Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

Ik eet bijna iedere week wel een soepje. Ik probeer daarom regelmatig iets nieuws uit, zoals deze geroosterde paprikasoep. Het is supersimpel om te maken, zoals de meeste soepen eigenlijk. Zo maak ik ook regelmatig courgettesoep. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en een staafmixer. Je kunt ook paprikasoep maken zonder de paprika’s eerst te roosteren. Maar dit leek mij wel een lekkere smaak toevoegen aan de soep. Achteraf gezien had ik de paprika’s iets langer moeten roosteren. Ik kreeg de schil er niet heel makkelijk van af. Maar al doende leert men, dus ik heb het recept na mijn ervaring weer aangepast.

Deze geroosterde paprikasoep is supergezond. Er zit alleen paprika, tomaat, kruiden en wat bouillon in. Voor wat extra pit heb ik een rode peper aan de soep toegevoegd. Hierdoor krijgt de paprika soep een lekkere bite. Om het geheel nog wat romiger te maken, voegde ik een lepel crème fraiche toe aan de soep. Eet de paprika soep  met wat vers stokbrood erbij. Yum! Of eet het als lunch en je kunt er de hele middag op door. En heb je wat over? Vries het in, zodat je er nog een keer van kunt genieten.

Geroosterde paprika soep

Ingrediënten voor 4-6 personen
2 tomaten
3 rode paprika’s
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 el tomatenpuree
0.75 liter kippenbouillon
Handje verse peterselie
4-6 el creme fraiche
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede.

Laat de paprika’s 20/25 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Doe de geroosterde paprika’s  in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los. Haal de paprika’s na een minuut of 5 uit het zakje en je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.

Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.

Was de tomaten en snijd deze in stukken. Ontvel de paprika’s en snijd deze ook in stukken. Voeg dit bij de uien.

Voeg de bouillon toe en laat  het mengsel ongeveer 15-20 minuten zacht koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie en een eetlepel crème fraiche.

Geroosterde paprika soepGeroosterde paprika soep

Dit recept is (m.u.v. de creme fraiche) Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Fresh & Easy: Pasta met broccolipesto
Diary Maart #2
Bewaar
40 Comments
  • Nienke

    13 augustus 2017 at 15:05 Beantwoorden

    Vraagje, ik heb nu krap 1 liter soep voor 5 personen als voorgerecht. Is dat voldoende of kan ik nog wat toevoegen? Zo ja, tips? 🙂

    • Pauline

      14 augustus 2017 at 13:57 Beantwoorden

      Als je de kommen niet te vol schenkt kan het net. Maar omdat het een voorgerecht is, vind ik zelf een kleinere portie altijd wel fijn. Je zou er brood bij kunnen serveren.

      • Nienke

        15 augustus 2017 at 08:57 Beantwoorden

        Bedankt voor de tip! Heerlijke soep, voor herhaling vatbaar 🙂

  • Brenda

    8 mei 2017 at 16:26 Beantwoorden

    Zou je deze soep kunnen invriezen? Dan maak ik in 1x een grotere hoeveelheid 🙂

  • Ferry

    5 april 2017 at 08:40 Beantwoorden

    Ha Pauline,

    Vorige week deze soep voor het eerst gemaakt en wat een heerlijke en makkelijke soep om te maken!
    Gister hebben we hem gelijk weer gemaakt, toprecept, gaat vaker te voorschijn komen!

  • MJR

    20 februari 2017 at 21:36 Beantwoorden

    Super lekker!!! ik maak m regelmatig. Maar dat ontvellen kost soms zoveel tijd. Als ik dat een x niet heb kan ik ook een ander alternatief nemen? Hebben ze dat niet in een pot of zo iets?

    En zet je ze onder de grillstand in de oven? Ik doe altijd gewoon hetelucht…

  • Ellen

    17 februari 2017 at 08:31 Beantwoorden

    Ik maak ook vaak een soortgelijke soep wanneer de paprika’s en tomaten in de aanbieding zijn op de markt bijvoorbeeld. Ik was alles en snijd t in grove stukken met een flinke ui en zet het dan in ondiepe schalen op 180gr. Een uurtje in de oven. Niks schillen o.i.d. Gewoon de staafmixer er in😎

  • Suzanne

    29 december 2016 at 19:55 Beantwoorden

    Super lekkere soep! Bedankt voor het recept. Met de aangehouden hoeveelheden hebben we met 3 personen de pan leeggegeten, ik heb iets minder bouillon erbij gedaan en zonder crème fraiche. De variatie met uitgebakken chorizo klinkt ook goed. Dank!

  • Imke

    25 december 2016 at 14:32 Beantwoorden

    Mijn paprikas hadden factor 50 opgesmeerd toen ik niet keek denk ik, ze waren niet zwart te krijgen. Ik heb ze nog een keertje terug in de oven gedaan en even onder de grill. Blijft ook dan nog een flink gepeuter en bij mij is de soep voor 12 pers dus was wel even bezig. Ik hoop maar dat hij lekker is en anders doen ze maar alsof ;).

  • Wellnewss

    17 september 2016 at 17:49 Beantwoorden

    Hij staat op dit moment op bij mij. Ruikt al heerlijk en ben heel benieuwd of die ook zo smaakt. Xx Laura

  • Berdien

    31 augustus 2016 at 19:38 Beantwoorden

    Op zich lekker. Maar wij vonden hem wat weinig naar paprika smaken.

    • Annika

      1 september 2016 at 10:17 Beantwoorden

      Oh wat gek! Bij mij had de soep wel echt een paprika smaak.

  • Desiree

    8 juni 2016 at 21:52 Beantwoorden

    Zou je deze soep ook kunnen maken van de paprika´s die je al geschild in een pot kunt kopen? Alvast bedankt! Groet, Desiree

  • Linda

    8 mei 2016 at 21:02 Beantwoorden

    Ik vond de soep heerlijk! Alleen het ontvellend is rotwerk ondanks het afgesloten zakje. Is het echt noodzakelijk om ze te ontvellen?

    • Pauline

      9 mei 2016 at 16:20 Beantwoorden

      Nee hoor, maar dan moet je ze alleen niet zwart laten worden. Dus korter roosteren op 180 graden en dan in zijn geheel pureren. Er is altijd nog een makkelijker oplossing haha

      • Jacoline

        14 april 2017 at 15:25 Beantwoorden

        Kan jij mij dan uitleggen waarom je adviseert ze te ontvellen?

        • Pauline

          17 april 2017 at 11:53 Beantwoorden

          Door het roosteren krijgen ze extra veel smaak. De zwart geblakerde vellen zijn alleen niet zo goed voor je, daarom haal je die er af. Je kunt ze ook korter roosteren en dan met vel en al pureren.

  • Linda

    21 april 2016 at 19:37 Beantwoorden

    Heerlijke soep. Ik heb hem gemaakt zonder de crème fraîche maar hij was superlekker!

  • Esmaralda

    4 april 2016 at 23:29 Beantwoorden

    Heb hem vandaag gemaakt, super lekker!

  • A. Molenaar

    30 maart 2016 at 22:28 Beantwoorden

    Jaaaa..deze soep maak ik vaak klaar..heerlijk. Wat ook lekker is…blokjes uitgebakken chorizo erin..;-)

  • Simon

    30 maart 2016 at 13:25 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik maak soms een gelijkaardige soep met op de bbq gegrilde paprika. Voegt een extra gerookt smaakje toe 🙂 ik doe er zelf ook nog wat venkel bij.

    • Annika

      30 maart 2016 at 15:22 Beantwoorden

      Yum, dat lijkt me ook lekker inderdaad. Ga ik ook eens proberen 🙂

  • Ivy

    29 maart 2016 at 21:21 Beantwoorden

    Heerlijk, geroosterde paprika’s! Ook lekker: in zijn geheel grillen en daarna in een plastic zakje. Het is wat meer werk om de paprika’s daarna schoon te maken, maar het vocht dat je daarna opvangt is ook heel smaakvol!

  • Jaimyskitchen

    29 maart 2016 at 21:07 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik heb laatst precies dezelfde sowp gemaakt – zonder creme fraiche – echt een topper, krijg trek als ik de foto’s zie!

  • riekje

    29 maart 2016 at 19:10 Beantwoorden

    Hij was heerlijk! Ook de kinderen vonden het lekker. De pan is leeg.

  • karlien

    29 maart 2016 at 11:51 Beantwoorden

    Wat een goed recept. Mijn tante heeft een keer een soep met geroosterde paprika’s gemaakt en die was zo lekker!

  • Margot

    29 maart 2016 at 10:24 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik krijg er trek van!

  • Anne

    29 maart 2016 at 08:06 Beantwoorden

    Lekker! Heb deze soep laatst nog gegeten. Op de foto ziet het er al heerlijk uit..

  • Cheese and Chinese

    29 maart 2016 at 08:02 Beantwoorden

    Wij zijn echt dol op geroosterde paprikas! En soep! Dit hebben we weleens gemaakt, met gnocchi erin – was erg lekker!

  • Adelaide

    29 maart 2016 at 07:12 Beantwoorden

    Kleine tip.\r\nDe geroosterde paprika’s in een plastic zakje doen gedurende een minuut of 2/3. Het vel van de paprika is dan makkelijker te verwijderen.

    • Jarka

      29 maart 2016 at 09:32 Beantwoorden

      Bedoel je dat de paprika’s 2 tot 3 minuten in de magnetron, op vol vermogen, moeten?

    • Annika

      30 maart 2016 at 10:02 Beantwoorden

      Thanks, ik ga het onthouden!

  • Nicole

    29 maart 2016 at 07:08 Beantwoorden

    Lekker ik maak deze soep ook graag, maar dan net iets anders 🙂

Plaats een reactie