Menu

Weekendbites: Ontbijt taco’s

In het weekend vind ik het leuk om wat meer te variëren met het ontbijt. Zo kwam ik op het idee om deze ontbijt taco’s te maken. Doordeweeks ontbijt ik standaard met een kom Griekse yoghurt en muesli. Dat is lekker snel en makkelijk. Ik hou er van om in het weekend wat uitgebreider te ontbijten. Dan neem ik er echt de tijd voor. Deze ontbijt taco’s zijn ook snel klaar trouwens, maar ik begrijp dat je dit niet zo snel maakt tijdens de ochtend hectiek. Daarom is het een perfect Weekendbites receptje. Dit ontbijtje zorgt voor een goede start van de dag!

Ik heb er voor gekozen om de ontbijt taco’s te maken met bacon, paprika en tomaat. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere toppings. Je zou ze bijvoorbeeld een Mexicaans tintje kunnen geven door ze te garneren met bonen en chorizo. Het lijkt me ook erg lekker om er nog wat kaas overheen te doen. Genoeg mogelijkheden, net wat jij lekker vindt! Het is weer eens wat anders dan een traditioneel gebakken ei of een uitsmijter. Door de wrap is het het wat lichter verteerbaar, dan bijvoorbeeld bij een plak brood het geval is.

ontbijt taco's

Ingrediënten voor 2 taco’s
2 soft taco’s (wraps)
1 avocado
sap van een 1/2 limoen
2 middelgrote eieren
4 plakjes bacon
1/2 groene paprika
1 tomaat
1 lenteuitje
takje peterselie
peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Snij de tomaat, paprika en het lenteuitje in kleine stukjes. Hol de avocado uit en prak de inhoud met een vork tot een soort spread. Voeg het sap van de halve limoen toe en breng op smaak met peper en zout.

Bak de bacon in een koekenpan tot deze goudbruin van kleur is. Bak vervolgens de eitjes. Ik heb de dooier zacht gelaten, maar je kunt dit naar smaak bepalen.

Verwarm de taco’s 5 minuten in de oven.

Bestrijk de taco’s met de avocado spread. Leg hier het spiegelei bovenop. Leg vervolgens de plakjes bacon op de taco. Garneer de ontbijt taco’s met de tomaat, paprika, lenteui en peterselie.

ontbijt taco's ontbijt taco's

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

 • Jaimyskitchen
  11 maart 2016 om 19:51

  Haha, nou dit is de eerste ontbijt taco waarvan ik denk; ja die zou ik proberen. Echt van die heavy ones zou ik never nooit in de ochtend eten, ik bedoel, waarom? Haha dan eerder als lunch!
  Maar deze: jammie!

 • Ger
  11 maart 2016 om 12:18

  Ziet er super smakelijk uit! Echt heerlijk!! Ga ik ook uitproberen. Koop jij kant en klare wraps of taco schelpen? Ik begreep dat taco schelpen van maïsmeel worden gemaakt en wraps van gewoon bloem. Voor de smaak zal dat wel iets uitmaken. Lijkt me trouwens leuk om die zelf eens te maken, wat denk jij?

 • Annika
  11 maart 2016 om 11:14

  Yum, dat klinkt ook goed zeg!

 • Vivian | stayaliveandcooking
  11 maart 2016 om 10:21

  Vriendlief is erg fan van alles in de trant van wraps, taco's en burritos dus ik maak hem hier vast erg blij mee! En moet zeggen dat het mij ook wel aanspreekt.

 • Nicole
  11 maart 2016 om 09:07

  Het ziet er ontzettend lekker uit, maar ik hou het toch bij mijn wafels of havermout. :-)

 • Margot
  11 maart 2016 om 08:58

  Dat is nog eens een goede start van de dag!

 • Cheese and Chinese
  11 maart 2016 om 08:04

  Als wij in Amerika zijn genieten we altijd van de breakfast burrito's, maar dit lijkt me ook heerlijk! Leuk ideetje.

 • Marlotte
  11 maart 2016 om 07:37

  Wat een leuk idee! Vroeger ontbeet ik weleens met taco's, alleen dan kwam ik niet verder dan een variant met gesmolten geitenkaas (wat wel erg lekker was overigens), dus ik ga deze eens proberen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.