Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

Ik eet bijna iedere week wel een soepje. Ik probeer daarom regelmatig iets nieuws uit, zoals deze geroosterde paprikasoep. Het is supersimpel om te maken, zoals de meeste soepen eigenlijk. Zo maak ik ook regelmatig courgettesoep. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en een staafmixer. Je kunt ook paprikasoep maken zonder de paprika’s eerst te roosteren. Maar dit leek mij wel een lekkere smaak toevoegen aan de soep. Achteraf gezien had ik de paprika’s iets langer moeten roosteren. Ik kreeg de schil er niet heel makkelijk van af. Maar al doende leert men, dus ik heb het recept na mijn ervaring weer aangepast.

Deze geroosterde paprikasoep is supergezond. Er zit alleen paprika, tomaat, kruiden en wat bouillon in. Voor wat extra pit heb ik een rode peper aan de soep toegevoegd. Hierdoor krijgt de paprika soep een lekkere bite. Om het geheel nog wat romiger te maken, voegde ik een lepel crème fraiche toe aan de soep. Eet de paprika soep  met wat vers stokbrood erbij. Yum! Of eet het als lunch en je kunt er de hele middag op door. En heb je wat over? Vries het in, zodat je er nog een keer van kunt genieten.

Ingrediënten voor 4-6 personen
2 tomaten
3 rode paprika’s
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 el tomatenpuree
0.75 liter kippenbouillon
Handje verse peterselie
4-6 el creme fraiche
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede.

Laat de paprika’s 20/25 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Doe de geroosterde paprika’s  in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los. Haal de paprika’s na een minuut of 5 uit het zakje en je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.

Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.

Was de tomaten en snijd deze in stukken. Ontvel de paprika’s en snijd deze ook in stukken. Voeg dit bij de uien.

Voeg de bouillon toe en laat  het mengsel ongeveer 15-20 minuten zacht koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie en een eetlepel crème fraiche.

Geroosterde paprikasoep
Geroosterde paprikasoep

Tags

Gezonde recepten Soepen

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (9 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in