gebruik lekkere verse Medjool dadels. Die zijn het beste voor smoothies. Na de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde heb ik iedere dadel wel grondig gecheckt. Een dadel in je mond proppen zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar met die van mij was niks mis. Er zat gelukkig niks geks in. Dus ze konden zo de blender in. Van dit recept maak je 1 hele grote of 2 iets kleinere smoothies. Ik ben benieuwd of je net zo hooked bent als ik.

medjool dadels

pindakaas smoothie

Ingrediënten voor 1 groot glas
1 bevroren banaan
3 Medjool dadels (60 gr)
1 flinke el pindakaas
200 ml amandelmelk
Flinke hand ijsklontjes
1 tl kaneel

Zo maak je het
Verwijder de pitjes uit de dadels.

Doe alle ingrediënten in de blender en maal er een gladde massa van. Let er wel op dat je blender ijsklontjes en bevroren banaan aan kan. Ik heb zelf een blender van Magimix en deze heeft er geen problemen mee. Maar dit geldt helaas niet voor iedere blender.

Giet de pindakaas smoothie in een groot glas en drink hem chilled.

Garneer de smoothie eventueel met wat gehakte nootjes.

pindakaas smoothie

pindakaas smoothie

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

 • Gerry Pos
  17 september 2018 om 12:30

  Wow, dit is echt heel erg lekker!

 • sandra
  23 april 2017 om 19:17

  mmm ziet er heerlijk uit maare welke pindakaas gebruik je het best? we hebben standaard calve pindakaas thuis maar kan dat ook in een smoothie?

 • Marloes
  8 mei 2016 om 19:23

  Ik heb hem gisteren gemaakt met pindakaas. Jammie! Dit is een blijvertje. Vanmorgen heb ik de pindakaas vervangen door speculaas en dat vond ik ook een groot succes.

 • Pauline
  5 mei 2016 om 14:00

  Zeker, in het originele recept wordt ook honing gebruikt. Dus dat gaat prima.

 • Chantal
  5 mei 2016 om 10:49

  Lijkt me heerlijk... maar ben niet heel gek op dadels. Kan je die ook vervangen voor honing of agave?

 • Kelly Camfferman
  4 mei 2016 om 17:02

  Jaaaaa dit is zo lekker! Zo maak ik hem ook vaak, maar dan met rijstmelk. Heerlijk =D

 • Pauline
  4 mei 2016 om 13:55

  Wat leuk om te horen.

 • Suus
  4 mei 2016 om 10:34

  Hij was lekker! Ik had gewone melk en rozijnen ipv dadels.

 • Susanne
  4 mei 2016 om 08:42

  Wauw wat geweldig!!

  Ik heb hem met havermelk gemaakt en zonder bevroren banaan. Maar hij was echt heerlijk!

 • Pauline
  3 mei 2016 om 21:21

  Tuurlijk! Je kunt ook gewoon een ongevroren banaan gebruiken.

 • Pauline
  3 mei 2016 om 21:19

  In die van mij zat gelukkig helemaal niks. Dus ik denk dat het wel meevalt.

 • zonderzooi
  3 mei 2016 om 18:07

  Oooh I love peanutbutter smoothies! Ik heb zelf ook mijn eigen favoriet met sojamelk, banaan, kaneel en pindakaas. Zo lekker. Ga deze morgen eens proberen :)

 • Wietske
  3 mei 2016 om 16:59

  Ziet er heerlijk uit en idd. ik heb ook de aflevering over dadels gezien en had spontaan geen zin meer in dadels, heb ze sinds die tijd ook niet meer gegeten maar goed controleren of er geen beestjes inzitten...een knop om dat wel.

 • Joyce
  3 mei 2016 om 12:13

  Ziet er heerlijk uit!
  Kan dit ook zonder ijsklontjes? Ik weet niet of mijn philips blender dit aan kan.

 • Petra
  3 mei 2016 om 11:11

  Oh hoe hemels ziet dit er uit!? Maar ja, wat wil je met zulke topingredienten. Succes verzekerd. *gaat alvast in hoofd na of ze alles in huis heeft om dit vanavond te cheffen*

 • Tinka
  3 mei 2016 om 10:40

  Ziet er heerlijk uit. Ga het vanmiddag proberen maar dan wel met die super lekkere pindakaas van De Pindakaaswinkel. Die hebben trouwens ook pindakaas met dadels en kaneel gewoon in een potje.

 • Cheese and Chinese
  3 mei 2016 om 10:28

  Oei, wat kan er precies met dadels gebeuren dan? Klinkt eng! Maar deze smoothie lijkt me wel érg lekker!

 • Margot
  3 mei 2016 om 09:14

  Dat ziet er gevaarlijk goed uit!

 • Nicole
  3 mei 2016 om 09:13

  Hmmmm dit lijkt me heerlijk!

 • Anne
  3 mei 2016 om 07:39

  Dit ziet er echt geweldig uit, kan ook niet anders met pindakaas en dadel. Ik ga dit recept opslaan!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.