Geroosterde groentesoep

Geroosterde tomatensoep

Als je op zoek bent naar een voedzame en mega-romige soep, dan is deze geroosterde tomatensoep precies wat je zoekt. Ons geheim? Het roosteren van de groenten (paprika’s, wortels, tomaten, ui en knoflook), voordat ze worden geblend met bouillon. Dit zorgt voor een diepe, rokerige smaak die moeilijk te evenaren is met andere kooktechnieken. De smaak van geroosterde groenten wordt verder versterkt door de toevoeging van aromatische kruiden zoals tijm en oregano. En de romige textuur van mascarpone en de frisse basilicum maken deze soep tot een verfijnd gerecht dat geschikt is voor elke gelegenheid. Serveer het als vooraf tijdens een sjiek diner, of geniet er van als een stevig lunchgerecht. Liever een ander soepje? Bekijk hier al onze soeprecepten.

paprika recept
Geroosterde groentesoep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 paprika's
  • 2 wortels
  • 4 grote tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 takje tijm
  • 2 tl oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Garnering

  • 80 gr mascarpone
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 tl chili flakes

Materiaal

  • Ovenbakplaat
  • Blender

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven,- en onderwarmte).

  2. Was de paprika’s, wortels, tomaten en snijd in stukken. Snijd de ui in 8 parten. Pel de knoflook; de teentjes gaan in z’n geheel op de bakplaat.

  3. Leg de groentes op een bakplaat. Drizzle olie overheen. Breng op smaak met een takje tijm, oregano en peper en zout. Rooster in 30 minuten in de oven.

  4. Doe alles in een blender en voeg 500 ml bouillon toe. Blend tot gladde soep. Voeg naar wens extra peper en zout toe.

  5. Verdeel de geroosterde tomatensoep over 4 kommen. Garneer elk met lepel mascarpone, chili flakes (hoeveelheid naar smaak) en wat verse basilicum.

Ingredient tomaten
Geroosterde groentesoep

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (66 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Familie recepten Makkelijke recepten Tomaat Wortel Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Soepen Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in