geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

Zin in een lekker soepje? Deze geroosterde paprikasoep met tomaat is heel lekker. En gezond, er zit alleen paprika, tomaat, kruiden en wat bouillon in. De paprika’s moet je eerst roosteren in de oven, hierdoor krijgen ze een zoete smaak en hele zachte textuur. Best een leuk klusje om te doen. Daarna is het een kwestie van soep maken zoals je gewend bent. Uitje en knoflook aan fruiten, groente erbij, even wachten en pureren. We maken de tomaat paprikasoep af met een lepel crème fraîche, dat maak het lekker romig. Heb je wat over? Vries het in, zodat je er nog een keer van kunt genieten. Zin in een ander soep recept? Kijk hier voor heel veel lekkere inspiratie.

ingredient paprika
geroosterde paprikasoep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 rode paprika's
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 0,75 ltr (kippen)bouillon
  • 4 el crème fraîche
  • 10 gr verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede. Laat de paprika’s 20/25 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Doe de geroosterde paprika’s in een afgesloten plastic zakje. Op deze manier laat de schil gemakkelijk los. Haal de paprika’s na een minuut of 5 uit het zakje en verwijder de schil. Snijd de paprika’s in stukken.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort mee.

  4. Was de tomaten en snijd deze in stukken. Voeg dit samen met de paprika bij de uien.Voeg de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer.

  5. Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie en een eetlepel crème fraîche.

geroosterde paprikasoep
tomaat paprikasoep

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (235 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Tomaat Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Pasen Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in