Menu
rabarber-yoghurt-popsicle-1.jpg

Video: Rabarber Yoghurt Popsicle

Yes eindelijk zomer! En om de zomer goed in te luiden ga ik de komende weken ijsjesrecepten met jullie delen. Juni bombardeer ik bij deze tot ijsjesmaand. Na de popsicle workshop van Nice Fruitijsjes ben ik zelf aan de slag gegaan met lekkere variaties. Vandaag het recept voor een Rabarber Yoghurt Popsicle! Super lekker!

Ik maak deze ijsjes met mijn ZOKU Popsicle Maker. Ik vind het een ideaal ding om leuke en creatieve ijsrecepten te maken. Ik kocht hem 3 jaar geleden in Amerika. Maar inmiddels is hij ook gewoon in Nederland overal te koop. Je kunt uiteraard ook gewoon invries vormpjes gebruiken.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

rabarber yoghurt popsicle
Ingrediënten voor 4 ijsjes
100 gr reeds bereide rabarber
200 gr Griekse yoghurt
1 el honing
Evt een scheutje water

Materialen
ZOKU popsicle maker of
IJsvormpjes

Zo maak je het
Bereid de rabarber volgens het recept. Blend de rabarber vervolgens glad in een blender of met behulp van een staafmixer. Voeg een scheutje water toe als het mengsel te dik is.

Roer de yoghurt met de honing los in een kommetje. Voeg ook hier een scheutje water toe. Het moet schenkbaar zijn.

Vul je ZOKU voor 1/3 met de rabarber. Giet de yoghurt er meteen op. Steek het stokje erin en laat het ijsje in 8 minuten hard worden.

Haal het ijsje met behulp van de draaidop uit de ZOKU.

Serveer meteen of bewaar de ijsjes tot gebruik omwikkeld in bakpapier in de vriezer.

rabarber yoghurt popsicle

Heb je geen ZOKU dan kun je deze ijsjes ook gewoon op de traditionele manier, met behulp van vormpjes maken.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan