Menu

Kidsproof: Homemade vissticks

Yes vandaag weer een Kidsproof recept. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als kind was ik dol op vissticks. En Annika ook trouwens. Van de Kapitein. Nu ik groot ben eet ik ze nooit meer. Behalve zelfgemaakte vissticks. Niet alleen heel lekker, maar ook heel leuk om zelf te maken. En de ideale manier om je kind vaker vis te laten eten.

Ik maak ze van kabeljauw uit de vriezer, je kunt ook een andere soort witvis gebruiken. Het krokante korstje krijgen ze van de Panko. Dat is een grof broodkruim. Je kunt ze vervolgens afbakken in de oven of gewoon in de pan in wat boter. In de tussentijd flans je een lekker sausje in elkaar en je scoort weer hoog op de ladder als moeder.  Dat beloof ik je. Helemaal als je er zoete aardappelfrietjes bij maakt.

zelf vissticks maken

Ingrediënten voor 12 st.
400 gr kabeljauw (evt. uit de vriezer)
80 gr bloem
2 eiwitten
60 gr Panko
2 tl gedroogde peterselie
Peper en zout

Sausje
2 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
Handje  verse peterselie
Kneepje citroensap
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

paneren a la anglaise

Pak 3 kommetjes. In kommetje 1 doe je de bloem. Hieraan voeg je wat peper en zout en de gedroogde peterselie aan toe. In kommetje 2 kluts je 2 eiwitten los. In kommetje 3 doe je de Panko.

Snijd de kabeljauw in gelijkmatige repen. Je kunt de vis bevroren snijden. Maar je kunt ze ook eerst laten ontdooien. Breng de vissticks apart op smaak met wat peper en zout.

Leg alvast een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

Nu gaan we de vissticks paneren. Haal met één hand, een stukje kabeljauw door de bloem. Klop het iets af. Haal het daarna met dezelfde hand door het eiwit. Vervolgens haal je de kabeljauw door de panko. Zorg ervoor dat iedere zijde bedekt is met de panko. Leg de vissticks op de bakplaat en herhaal de voorgaande stappen. Ik doe dit altijd bewust met één hand, zodat ik de andere vrij houdt om bijvoorbeeld de telefoon op te nemen, of wat extra panko te pakken 🙂

zelf vissticks maken

Bak de nog bevroren vissticks in 20 minuten goudbruin in de oven. Is de vis inmiddels ontdooit dan zijn ze in 15 minuten wel klaar. Je kunt ze ook in de pan bakken in wat boter. Ze zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn.

Maak in de tussentijd een sausje van de mayonaise en de Griekse yoghurt. Voeg een kneepje citroensap en wat vers gehakte peterselie toe. Breng de dipsaus op smaak met peper en zout.

Serveer de vissticks met de dipsaus. En eventueel met wat zoete aardappelfrietjes erbij.

zelf vissticks maken

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

 Heb je mijn kookboek al? Hij is tijdelijk in de aanbieding. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

 • Wendy
  23 februari 2016 om 09:38

  Gisteren gemaakt in de oven en smaak was prima. Echt zoveel lekkerder dan een kant-en-klare visstick. Bij mij werd het korstje alleen niet zo goudbruin, Panko was wel krokant. Oven te laag gezet? Ik heb trouwens schelvid gebruikt ipv kabeljauw, net zo lekker en (op dit moment) stukken goedkoper.

 • Annika
  23 februari 2016 om 08:54

  Dit kun je onder andere bij de AH kopen!

 • Geertje de Gorter
  22 februari 2016 om 18:54

  Pauline, waar koop je panko? Of hoe maak je dat?

 • Eugenie
  16 november 2015 om 13:05

  Hoi,

  Leuk recept! Ik begrijp alleen de tekst niet dat je de visstics op de bakplaat legt en alle drie de stappen weer herhaalt. Is dat voor de overgebleven visstics?
  groeten

 • zonderzooi
  19 oktober 2015 om 07:27

  Leuk om dit een keertje zelf te maken lijkt me, aangezien ik geen fan ben van kant-en-klare vissticks vanwege alle toevoegingen. Wat is Panko precies?

 • yourinspirationworld
  18 oktober 2015 om 19:16

  Lekker! Ik heb ze ook wel eens gemaakt, maar dan met havermout erom.

 • Pauline
  18 oktober 2015 om 19:14

  Ik heb een hele lading melkvrije recepten online staan. Kijk even in de categorie voedselzandloper en je kunt helemaal losgaan :)

 • Pauline
  18 oktober 2015 om 19:13

  Ik ben heel benieuwd :)

 • Marije
  18 oktober 2015 om 18:25

  Ik heb een "rare" dochter; namelijk eentje die geen vissticks lust (gelukkig lust mijn zoontje ze wel!!)
  Mijn dochter was wel helemaal gek van de zelfgemaakte kipnuggets naar jouw recept,, dus ik heb nog een beetje de hoop dat ze deze vissticks wél gaat lusten. Binnenkort maar eens proberen!

 • Marion
  18 oktober 2015 om 12:36

  Zien er erg lekker uit!

 • Fiona
  18 oktober 2015 om 12:08

  Hey Pauline,

  Weer z'n leuk en lekker recept!! Morgen kabeljauw kopen en dan ga ik het maken.

  Jammer vind ik het dat in veel recepten melk of melkproducten worden verwekt. Ik kan vaak wel zelf een alternatief bedenken in dit geval alpro yoghurt (al hoorde ik vorige week dat soya raar spul is..), ik zou het ook leuk vinden dat je receptjes zonder melk/melkproduct of met een alternatief product zijn.

  Groetjes Fiona.

  Ps. Weet jij hoe dat zit met soya?

 • Emma
  18 oktober 2015 om 12:01

  Ik heb nog nooit zelf vissticks gemaakt, maar het lijkt me echt ontzettend lekker!

 • Margot
  18 oktober 2015 om 11:50

  Vissticks blijven lekker, maar zelf maken is wel een veel beter idee!

 • Eefke
  18 oktober 2015 om 08:42

  Zelfgemaakte vissticks zijn zo veel lekkerder! Ik maak ze altijd met fijn gestampte cornflakes, ook leuk voor kinderen. Dit maakt ze lekker knapperig en ze zien er prachtig goudbruin uit!

 • Nicole
  18 oktober 2015 om 08:36

  Zo simpel eigenlijk en zo lekker. Leuk recept!

 • Marlotte
  18 oktober 2015 om 07:29

  Ik zat er toevallig laatst nog over te denken om vissticks te maken. Zien er goed uit, dankjewel voor het delen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.