lemon cheesecake

Lemon cheesecake squares

Soms heb ik dat, dan heb ik ineens mega veel zin in iets! Onlangs had ik dat met cheesecake. En dat gaat dan niet weg uit mijn hoofd, voordat ik een hap in mijn mond heb. Ik moet dan gewoon toegeven aan mijn cravings. De eerste zonnestralen zorgden voor lentekriebels en daarom maakte ik een lemon cheesecake met homemade lemoncurd. Lekker voor Pasen!

En oh boy, hij is toch lekker geworden. Cheesecake maken is eigenlijk super easy. Je moet alleen even geduld hebben. Want eigenlijk is hij een dag later nog lekkerder. Ik heb als basis roomkaas genomen en om het iets luchtiger te maken heb ik kwark toegevoegd. En de zelfgemaakte lemoncurd maak het helemaal af. Zo lekker fris. Loopt het water je al in de mond?

lemon cheesecake

Ingrediënten voor 8 personen
4 eieren
100 gr suiker (gebruik 150 gr als je van zoet houdt)
400 gr naturel roomkaas
150 gr volle kwark
200 gr koekjes (ik nam amandelkoekjes)
90 gr gesmolten roomboter
1 citroen
Lemoncurd (recept)

Materialen
Ovenschaal 27 x 18 (andere maat kan ook)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Ik heb nu gekozen voor amandelkoekjes maar je kunt ieder koekje nemen dat je lekker vindt. Meng dit met de gesmolten roomboter.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Strooi de koekkruimels in de schaal en voeg de gesmolten boter toe. Meng het even door elkaar zodat alle kruimels iets nat zijn.

Druk de koekkruimels met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de schaal even in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Klop de eieren met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Klop het beslag niet te lang.

Was de citroen en voeg de rasp van de citroen bij het beslag.

Meng het kort en giet het cheesecake beslag in de vorm.

Bak de lemon cheesecakes in 50 – 60 minuten af in de oven.

Hij is klaar als hij nog iets wiebelig is.

Laat de cheesecake afkoelen en laat hem daarna opstijven in de koelkast. Minimaal 4 uur. maar een nachtje is nog beter.

lemon cheesecake

Snij de lemon cheesecake in 8 gelijke vierkantjes.

Serveer de cheesecake squares met een lepel lemoncurd.

Tip: Je kunt de cheesecake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

lemon cheesecake

 

Kidsproof: chocolade lollies
Dadeltaart met pecannoten
Bewaar
41 Comments
 • Diew

  28 maart 2018 at 21:27 Beantwoorden

  Als ik deze cheesecake in een springvorm wil maken, welke afmeting springvorm kan ik dan het beste gebruiken en moet de taart dan langer/korter gebakken worden?

 • anna

  8 september 2017 at 21:56 Beantwoorden

  Ik maak hem regelmatig, en altijd een groot succes. Ik gebruik altijd 300 gram roomkaas en 250 gram kwark. Heerlijk. De lemoncurd is wat bewerkelijk om te maken maar is ook verrukkelijk. Ik wissel wel ‘ns van koekje, maar geloof dat ik speculaas toch het lekkerst vind.

 • Tineke1951

  17 april 2017 at 10:25 Beantwoorden

  Gister gemaakt volgens recept. Vanochtend geserveerd …..succes verzekerd.
  Heerlijk zowel met als zonder lemon curd.
  Aanrader

 • Laura

  4 april 2016 at 20:41 Beantwoorden

  Ik had een bodem gemaakt van maria biscuitjes die ik nog had liggen, wat een lekkere cheesecake! Echt een lekkere combi met die lemoncurd en de vulling is ook niet te romig/zwaar. Ook in puntjes leuk om te serveren.. dankjewel! 🙂

 • Xenia

  19 oktober 2015 at 09:11 Beantwoorden

  Heb dit al meerdere keren gemaakt, valt steeds in de smaak bij de gasten :))

 • IK

  18 juli 2015 at 13:36 Beantwoorden

  Ik heb deze cheesecake nu twee keer gemaakt. De eerste keer heb ik de eiwitten van het eigeel gescheiden, het eigeel gemengd met het roomkaasmengsel, en het eiwit opgeklopt en er apart doorheen gespateld, en dat ging goed. Echter, de tweede keer, heb ik dit recept exact gevolgd. Nu staat de taart een uur in de oven en is hij nog steeds vloeibaar. Waar ging het mis?

 • Michelle

  17 juli 2015 at 21:14 Beantwoorden

  Hi Pauline, \r\nIs er ook een glutenvrije variant van deze cheesecake?

Plaats een reactie