aardappelsalade

Easy: Aardappelsalade met zalm

Mijn lievelingsbijgerecht bij een barbecue is aardappelsalade. En ik ben guilty, die kant en klare van de Appie vind ik heerlijk. Maar je kunt een aardappelsalade ook heel fancy serveren, met asperges en zalm bijvoorbeeld. Of met gerookte makreel, zoals ik eerder als eens maakte. Dan is het ook geen bijgerecht meer, maar kun je dit prima als avondeten eten.

Doe mij de groene maar! Ik vind groene asperges veel lekkerder dan de witte. Als ik aan groene asperges denk, denk ik ook meteen aan gerookte zalm. Deze combi is heerlijk! Ik heb nu aspergetips gebruikt, dat zijn die dunne. Maar je kunt ook de normale groene asperges gebruiken. Ik zou ze dan wel even in stukjes snijden. Ik vind het zelf het lekkerste om deze salade lauwwarm te eten. Ik ben sowieso dol op de combi warm koud, warme kersen met ijs bijvoorbeeld, of een salade met crispy bacon. Daar maak je mij blij mee.

En ineens is het al juni. Morgen begint Taste of Amsterdam, gaan jullie daar ook naartoe? Ik wel! Ik heb achteraf spijt dat ik niet naar de Rollende Keukens ben geweest, we hadden het hele weekend bezoek, dus dat ging niet. En dat vind ik oprecht jammer, want de Rollende keukens was altijd mijn lievelingsfestival. Maar Taste vind ik ook altijd super, dus daar ga ik, no matter what, bij zijn. Ik denk dat ik morgen al ga, of anders vrijdagavond. Ik heb er zin in! Jullie ook?

aardappelsalade

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr krieltjes
200 gr gerookte zalm
200 gr aspergetips (dat zijn die dunne)
1 teentje knoflook
1 rode ui
6 augurken
Olijfolie

Dressing
1 el mayonaise
2 el kwark
1 kneepje citroensap
Handje dille
Peper en zout

Zo maak je het
Was de krieltjes en snijd de grote exemplaren door midden. Kook ze gaar (in de schil) in ruim water met zout. (na een minuut of 8 – 10 zijn ze wel klaar).

Hak de knoflook fijn en fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de aspergetips bij de knoflook en roerbak ze kort. Breng ze op smaak met peper en zout en leg apart.

Doe de gekookte krielen in een kom.

Pel en snipper de rode ui en voeg dit bij de aardappelen.

Snijd de augurken in blokjes en voeg deze ook bij de aardappelen.

Voeg nu de mayonaise, de kwark, een kneepje citroensap, een handje gehakte dille en wat peper en zout toe. Roer even door elkaar.

Garneer de aardappelsalade met de groene asperges.

Verdeel tenslotte de gerookte zalm over de aardappelsalade.

Serveer de salade meteen, maar eenmaal afgekoeld kan ook.

aardappelsalade

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Hotspot No 25 Groningen
Kwarkbrood met noten en vruchten
Bewaar
17 Comments
 • Jeannette van Rossum

  10 juni 2018 at 15:57 Beantwoorden

  Twee weken geleden gemaakt. Heerlijk! Morgen alweer in de herhaling.

 • Janneke Mesman

  2 januari 2016 at 22:07 Beantwoorden

  Hallo Pauline, \r\nHoe maak ik deze salade met gewone groene asperges, die dikkere? \r\nGroetjes Janneke

  • Pauline

   3 januari 2016 at 17:52 Beantwoorden

   Op dezelfde manier. Je kunt de asperges dan alleen het beste even kort blancheren.

 • Marja

  3 juni 2015 at 19:13 Beantwoorden

  Dit ziet er heerlijk uit! Ook ik vind groene asperges lekkerder dan de witte. En dan zeker in een salade! Even in de grillpan, dan krijgen zo’n heerlijke nootachtige smaak. En ik doe meestal creme fresh of sour cream door de mayo voor een salade. Heerlijk.\r\nIk zou zo een bord van deze heerlijke salade leegeten! Ik ben er in elk geval dol op. Ook zonder bbq, gewoon als maaltijd, makkelijk en snel klaar en smaakt uitstekend. Wat wil je nog meer?\r\nBedankt voor je recept en tot een volgende keer.\r\nGroetjes, Marja. 😀

 • Roos

  3 juni 2015 at 17:32 Beantwoorden

  Dit lijkt me zó heerlijk! X

 • carine

  3 juni 2015 at 15:57 Beantwoorden

  Lekke

 • Pien Hanou

  3 juni 2015 at 11:25 Beantwoorden

  Heerlijk ik ga het meteen vandaag maken, morgen bbq-en!\r\n\r\nIk was wel naar Rollende Keukens zoals elk jaar maar het was zoooooo druk. Jammer hoor , ik werd helemaal kriegel van al die mensen.. \r\nHet is echt ontploft! Logisch ook want het is ZO leuk dat iederéén er naar toe wil.\r\n\r\nMisschien een leuk alternatief: Foodfestival aan de Zaan, in de Zaanbocht in Wormerveer, vrijdag 26 juni vanaf half 5 tot……..\r\nLekker eten en drinken met je benen over de wallekant van de Zaan of op één van de vele terrasjes!\r\nFoodtrucks, kookworkshops en muziek aan de Zaan, ..echt een aanrader!

  • Pauline

   4 juni 2015 at 17:33 Beantwoorden

   Oh ja daar was ik al een beetje bang voor. Zo jammer van zo’n leuk festival. Maar idd er ontstaan nu ook weer kleinere onontdekte festivals.

 • Leah

  3 juni 2015 at 10:40 Beantwoorden

  Dat ziet er lekker fris uit! Vooral de aspergepunten zijn jummy!

 • Margot

  3 juni 2015 at 09:16 Beantwoorden

  Zo’n kant en klare aardappelsalade vind ik zo lekker af en toe! Maar dit ziet er ook wel erg goed uit!

 • Getvices

  3 juni 2015 at 08:55 Beantwoorden

  Dit ziet er echt heerlijk uit! Inderdaad, een aardappelsalade bij een barbecue is ook onze favoriet.\r\nNu gaan we dit weekend deze heerlijke salade maar eens proberen, want de combinatie van zalm en asperges vinden wij echt heerlijk!

 • Emily van Kampen

  3 juni 2015 at 08:17 Beantwoorden

  Zo herkenbaar: bij een barbecue moet er bij ons ook gewoon aardappel salade bij en ook wij halen standaard zo’n kant en klaar bak. Als ik nu dit zie denk ik wel dat we het beter een keer zelf kunnen maken.

 • Linda Delichef

  3 juni 2015 at 08:12 Beantwoorden

  Dit ziet er heel lekker uit. Ideaal voor de warmere dagen, om lekker buiten te eten! Ik ben gek op witte asperges, maar voor salades vind ik groene asperges lekkerder. Ze smaken toch wel heel anders. Oh en ik ben ook gek op kant-en-klare aardappelsalade hoor. 😉

 • Monique

  3 juni 2015 at 08:10 Beantwoorden

  Wow!! Deze komt zeker op m’n ‘verlanglijstje’! Ziet er verrukkelijk uit!!

  • Monique

   7 juni 2015 at 11:18 Beantwoorden

   Heb ‘m gisteren gemaakt en vond het een heerlijke salade!!! En makkelijk om te maken. We hebben nog een kliekje over voor vandaag, yummie!

 • Emma

  3 juni 2015 at 07:27 Beantwoorden

  Wauw, dat ziet er verrukkelijk uit!

 • Malou

  3 juni 2015 at 07:22 Beantwoorden

  Jammmm ziet er zo goed uit! Gelukkig komen de warme dagen eraan, dan is het perfect weer voor dit soort gerechten!

Plaats een reactie