
Gehaktballetjes uit de oven
Deze gehaktballetjes uit de oven zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens super lekker! Omdat ze verder gegaard worden in de oven, heb je er bijna geen omkijken naar. Je kunt de gehaktballetjes maken, maar eventueel ook kant-en-klaar kopen. In ieder geval zijn het geen gewone gehaktballetjes. We serveren ze namelijk in een heerlijke tomatensaus en met mozzarella on top!
Italiaanse gehaktballetjes
Je kunt de Italiaanse gehaktballetjes prima eten als avondmaaltijd met wat pasta of brood ernaast. Maar ze misstaan ook zeker niet zijn de borrel. Lekkere gehaktballetjes weet iedereen altijd wel te waarderen toch? Je kunt het gerecht ook nog eens gemakkelijk voorbereiden. Bewaar het in z’n geheel in de koelkast, dan hoef je het op het laatst alleen nog maar in de oven te schuiven. Easy does it!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor de gehaktballetjes (12 stuks)
- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- Handje paneermeel
- 1 tl chiliflakes
- 1 tl oregano
- Olijfolie
- Peper en zout
Ingrediënten voor de tomatensaus
- 1 bol mozzarella
- 2 blikken tomatenblokjes (blik van 400 gram)
- 1 grote ui
- 2 knoflooktenen
- 1 el oregano
- 1 tl chiliflakes
- Handje verse basilicum
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Meng het gehakt met alle specerijen. Voeg het eitje en een handje paneermeel toe. Meng het door elkaar. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Vorm vervolgens 12 balletjes van het gehaktmengsel.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes kort aan. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in dezelfde pan.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano, chiliflakes en wat peper en zout.
Laat de saus heel even pruttelen. Een minuut of vijf is al voldoende.
Verdeel de tomatensaus over een ovenschaal. Leg de gehaktballetjes in de saus.
Scheur de mozzarella in stukken en leg dit tussen de balletjes.
Zet de gehaktballetjes nog zo’n 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze gaar zijn (dus niet meer rood van binnen).
Garneer de gehaktballetjes uit de oven met wat verse basilicum en serveer het met wat pasta of brood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan