Gehaktballetjes uit de oven

Gehaktballetjes uit de oven

Deze gehaktballetjes uit de oven zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens super lekker! Omdat ze verder gegaard worden in de oven, heb je er bijna geen omkijken naar. Je kunt de gehaktballetjes maken, maar eventueel ook kant-en-klaar kopen. In ieder geval zijn het geen gewone gehaktballetjes. We serveren ze namelijk in een heerlijke tomatensaus en met mozzarella on top!

Italiaanse gehaktballetjes

Je kunt de Italiaanse gehaktballetjes prima eten als avondmaaltijd met wat pasta of brood ernaast. Maar ze misstaan ook zeker niet zijn de borrel. Lekkere gehaktballetjes weet iedereen altijd wel te waarderen toch? Je kunt het gerecht ook nog eens gemakkelijk voorbereiden. Bewaar het in z’n geheel in de koelkast, dan hoef je het op het laatst alleen nog maar in de oven te schuiven. Easy does it!

 

Gehaktballetjes uit de oven

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor de gehaktballetjes (12 stuks)

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de tomatensaus

  • 1 bol mozzarella
  • 2 blikken tomatenblokjes (blik van 400 gram)
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 el oregano
  • 1 tl chiliflakes
  • Handje verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Meng het gehakt met alle specerijen. Voeg het eitje en een handje paneermeel toe. Meng het door elkaar. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Vorm vervolgens 12 balletjes van het gehaktmengsel.

  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes kort aan. Haal ze uit de pan en leg ze apart.

  4. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in dezelfde pan.

  5. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano, chiliflakes en wat peper en zout.

  6. Laat de saus heel even pruttelen. Een minuut of vijf is al voldoende.

  7. Verdeel de tomatensaus over een ovenschaal. Leg de gehaktballetjes in de saus.

  8. Scheur de mozzarella in stukken en leg dit tussen de balletjes.

  9. Zet de gehaktballetjes nog zo’n 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze gaar zijn (dus niet meer rood van binnen).

  10. Garneer de gehaktballetjes uit de oven met wat verse basilicum en serveer het met wat pasta of brood.

Gehaktballetjes uit de oven

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Gehakt Tomaat Italiaanse recepten Koolhydraatarme recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)

30 oktober 2015


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in