Menu
zelf-vissticks-maken-2.jpg

Homemade vissticks

Yes vandaag weer een Kidsproof recept. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als kind was ik dol op vissticks. En Annika ook trouwens. Van de Kapitein. Nu ik groot ben eet ik ze nooit meer. Behalve zelfgemaakte vissticks. Niet alleen heel lekker, maar ook heel leuk om zelf te maken. En de ideale manier om je kind vaker vis te laten eten.

Ik maak ze van kabeljauw uit de vriezer, je kunt ook een andere soort witvis gebruiken. Het krokante korstje krijgen ze van de Panko. Dat is een grof broodkruim. Je kunt ze vervolgens afbakken in de oven of gewoon in de pan in wat boter. In de tussentijd flans je een lekker sausje in elkaar en je scoort weer hoog op de ladder als moeder.  Dat beloof ik je. Helemaal als je er zoete aardappelfrietjes bij maakt.

zelf vissticks maken

Ingrediënten voor 12 st.
400 gr kabeljauw (evt. uit de vriezer)
80 gr bloem
2 eiwitten
60 gr Panko
2 tl gedroogde peterselie
Peper en zout

Sausje
2 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
Handje  verse peterselie
Kneepje citroensap
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

paneren a la anglaise

Pak 3 kommetjes. In kommetje 1 doe je de bloem. Hieraan voeg je wat peper en zout en de gedroogde peterselie aan toe. In kommetje 2 kluts je 2 eiwitten los. In kommetje 3 doe je de Panko.

Snijd de kabeljauw in gelijkmatige repen. Je kunt de vis bevroren snijden. Maar je kunt ze ook eerst laten ontdooien. Breng de vissticks apart op smaak met wat peper en zout.

Leg alvast een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.

Nu gaan we de vissticks paneren. Haal met één hand, een stukje kabeljauw door de bloem. Klop het iets af. Haal het daarna met dezelfde hand door het eiwit. Vervolgens haal je de kabeljauw door de panko. Zorg ervoor dat iedere zijde bedekt is met de panko. Leg de vissticks op de bakplaat en herhaal de voorgaande stappen. Ik doe dit altijd bewust met één hand, zodat ik de andere vrij houdt om bijvoorbeeld de telefoon op te nemen, of wat extra panko te pakken 🙂

zelf vissticks maken

Bak de nog bevroren vissticks in 20 minuten goudbruin in de oven. Is de vis inmiddels ontdooit dan zijn ze in 15 minuten wel klaar. Je kunt ze ook in de pan bakken in wat boter. Ze zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn.

Maak in de tussentijd een sausje van de mayonaise en de Griekse yoghurt. Voeg een kneepje citroensap en wat vers gehakte peterselie toe. Breng de dipsaus op smaak met peper en zout.

Serveer de vissticks met de dipsaus. En eventueel met wat zoete aardappelfrietjes erbij.

zelf vissticks maken

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

 Heb je mijn kookboek al? Hij is tijdelijk in de aanbieding. Bestellen kan hier. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan