Menu

Easy: Aardappelsalade met zalm

Mijn lievelingsbijgerecht bij een barbecue is aardappelsalade. En ik ben guilty, die kant en klare van de Appie vind ik heerlijk. Maar je kunt een aardappelsalade ook heel fancy serveren, met asperges en zalm bijvoorbeeld. Of met gerookte makreel, zoals ik eerder als eens maakte. Dan is het ook geen bijgerecht meer, maar kun je dit prima als avondeten eten.

Doe mij de groene maar! Ik vind groene asperges veel lekkerder dan de witte. Als ik aan groene asperges denk, denk ik ook meteen aan gerookte zalm. Deze combi is heerlijk! Ik heb nu aspergetips gebruikt, dat zijn die dunne. Maar je kunt ook de normale groene asperges gebruiken. Ik zou ze dan wel even in stukjes snijden. Ik vind het zelf het lekkerste om deze salade lauwwarm te eten. Ik ben sowieso dol op de combi warm koud, warme kersen met ijs bijvoorbeeld, of een salade met crispy bacon. Daar maak je mij blij mee.

En ineens is het al juni. Morgen begint Taste of Amsterdam, gaan jullie daar ook naartoe? Ik wel! Ik heb achteraf spijt dat ik niet naar de Rollende Keukens ben geweest, we hadden het hele weekend bezoek, dus dat ging niet. En dat vind ik oprecht jammer, want de Rollende keukens was altijd mijn lievelingsfestival. Maar Taste vind ik ook altijd super, dus daar ga ik, no matter what, bij zijn. Ik denk dat ik morgen al ga, of anders vrijdagavond. Ik heb er zin in! Jullie ook?

aardappelsalade

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr krieltjes
200 gr gerookte zalm
200 gr aspergetips (dat zijn die dunne)
1 teentje knoflook
1 rode ui
6 augurken
Olijfolie

Dressing
1 el mayonaise
2 el kwark
1 kneepje citroensap
Handje dille
Peper en zout

Zo maak je het
Was de krieltjes en snijd de grote exemplaren door midden. Kook ze gaar (in de schil) in ruim water met zout. (na een minuut of 8 – 10 zijn ze wel klaar).

Hak de knoflook fijn en fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de aspergetips bij de knoflook en roerbak ze kort. Breng ze op smaak met peper en zout en leg apart.

Doe de gekookte krielen in een kom.

Pel en snipper de rode ui en voeg dit bij de aardappelen.

Snijd de augurken in blokjes en voeg deze ook bij de aardappelen.

Voeg nu de mayonaise, de kwark, een kneepje citroensap, een handje gehakte dille en wat peper en zout toe. Roer even door elkaar.

Garneer de aardappelsalade met de groene asperges.

Verdeel tenslotte de gerookte zalm over de aardappelsalade.

Serveer de salade meteen, maar eenmaal afgekoeld kan ook.

aardappelsalade

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

 • Jeannette van Rossum
  10 juni 2018 om 15:57

  Twee weken geleden gemaakt. Heerlijk! Morgen alweer in de herhaling.

 • Pauline
  3 januari 2016 om 17:52

  Op dezelfde manier. Je kunt de asperges dan alleen het beste even kort blancheren.

 • Janneke Mesman
  2 januari 2016 om 22:07

  Hallo Pauline,
  Hoe maak ik deze salade met gewone groene asperges, die dikkere?
  Groetjes Janneke

 • Monique
  7 juni 2015 om 11:18

  Heb 'm gisteren gemaakt en vond het een heerlijke salade!!! En makkelijk om te maken. We hebben nog een kliekje over voor vandaag, yummie!

 • Pauline
  4 juni 2015 om 17:33

  Oh ja daar was ik al een beetje bang voor. Zo jammer van zo'n leuk festival. Maar idd er ontstaan nu ook weer kleinere onontdekte festivals.

 • Marja
  3 juni 2015 om 19:13

  Dit ziet er heerlijk uit! Ook ik vind groene asperges lekkerder dan de witte. En dan zeker in een salade! Even in de grillpan, dan krijgen zo'n heerlijke nootachtige smaak. En ik doe meestal creme fresh of sour cream door de mayo voor een salade. Heerlijk.
  Ik zou zo een bord van deze heerlijke salade leegeten! Ik ben er in elk geval dol op. Ook zonder bbq, gewoon als maaltijd, makkelijk en snel klaar en smaakt uitstekend. Wat wil je nog meer?
  Bedankt voor je recept en tot een volgende keer.
  Groetjes, Marja. :-D

 • Roos
  3 juni 2015 om 17:32

  Dit lijkt me zó heerlijk! X

 • carine
  3 juni 2015 om 15:57

  Lekke

 • Pien Hanou
  3 juni 2015 om 11:25

  Heerlijk ik ga het meteen vandaag maken, morgen bbq-en!

  Ik was wel naar Rollende Keukens zoals elk jaar maar het was zoooooo druk. Jammer hoor , ik werd helemaal kriegel van al die mensen..
  Het is echt ontploft! Logisch ook want het is ZO leuk dat iederéén er naar toe wil.

  Misschien een leuk alternatief: Foodfestival aan de Zaan, in de Zaanbocht in Wormerveer, vrijdag 26 juni vanaf half 5 tot........
  Lekker eten en drinken met je benen over de wallekant van de Zaan of op één van de vele terrasjes!
  Foodtrucks, kookworkshops en muziek aan de Zaan, ..echt een aanrader!

 • Leah
  3 juni 2015 om 10:40

  Dat ziet er lekker fris uit! Vooral de aspergepunten zijn jummy!

 • Margot
  3 juni 2015 om 09:16

  Zo'n kant en klare aardappelsalade vind ik zo lekker af en toe! Maar dit ziet er ook wel erg goed uit!

 • Getvices
  3 juni 2015 om 08:55

  Dit ziet er echt heerlijk uit! Inderdaad, een aardappelsalade bij een barbecue is ook onze favoriet.
  Nu gaan we dit weekend deze heerlijke salade maar eens proberen, want de combinatie van zalm en asperges vinden wij echt heerlijk!

 • Emily van Kampen
  3 juni 2015 om 08:17

  Zo herkenbaar: bij een barbecue moet er bij ons ook gewoon aardappel salade bij en ook wij halen standaard zo'n kant en klaar bak. Als ik nu dit zie denk ik wel dat we het beter een keer zelf kunnen maken.

 • Linda Delichef
  3 juni 2015 om 08:12

  Dit ziet er heel lekker uit. Ideaal voor de warmere dagen, om lekker buiten te eten! Ik ben gek op witte asperges, maar voor salades vind ik groene asperges lekkerder. Ze smaken toch wel heel anders. Oh en ik ben ook gek op kant-en-klare aardappelsalade hoor. ;)

 • Monique
  3 juni 2015 om 08:10

  Wow!! Deze komt zeker op m'n 'verlanglijstje'! Ziet er verrukkelijk uit!!

 • Emma
  3 juni 2015 om 07:27

  Wauw, dat ziet er verrukkelijk uit!

 • Malou
  3 juni 2015 om 07:22

  Jammmm ziet er zo goed uit! Gelukkig komen de warme dagen eraan, dan is het perfect weer voor dit soort gerechten!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST