Menu

Geroosterde paprikasoep

Ik eet bijna iedere week wel een soepje. Ik probeer daarom regelmatig iets nieuws uit, zoals deze geroosterde paprikasoep. Het is supersimpel om te maken, zoals de meeste soepen eigenlijk. Zo maak ik ook regelmatig courgettesoep. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en een staafmixer. Je kunt ook paprikasoep maken zonder de paprika’s eerst te roosteren. Maar dit leek mij wel een lekkere smaak toevoegen aan de soep. Achteraf gezien had ik de paprika’s iets langer moeten roosteren. Ik kreeg de schil er niet heel makkelijk van af. Maar al doende leert men, dus ik heb het recept na mijn ervaring weer aangepast.

Deze geroosterde paprikasoep is supergezond. Er zit alleen paprika, tomaat, kruiden en wat bouillon in. Voor wat extra pit heb ik een rode peper aan de soep toegevoegd. Hierdoor krijgt de paprika soep een lekkere bite. Om het geheel nog wat romiger te maken, voegde ik een lepel crème fraiche toe aan de soep. Eet de paprika soep  met wat vers stokbrood erbij. Yum! Of eet het als lunch en je kunt er de hele middag op door. En heb je wat over? Vries het in, zodat je er nog een keer van kunt genieten.

Geroosterde paprika soep

Ingrediënten voor 4-6 personen
2 tomaten
3 rode paprika’s
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 el tomatenpuree
0.75 liter kippenbouillon
Handje verse peterselie
4-6 el creme fraiche
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede.

Laat de paprika’s 20/25 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Doe de geroosterde paprika’s  in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los. Haal de paprika’s na een minuut of 5 uit het zakje en je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.

Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.

Was de tomaten en snijd deze in stukken. Ontvel de paprika’s en snijd deze ook in stukken. Voeg dit bij de uien.

Voeg de bouillon toe en laat  het mengsel ongeveer 15-20 minuten zacht koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie en een eetlepel crème fraiche.

Geroosterde paprika soepGeroosterde paprika soep

Dit recept is (m.u.v. de creme fraiche) Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

48 reacties

 • Annika
  13 november 2018 om 08:09

  Ah wat leuk om te horen en bedankt voor de tip!

 • Josephine
  8 november 2018 om 12:12

  Heerlijk soepje Pauline. Tipje: ik rooster de paprika’s onder de gril een kwartiertje en dan worden ze lekker snel zwart. Ik woon in Frankrijk maar ik ben een fan van je!

 • Antoinet
  28 augustus 2018 om 19:58

  Ik kan niet tegen tomaat. Kan ik de tomaat en tomatenpuree weglaten of door iets anders vervangen?

 • Pauline
  27 augustus 2018 om 09:50

  Yes dat kan zeker! En meenemen in een goed afsluitbare plastic bak.

 • Kim
  26 augustus 2018 om 22:43

  Hoi Pauline, Kun je de kippenbouillon ook vervangen door groentebouillon? En hoe kan ik dit het beste meenemen voor een paar uur koud onderweg in een koeltas om later op te warmen? Groetjes, Kim

 • Edwin
  12 mei 2018 om 12:01

  De paprika’s een dag van te voren roosteren en pellen, daarna in de koelkast. Komt de vochtvrij voor nog meer smaak. Daarnaast een stukje geraspte gember erbij. Heerlijk!

 • Desiree
  22 februari 2018 om 15:11

  Ik heb de paprika’s niet ontveld maar heb geroosterd paprikapoeder toegevoegd? de smaak is dan als van geroosterde paprika’s, althans ik was er uiterst tevreden mee. Misschien een tip? ?

 • JvL
  11 januari 2018 om 17:47

  Ik zie hier een aantal mensen die moeite hebben met het ontschillen van de paprika's... De parika's onder de grill tot ze zwart zijn en vervolgens geheel laten afkoelen in de koelkast. Wanneer ze helemaal koud zijn krimpen ze iets en komt hij ruimer te zitten in zijn zwarte jasje. Vervolgens is het velletje er letterlijk vanaf te schuiven. Werkt ook bij chilipepers en die worden er verassend lekker (en eerder zoet dan pittig) door.

 • Nienke
  15 augustus 2017 om 08:57

  Bedankt voor de tip! Heerlijke soep, voor herhaling vatbaar :-)

 • Pauline
  14 augustus 2017 om 13:57

  Als je de kommen niet te vol schenkt kan het net. Maar omdat het een voorgerecht is, vind ik zelf een kleinere portie altijd wel fijn. Je zou er brood bij kunnen serveren.

 • Nienke
  13 augustus 2017 om 15:05

  Vraagje, ik heb nu krap 1 liter soep voor 5 personen als voorgerecht. Is dat voldoende of kan ik nog wat toevoegen? Zo ja, tips? :-)

 • Pauline
  9 mei 2017 om 09:37

  Yes dat kan.

 • Brenda
  8 mei 2017 om 16:26

  Zou je deze soep kunnen invriezen? Dan maak ik in 1x een grotere hoeveelheid :)

 • Pauline
  17 april 2017 om 11:53

  Door het roosteren krijgen ze extra veel smaak. De zwart geblakerde vellen zijn alleen niet zo goed voor je, daarom haal je die er af. Je kunt ze ook korter roosteren en dan met vel en al pureren.

 • Jacoline
  14 april 2017 om 15:25

  Kan jij mij dan uitleggen waarom je adviseert ze te ontvellen?

 • Ferry
  5 april 2017 om 08:40

  Ha Pauline, Vorige week deze soep voor het eerst gemaakt en wat een heerlijke en makkelijke soep om te maken! Gister hebben we hem gelijk weer gemaakt, toprecept, gaat vaker te voorschijn komen!

 • MJR
  20 februari 2017 om 21:36

  Super lekker!!! ik maak m regelmatig. Maar dat ontvellen kost soms zoveel tijd. Als ik dat een x niet heb kan ik ook een ander alternatief nemen? Hebben ze dat niet in een pot of zo iets? En zet je ze onder de grillstand in de oven? Ik doe altijd gewoon hetelucht...

 • Annika
  17 februari 2017 om 09:16

  Klinkt goed :)

 • Ellen
  17 februari 2017 om 08:31

  Ik maak ook vaak een soortgelijke soep wanneer de paprika's en tomaten in de aanbieding zijn op de markt bijvoorbeeld. Ik was alles en snijd t in grove stukken met een flinke ui en zet het dan in ondiepe schalen op 180gr. Een uurtje in de oven. Niks schillen o.i.d. Gewoon de staafmixer er in?

 • Suzanne
  29 december 2016 om 19:55

  Super lekkere soep! Bedankt voor het recept. Met de aangehouden hoeveelheden hebben we met 3 personen de pan leeggegeten, ik heb iets minder bouillon erbij gedaan en zonder crème fraiche. De variatie met uitgebakken chorizo klinkt ook goed. Dank!

 • Imke
  25 december 2016 om 14:32

  Mijn paprikas hadden factor 50 opgesmeerd toen ik niet keek denk ik, ze waren niet zwart te krijgen. Ik heb ze nog een keertje terug in de oven gedaan en even onder de grill. Blijft ook dan nog een flink gepeuter en bij mij is de soep voor 12 pers dus was wel even bezig. Ik hoop maar dat hij lekker is en anders doen ze maar alsof ;).

 • Wellnewss
  17 september 2016 om 17:49

  Hij staat op dit moment op bij mij. Ruikt al heerlijk en ben heel benieuwd of die ook zo smaakt. Xx Laura

 • Annika
  1 september 2016 om 10:17

  Oh wat gek! Bij mij had de soep wel echt een paprika smaak.

 • Berdien
  31 augustus 2016 om 19:38

  Op zich lekker. Maar wij vonden hem wat weinig naar paprika smaken.

 • Pauline
  9 juni 2016 om 14:32

  Jawel dat kan ook.

 • Desiree
  8 juni 2016 om 21:52

  Zou je deze soep ook kunnen maken van de paprika´s die je al geschild in een pot kunt kopen? Alvast bedankt! Groet, Desiree

 • Pauline
  9 mei 2016 om 16:20

  Nee hoor, maar dan moet je ze alleen niet zwart laten worden. Dus korter roosteren op 180 graden en dan in zijn geheel pureren. Er is altijd nog een makkelijker oplossing haha

 • Linda
  8 mei 2016 om 21:02

  Ik vond de soep heerlijk! Alleen het ontvellend is rotwerk ondanks het afgesloten zakje. Is het echt noodzakelijk om ze te ontvellen?

 • Annika
  22 april 2016 om 16:12

  Goed om te horen!

 • Linda
  21 april 2016 om 19:37

  Heerlijke soep. Ik heb hem gemaakt zonder de crème fraîche maar hij was superlekker!

 • Esmaralda
  4 april 2016 om 23:29

  Heb hem vandaag gemaakt, super lekker!

 • Annika
  31 maart 2016 om 09:52

  Yum, dat lijkt me ook lekker inderdaad :)

 • A. Molenaar
  30 maart 2016 om 22:28

  Jaaaa..deze soep maak ik vaak klaar..heerlijk. Wat ook lekker is...blokjes uitgebakken chorizo erin..;-)

 • Annika
  30 maart 2016 om 15:26

  Goed om te horen! :)

 • Annika
  30 maart 2016 om 15:22

  Yum, dat lijkt me ook lekker inderdaad. Ga ik ook eens proberen :)

 • Simon
  30 maart 2016 om 13:25

  Heerlijk! Ik maak soms een gelijkaardige soep met op de bbq gegrilde paprika. Voegt een extra gerookt smaakje toe :) ik doe er zelf ook nog wat venkel bij.

 • Annika
  30 maart 2016 om 10:02

  Oh, dat klinkt ook goed zeg!

 • Annika
  30 maart 2016 om 10:02

  Thanks, ik ga het onthouden!

 • Ivy
  29 maart 2016 om 21:21

  Heerlijk, geroosterde paprika's! Ook lekker: in zijn geheel grillen en daarna in een plastic zakje. Het is wat meer werk om de paprika's daarna schoon te maken, maar het vocht dat je daarna opvangt is ook heel smaakvol!

 • Jaimyskitchen
  29 maart 2016 om 21:07

  Heerlijk! Ik heb laatst precies dezelfde sowp gemaakt - zonder creme fraiche - echt een topper, krijg trek als ik de foto's zie!

 • riekje
  29 maart 2016 om 19:10

  Hij was heerlijk! Ook de kinderen vonden het lekker. De pan is leeg.

 • karlien
  29 maart 2016 om 11:51

  Wat een goed recept. Mijn tante heeft een keer een soep met geroosterde paprika's gemaakt en die was zo lekker!

 • Margot
  29 maart 2016 om 10:24

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik krijg er trek van!

 • Jarka
  29 maart 2016 om 09:32

  Bedoel je dat de paprika's 2 tot 3 minuten in de magnetron, op vol vermogen, moeten?

 • Anne
  29 maart 2016 om 08:06

  Lekker! Heb deze soep laatst nog gegeten. Op de foto ziet het er al heerlijk uit..

 • Cheese and Chinese
  29 maart 2016 om 08:02

  Wij zijn echt dol op geroosterde paprikas! En soep! Dit hebben we weleens gemaakt, met gnocchi erin - was erg lekker!

 • Adelaide
  29 maart 2016 om 07:12

  Kleine tip.
  De geroosterde paprika's in een plastic zakje doen gedurende een minuut of 2/3. Het vel van de paprika is dan makkelijker te verwijderen.

 • Nicole
  29 maart 2016 om 07:08

  Lekker ik maak deze soep ook graag, maar dan net iets anders :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.