fbpx
Menu

Kidsproof: Tortilla Pizza’s

Als kind was pizza al mijn lievelingseten. Ik lustte in ieder geval geen patat (echt waar) dus dat was altijd een drama op kinderfeestjes. Is jouw kind ook zo dol op pizza maar wil je niet altijd toegeven aan die ietwat vette verleiding dan zijn deze tortilla pizza’s misschien wat voor je. Ze zijn een stuk lichter, want de bodem bestaat namelijk uit een wrap. Gewoon een meergranenwrap die je in de supermarkt kunt kopen. Je belegt hem net zo als je met je favoriete pizza zou doen. De basis is net als bij een gewone pizza een tomatensaus (ik gebruik altijd passata uit zo’n kartonnetje) op smaak gebracht met peper, zout en wat oregano. Daarop kun je alles leggen wat je zelf lekker vindt.

Ik heb nu mijn 3 favoriete variaties gemaakt. Met stip op 1 de pizza met Parmaham, mozzarella en rucola (die bestel ik altijd). Een fijne tweede en mijn favoriet toen ik klein was, is de pizza hawaii. Een pizza met ham en verse ananas. Ik denk dat de meeste kindjes deze ook heel lekker vinden. En dan heb ik nog een vrij standaard pizza met salami gemaakt. Maar je kunt ook variëren met vis, bijvoorbeeld tonijn of gerookte zalm of plakjes gegrilde groente zoals courgette. Op deze manier is je pizza een stuk gezonder. Je kunt hier prima mee aankomen als moeder. En zelf word je er vast ook blij van. Ik in ieder geval wel.
tortilla pizza 1

Ingrediënten voor 8 st.
De basis
8 meergranenwraps
100 ml tomatenpassata (=tomatensaus)
1 tl oregano
Peper en zout

Toppings
Verse ananas
Plakjes ham
Salami
Prosciutto
Mozzarella
Geraspte kaas
Rucola

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (hetelucht).

Breng de tomatenpassata op smaak met peper, zout en de oregano.

Leg de wraps op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel over iedere wrap een eetlepel tomatensaus. Smeer het goed uit.

Verdeel je favoriete beleg over de tortilla pizza’s. Misschien overbodig om te zeggen, maar de Parmaham en de rucola bak je niet mee. Deze voeg je toe als de pizza uit de oven komt.

Bak de wrap pizza’s  in 6 – 8 minuten goudbruin in de oven.

Serveer de pizza’s meteen.  Voor een kindje is eentje voldoende. Maar voor een volwassene zou ik uitgaan van 2 per persoon.

Variatie tips
2 plakjes salami en een handje geraspte kaas
2 plakjes Parmaham, een kwart bol mozzarella en rucola
2 plakjes ham en wat blokjes verse ananas
0,5 blikje tonijn, met wat uienringen en olijfjes
Plakjes gegrilde courgette en geitenkaas

 

tortilla pizza 2 wrap pizza

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Happinez78
    11 november 2017 om 18:30

    Fantastisch! Kook zo veel uit jouw app😃

    Beantwoorden
  • Larissa
    9 juni 2017 om 09:50

    Klinkt erg goed! Wij hebben geen kinderen, wel tortilla's over. Dus dit gaan wij vanavond eten, haha! Doe jij al het vleeswaren-beleg pas na de oventijd op de pizza? Als ik gewone ham of salami gebruik doe ik dit gelijk op de pizza en huppa de oven in...

    Beantwoorden
  • Annika
    9 juni 2017 om 11:05

    Nee, alleen de parmaham voegen we achteraf toe, omdat deze ongebakken het lekkerst is.

    Beantwoorden
  • Geralde
    11 mei 2017 om 16:56

    Dank je wel voor dit leuke idee! De ingredienten staan op het aanrecht. Wij gaan het zo proberen! Met kids van 8 en 3...

    Beantwoorden
  • Annika
    12 mei 2017 om 09:58

    Leuk! Ben benieuwd of het in de smaak valt :)

    Beantwoorden
  • Geralde
    14 mei 2017 om 22:30

    Ja, het was erg leuk en lekker! De tomatensaus was prima zo en de kids hebben lekker gesmuld. De oudste heeft vooral plezier gehad bij het beleggen van de pizza's en de jongste heeft vooral lekker gesnoept. Goede tip dus!

    Beantwoorden
  • Ann
    20 januari 2017 om 14:54

    Ga ik vanavond proberen sieh!! Dank voor de alweer fantastische tip!

    Beantwoorden
  • Chantalle Boom
    30 juni 2016 om 19:36

    Wat een geweldig idee! Toch pizza maar stukken minder vet en zout (!) dan die voorverpakte pizza's.

    Beantwoorden
  • Rachel
    11 maart 2016 om 20:01

    Super lekker. Gemaakt met tomatensaus (knoflook fruiten, oregano en beetje chilipeper uit molentje, blik tomaten een uur laten pruttelen en dan wat rode wijnazijn erbij en pureren met verse basilicum). Verder bakjes champignons (plakjes), stukjes paprika, gehalveerde cherrytomaatjes, geraspte oude kaas en plakjes spinata romana op tafel. Groot succes bij kids (5 en 7) en ouders ;). Hadden ook nog wat rucola. Hebben ieder twee kleine meergranen tortilla's op.

    Beantwoorden
  • Marieke
    22 november 2015 om 07:19

    Wij gebruiken de kleine wraps voor de pizzarette, ideaal!!....

    Beantwoorden
  • Anne
    5 november 2015 om 22:50

    Heeft iemand nog tips hoe je deze Tortilla-pizza's handig in de oven doet en belangrijker: ze er weer mooi uit krijgt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 november 2015 om 10:44

    De tortilla's meteen al op een bakplaat leggen, voordat ze de oven in gaan. Ik heb zelf een soort pizzaschep, maar zonder moet het ook lukken.

    Beantwoorden
  • Saskia
    4 november 2015 om 08:35

    Zo lekker! Wij maken altijd 'pizza met deksel': gewoon nog een tortilla er bovenop, dan even om en om bakken in de koekenpan en in puntjes snijden. Ook ideaal als borrelhapje!

    Beantwoorden
  • Melanie
    2 november 2015 om 16:04

    Wat een super goed idee dit! Niet alleen goed voor kinderen, maar ook voor ons haha. Ga dit zeker een keertje uitproberen :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 november 2015 om 21:09

    Haha ja stiekem maakte ik dit ook gewoon voor mijzelf ;)

    Beantwoorden
  • M.
    1 november 2015 om 19:22

    Lekker! Ik maakte er laatst een met rode pesto, tonijn, ui en courgette. Ook een aanrader :)

    Beantwoorden
  • Fatiha
    1 november 2015 om 15:43

    Ziet er verrukkelijk uit zoals altijd!

    Beantwoorden
  • Corien
    1 november 2015 om 13:41

    Lekker! Goed idee.

    Ik gebruik voor ' even snel tussen de middag ' vaak een pitabroodje. De inhoud van een klein blikje tomatenpuree mengen met een teentje knoflook en wat italiaanse kruiden, broodje besmeren en beleggen met wat je lekker vindt en in de koelkast ligt ?. Altijd succes.

    Beantwoorden
  • Corien
    1 november 2015 om 13:42

    Daarna natuurlijk even in de oven afbakken.

    Beantwoorden
  • Sarah
    1 november 2015 om 13:06

    Ziet er heerlijk uit. Ik kom alleen net terug uit Rome en kan geen pizza meer zien ;) Ach, dat duurt vast maar een paar dagen!

    Beantwoorden
  • Emma
    1 november 2015 om 11:50

    Heerlijk! Ik maak het vaak als ik van de vorige dag nog wat tortilla's over heb wanneer we Mexicaans hebben gegeten! Super handig, en zo lekker!

    Beantwoorden
  • Frances
    1 november 2015 om 11:47

    Ziet er lekker uit! Denk je dat voor 4 personen dit recept genoeg is als avondeten?

    Beantwoorden
  • Margot
    1 november 2015 om 11:04

    Ja dit blijft een goed idee!

    Beantwoorden
  • Marlotte
    1 november 2015 om 07:20

    Mmm, ik vind tortilla pizza's zo lekker! Dezelfde smaak als een pizza, maar dan veel (en dan ook echt veel) gezonder. Ik kan niet kiezen tussen de pizza met parmaham of de Hawaï. Ze staan bij mij allebei op nummer 1 haha!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen