Menu

Lemon cheesecake squares

Soms heb ik dat, dan heb ik ineens mega veel zin in iets! Onlangs had ik dat met cheesecake. En dat gaat dan niet weg uit mijn hoofd, voordat ik een hap in mijn mond heb. Ik moet dan gewoon toegeven aan mijn cravings. De eerste zonnestralen zorgden voor lentekriebels en daarom maakte ik een lemon cheesecake met homemade lemoncurd. Lekker voor Pasen!

En oh boy, hij is toch lekker geworden. Cheesecake maken is eigenlijk super easy. Je moet alleen even geduld hebben. Want eigenlijk is hij een dag later nog lekkerder. Ik heb als basis roomkaas genomen en om het iets luchtiger te maken heb ik kwark toegevoegd. En de zelfgemaakte lemoncurd maak het helemaal af. Zo lekker fris. Loopt het water je al in de mond?

lemon cheesecake

Ingrediënten voor 8 personen
4 eieren
100 gr suiker (gebruik 150 gr als je van zoet houdt)
400 gr naturel roomkaas
150 gr volle kwark
200 gr koekjes (ik nam amandelkoekjes)
90 gr gesmolten roomboter
1 citroen
Lemoncurd (recept)

Materialen
Ovenschaal 27 x 18 (andere maat kan ook)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Ik heb nu gekozen voor amandelkoekjes maar je kunt ieder koekje nemen dat je lekker vindt. Meng dit met de gesmolten roomboter.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Strooi de koekkruimels in de schaal en voeg de gesmolten boter toe. Meng het even door elkaar zodat alle kruimels iets nat zijn.

Druk de koekkruimels met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de schaal even in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Klop de eieren met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Klop het beslag niet te lang.

Was de citroen en voeg de rasp van de citroen bij het beslag.

Meng het kort en giet het cheesecake beslag in de vorm.

Bak de lemon cheesecakes in 50 – 60 minuten af in de oven.

Hij is klaar als hij nog iets wiebelig is.

Laat de cheesecake afkoelen en laat hem daarna opstijven in de koelkast. Minimaal 4 uur. maar een nachtje is nog beter.

lemon cheesecake

Snij de lemon cheesecake in 8 gelijke vierkantjes.

Serveer de cheesecake squares met een lepel lemoncurd.

Tip: Je kunt de cheesecake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

lemon cheesecake

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

43 reacties

 • Nathalie
  8 mei 2019 om 10:44

  jij bent zeker ook erg gezellig op feestjes.

 • Laura
  10 augustus 2018 om 13:00

  Ik heb alles x 1,5 gedaan voor een springvorm van 26cm doorsnee. Voor deze hoeveelheid zou 22cm prima zijn. Erg lekker en goed te doen!

 • Diew
  28 maart 2018 om 21:27

  Als ik deze cheesecake in een springvorm wil maken, welke afmeting springvorm kan ik dan het beste gebruiken en moet de taart dan langer/korter gebakken worden?

 • Pauline
  9 september 2017 om 18:14

  Wat goed om te horen :)

 • anna
  8 september 2017 om 21:56

  Ik maak hem regelmatig, en altijd een groot succes. Ik gebruik altijd 300 gram roomkaas en 250 gram kwark. Heerlijk. De lemoncurd is wat bewerkelijk om te maken maar is ook verrukkelijk. Ik wissel wel 'ns van koekje, maar geloof dat ik speculaas toch het lekkerst vind.

 • Tineke1951
  17 april 2017 om 10:25

  Gister gemaakt volgens recept. Vanochtend geserveerd .....succes verzekerd. Heerlijk zowel met als zonder lemon curd. Aanrader

 • Laura
  4 april 2016 om 20:41

  Ik had een bodem gemaakt van maria biscuitjes die ik nog had liggen, wat een lekkere cheesecake! Echt een lekkere combi met die lemoncurd en de vulling is ook niet te romig/zwaar. Ook in puntjes leuk om te serveren.. dankjewel! :)

 • Xenia
  19 oktober 2015 om 09:11

  Heb dit al meerdere keren gemaakt, valt steeds in de smaak bij de gasten :))

 • IK
  18 juli 2015 om 13:36

  Ik heb deze cheesecake nu twee keer gemaakt. De eerste keer heb ik de eiwitten van het eigeel gescheiden, het eigeel gemengd met het roomkaasmengsel, en het eiwit opgeklopt en er apart doorheen gespateld, en dat ging goed. Echter, de tweede keer, heb ik dit recept exact gevolgd. Nu staat de taart een uur in de oven en is hij nog steeds vloeibaar. Waar ging het mis?

 • Michelle
  17 juli 2015 om 21:14

  Hi Pauline,
  Is er ook een glutenvrije variant van deze cheesecake?

 • Kim
  23 juni 2015 om 10:37

  Bedankt! Denk dat ik dan maar op safe ga spelen.

 • Pauline
  17 juni 2015 om 20:22

  Oeh dat durf ik niet te zeggen. Je kunt ook een kant en klare lemoncurd kopen dan weet je zeker dat het goed zit.

 • Kim
  17 juni 2015 om 12:44

  Ik wil deze lemonsquares gaan maken als dessert voor een barbecue die ik geef volgende week en daar wil ik ook de lemoncurd bij maken. Mijn vraag is; ik ben zwanger, is deze lemoncurd geschikt voor zwangere vrouwen en kleine kinderen? Er gaan eieren in en die worden een tijdje au bain marie verwarmd, is dat voldoende om ze te garen en veilig te eten? Lijkt me van wel, maar ik heb liever het zekere voor het onzekere..

 • Ellen
  15 juni 2015 om 09:43

  Ik maakte de bodem van 100 Gr. Geweekte cashewnoten en 150 gr dadels. Onverwacht erg lekker!

 • angela
  14 juni 2015 om 17:37

  He hoe eens op! Dit is allemaal veels te lekker! Heb net de lemon munt siroop gemaakt. ; )

 • Jolanda
  11 juni 2015 om 08:26

  Hallo Pauline, ik zou graag deze taart willen maken voor mijn verjaardag. Alleen kan ik dat dan het beste doen in een stenen ovenschaal waar ik normaal de ovenschotels in maak of beter in een ronde springvorm?

 • Hester
  9 mei 2015 om 14:42

  Ik heb de taart in een stenen quiche-vorm gemaakt! Werkt ook top!

 • Karlijn
  26 april 2015 om 17:44

  Moet je de eieren, roomkaas, etc mixen met de hand of met een staafmixer? Het is nu een heel slap beslag (na gebruik van de staafmixer).

 • Pauline
  21 april 2015 om 09:21

  Dat zou ik niet doen, ik denk dat het dan nattig gaat worden.

 • Karlijn
  20 april 2015 om 09:32

  Ik vroeg me af of de cheesecake squares ook goed in te vriezen zijn?

 • Noesjka
  7 april 2015 om 15:01

  Heb er een paastaart van gemaakt!! Super lekker!! Dikke laag lemoncurd erop en versierd met chocolade paaseitjes - hele familie was super blij!!!! Dank je wel Pauline!!

 • Sarah
  6 april 2015 om 14:37

  Gisteren gemaakt! Lekker!! Mensen vertelden me dat ze nog nooit zulke lekkere cheesecake hadden gegeten!

 • Evelyne
  5 april 2015 om 21:15

  Hij komt zo uit de oven dus ben benieuwd. Ik vroeg me af of het sap van de citroen ook door het kaasmengsel gaat? Staat niet in het recept maar mijn taart ziet er wat bleker, minder geel, uit dan op de foto.
  Zal morgen nog een foto op Instagram zetten.

 • Els
  31 maart 2015 om 10:43

  Lekker! Dit is ook echt makkelijk om te maken..
  Ik was afgelopen weekend in Berlijn en bij de mac daar hadden ze (ja guilty, we waren de curryworsten even zat) een lemon cheesecake hot chocolate.. die ging me even wat te ver, maar deze versie lijkt me heerlijk!

 • The Very Hangry Bookworm
  30 maart 2015 om 14:27

  Heerlijk zomers!

 • Linda Delichef
  29 maart 2015 om 17:23

  Dat ziet er lekker uit!

 • Ianna
  28 maart 2015 om 22:01

  Wauw! Dat ziet er geweldig lekker uit!! <3

 • Emma
  28 maart 2015 om 20:09

  Wauw ziet er echt verrukkelijk uit!

 • Emily van Kampen
  28 maart 2015 om 18:55

  Cheesecake vind ik vaak wat zwaar, maar ik denk dat het wel heel verfrissend is met citroen. Een goede toevoeging!

 • Judith - myfoodblog.nl
  28 maart 2015 om 17:12

  Ahhhh, lekker die combinatie van fris en zoet!

 • Ger
  28 maart 2015 om 12:48

  Ziet er weer heerlijk uit. Ik maak vaak cake met ricotta, blauwe bessen en lemon curd. Ook super lekker! De lemoncurd maak ik ook altijd zelf. Die is toch het lekkerst, al vind ik die uit de supermarkt van Chivers ook wel te eten.

 • Margot
  28 maart 2015 om 12:22

  Oh wat heb ik daar nu trek in!

 • Gerda
  28 maart 2015 om 11:58

  Wat is de 'gezonde' variant van de recept? Koolhydraatarme dieet volg ik dus & ik ben een cheesecake-fan! :)

 • Nicole
  28 maart 2015 om 11:23

  Wauw, klinkt en ziet er heerlijk uit! Als je dit in een taartvorm van 24 cm zou doen, is het dan de ingrediënten verdubbelen?

 • Ellen
  28 maart 2015 om 10:08

  Oh zo lekker! En helemaal niet veel voor nodig, dit is zeker een toppertje!

 • Marieke
  28 maart 2015 om 09:35

  Dit is leuk voor Pasen! Kleurt heel mooi op de paastafel en ziet er heerlijk uit. Ik ga meteen vanmiddag 'proefbakken'. Vindt mijn gezin vast niet erg

 • nathalie
  28 maart 2015 om 09:33

  Erg ongezond!!

 • lieke
  28 maart 2015 om 09:29

  Oooh wow wat ziet dat er lekker uit!
  Deze onthou ik!! Mjammie :)
  Ik moet nog ontbijten maar ik zou het zo lusten....en het ziet er ook heel zonnig uit!

 • Marieke
  28 maart 2015 om 09:15

  Dit ga ik ook eens proberen, lijkt me heerlijk! Welke roomkaas gebruik jij voor de cheesecake?

 • Dita
  28 maart 2015 om 08:50

  Lekker!!

 • Inge
  28 maart 2015 om 08:44

  o wauw.. het water loopt me in de mond.. (ik moet eerst maar eens gaan ontbijten!) maar ik ga deze zeker eens maken!

 • Inge
  28 maart 2015 om 06:49

  Komt er ook weer een keer een gezond recepje?

 • Rena
  28 maart 2015 om 06:46

  Sounds like such a refreshing and yummy recipe that now I want this cheesecake, too :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.