Vissticks recept
Vandaag delen we een lekker vissticks recept met je! We weten niet hoe het bij jullie zit, maar wij waren als kind echt dol op vissticks. Nu we ‘groot zijn’, eten we ze bijna nooit meer. Behalve zelfgemaakte vissticks. Niet alleen lekker voor de kids, maar ook voor volwassenen. Zelf vissticks maken is ook nog eens ontzettend leuk om te doen. De ideale manier om ook je kind vaker vis te laten eten.
Vissticks
We maken ze van verse kabeljauw, maar je kunt ook een andere soort witvis gebruiken. Het krokante korstje krijgen de vissticks van panko. Dat is een grof broodkruim. Wij hebben ze afgebakken in de oven, maar je kunt ze ook gewoon in de koekenpan met een klontje boter klaarmaken. In de tussentijd flans je een lekker sausje in elkaar en je scoort weer hoog op de ladder als moeder. Dat beloven we je! Helemaal als je er zoete aardappelfriet bij maakt.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kabeljauw
- 80 gr bloem
- 60 gr panko
- 2 eiwitten
- Peper en zout
Ingrediënten voor het dipsausje
- 3 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- Handje verse peterselie
- Kneepje citroensap
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en zet alvast een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
Pak drie kommetjes. In kommetje 1 doe je de bloem en breng dit op smaak met peper en zout. In kommetje 2 kluts je de eiwitten los. In kommetje 3 doe je de panko.
Snijd de kabeljauw in gelijkmatige repen. Breng de vis op smaak met wat peper en zout.
Nu gaan we de vissticks paneren. Haal met één hand een stukje kabeljauw door de bloem. Klop het iets af. Haal het daarna met dezelfde hand door het eiwit. Vervolgens haal je de kabeljauw door de panko. Zorg ervoor dat iedere zijde bedekt is met de panko. Leg de vissticks op de bakplaat en herhaal de voorgaande stappen.
Bak de vissticks in 15 – 20 minuten goudbruin in de oven. Ze zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Je kunt ze ook in de pan bakken in wat boter.
Maak in de tussentijd het sausje van de Griekse yoghurt en mayonaise. Voeg een kneepje citroensap en wat fijngehakte peterselie toe. Breng de dipsaus op smaak met peper en zout.
Serveer de vissticks met de dipsaus en eventueel met zoete aardappelfrietjes erbij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in