Gevulde paprika met tonijn
Deze gevulde paprika met tonijn is een topper! We gebruiken hiervoor een puntpaprika, want die zijn heerlijk zoet van smaak en perfect om te vullen. Eigenlijk kun je er van alles in doen: verschillende soorten kaas, quinoa of gehakt. Wij vullen ze deze keer met tonijn, erg lekker! Deze gevulde puntpaprika met tonijn zijn ook binnen no time klaar. Als je er een salade bij maakt, heb je heel snel een lekker maaltje op tafel staan. Enjoy!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 puntpaprika's
- 50 gr feta
- 2 el zwarte olijfjes
- 2 blikjes tonijn (in olijfolie)
- 1 rode ui
- 1 el kappertjes
- Handjevol verse peterselie
- Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Was de puntpaprika’s en snijd ze doormidden. Verwijder de zaadlijsten.
Laat de tonijn uitlekken en doe deze in een kommetje.
Pel en snipper de rode ui en hak de peterselie fijn. Voeg dit samen met de kappertjes en de olijfjes bij de tonijn en hussel door elkaar.
Breng de tonijnvulling op smaak met wat peper en zout.
Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal. Verdeel de tonijnvulling erover en verkruimel de feta hierover.
Rooster de gevulde paprika met tonijn voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Garneer voor het serveren met nog wat verse peterselie.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.