lemon cheesecake

Lemon cheesecake squares

Soms heb ik dat, dan heb ik ineens mega veel zin in iets! Onlangs had ik dat met cheesecake. En dat gaat dan niet weg uit mijn hoofd, voordat ik een hap in mijn mond heb. Ik moet dan gewoon toegeven aan mijn cravings. De eerste zonnestralen zorgden voor lentekriebels en daarom maakte ik een lemon cheesecake met homemade lemoncurd. Lekker voor Pasen!

En oh boy, hij is toch lekker geworden. Cheesecake maken is eigenlijk super easy. Je moet alleen even geduld hebben. Want eigenlijk is hij een dag later nog lekkerder. Ik heb als basis roomkaas genomen en om het iets luchtiger te maken heb ik kwark toegevoegd. En de zelfgemaakte lemoncurd maak het helemaal af. Zo lekker fris. Loopt het water je al in de mond?

lemon cheesecake

Ingrediënten voor 8 personen
4 eieren
100 gr suiker (gebruik 150 gr als je van zoet houdt)
400 gr naturel roomkaas
150 gr volle kwark
200 gr koekjes (ik nam amandelkoekjes)
90 gr gesmolten roomboter
1 citroen
Lemoncurd (recept)

Materialen
Ovenschaal 27 x 18 (andere maat kan ook)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Ik heb nu gekozen voor amandelkoekjes maar je kunt ieder koekje nemen dat je lekker vindt. Meng dit met de gesmolten roomboter.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Strooi de koekkruimels in de schaal en voeg de gesmolten boter toe. Meng het even door elkaar zodat alle kruimels iets nat zijn.

Druk de koekkruimels met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de schaal even in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Klop de eieren met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Klop het beslag niet te lang.

Was de citroen en voeg de rasp van de citroen bij het beslag.

Meng het kort en giet het cheesecake beslag in de vorm.

Bak de lemon cheesecakes in 50 – 60 minuten af in de oven.

Hij is klaar als hij nog iets wiebelig is.

Laat de cheesecake afkoelen en laat hem daarna opstijven in de koelkast. Minimaal 4 uur. maar een nachtje is nog beter.

lemon cheesecake

Snij de lemon cheesecake in 8 gelijke vierkantjes.

Serveer de cheesecake squares met een lepel lemoncurd.

Tip: Je kunt de cheesecake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

lemon cheesecake

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.