Menu

Chocoladecroissant met pistachenoten

Over 1,5 week is het al Pasen. Wat gaan jullie doen? Uitgebreid eten of eerder brunchen? In het laatste geval mag deze chocoladecroissant niet ontbreken op je paastafel. Tijdens mijn Hotello periode liep ik stage in Brussel. Ik begon in het ontbijt, de horror: vroeg opstaan, om mijn Franse taal weer een beetje op te halen. Dat opstaan was een drama, maar als ik er eenmaal was, maakte de pain au chocolat alles goed. Een luchtig broodje met ietwat gesmolten pure chocolade, delish. Veel koffie erbij en ik kwam mijn ochtenden wel door.

Zo’n lekker broodje kan je zelf ook maken! En het is super easy! Het enige dat je nodig hebt is croissantdeeg, wat ik overigens de beste uitvinding ooit vind, en chocola. Om er een speciaal tintje aan te geven voegde ik nog wat gehakte pistachenootjes toe. Dat geeft een lekkere crunch aan de croissantjes. Ben je niet zo’n zoetekauw, dan kan ik je deze hartige versie met zalm en Boursin aanraden.

Ik ben op het moment dat jullie dit lezen trouwen op Curaçao. Even een weekje niet werken maar wel heel veel lekker eten. En volop inspiratie opdoen voor de zomer. De blogs gaan gewoon door, maar ik zal wat minder op comments reageren. Oh en wil je toch een beetje meegenieten? Volg mij dan op Instagram, want ik zal mijn vakantiekiekjes daar natuurlijk delen.

chocoladecroissant

Ingrediënten voor 6 personen
1 blikje croissantdeeg
60 gr pure chocoladedruppels
50 gr pistachenoten
1 ei

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Rol het croissantdeeg open en snij met een mes de lapjes deeg los.

chocoladecroissant

Verdeel een paar pure chocoladedruppels over het het deeg. Je kunt ook gewoon een chocoladereep in stukjes hakken natuurlijk.

Hak de pistachenoten grof en voeg een deel bij de chocola. Houd een beetje achter voor de garnering.

Rol de croissants op en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bestrijk de chocoladecroissant met een losgeklopt eitje. Hierdoor krijgen ze een mooie glans.

chocoladecroissant

Garneer de croissants met de resterende pistachenoten.

Bak de chocoladecroissantjes in 15 tot 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Serveer ze meteen, want dan zijn ze nog lekker warm.

chocoladecroissant

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

23 reacties

 • gj
  13 april 2015 om 15:13

  recept? Dit is geen recept, maar een gekunsteld kant en klaar dingetje.

 • Nina
  7 april 2015 om 20:52

  Super leuk recept dit! Ik volg je nog maar kort, maar ik ben nu al helemaal fan!

 • Lieve
  30 maart 2015 om 00:13

  Ohh ik ben ook zo'n grote fan van croissantdeeg! Zo makkelijk om daarmee bij het ontbijt verse croissantjes op tafel te zetten zonder eerst de deur uit te moeten om ze te halen.

 • Chantal
  29 maart 2015 om 11:50

  Ik geloof dat we een liefde delen: ik ben gék op pain au chocolat. En ook op nootjes trouwens!
  Ik wil ze proberen. En ook een variant mer pecannoten, dat moet ook geweldig lekker zijn. Thans voor dit!

 • Harris
  28 maart 2015 om 22:01

  Dat croissantdeeg in zo'n blikje is gemaakt met margarine. Een croissant hoort te zijn gemaakt met boter, nooit margarine. Het lijkt me dan ook niet lekker.

 • Ger
  28 maart 2015 om 12:44

  Wat een heerlijk simpel recept!! Super leuk, bedankt voor het delen. En veel plezier op vakantie.

 • Iffy | DiaryOfAMua
  27 maart 2015 om 18:27

  Ziet er super lekker uit!

  XO

 • laura
  27 maart 2015 om 17:44

  Dat lijkt me lekker! En natuurlijk super easy om zelf te maken.
  Top idee, thanks!

 • Emily van Kampen
  27 maart 2015 om 17:06

  Ik maak dit zelf ook vaak, maar gebrek aan chocolade druppels die ik er vaak pure chocolade vlokken in. Ook erg lekker!

 • Silvana
  27 maart 2015 om 13:04

  Dit ziet er echt heerlijk uit. Had er zelf nooit aan gedacht om noten in een croissant te doen but why not. Deze ga ik zeker proberen met de passen :D

 • Annika
  27 maart 2015 om 12:40

  Haha het is een typefoutje, ik heb het snel even aangepast. Straks denkt iedereen dat Pauline getrouwd terug komt ;)

 • Annika
  27 maart 2015 om 12:39

  Hihi het is een foutje, ik heb het aangepast. :)

 • Jet
  27 maart 2015 om 11:27

  Geniet van je vakantie. Heerlijk Curaçao. Wij waren er afgelopen december. Samen met onze kinderen hebben wij vanwege ons 25 jarig huwelijk een schitterende cruise gemaakt. Aankomst en vertrek vanuit Curacao. Wat een mooi eiland, we willen er zeker nog een keer terug.

 • Glamourista
  27 maart 2015 om 09:51

  Ooh, wat lijkt zo'n croissant me lekker :D En van harte gefeliciteerd trouwens!

 • Sydney
  27 maart 2015 om 09:26

  Trouwen op Curaçao?;-)

 • Bas
  27 maart 2015 om 09:19

  Zien er heerlijk uit! Eigenlijk nog nooit geprobeert; croissants met nootjes. Geniet van je vakantie!

 • kat
  27 maart 2015 om 09:12

  Wat een heerlijke combi. Het zou nog lekkerder zijn met zelf gemaakt croissantdeeg. (Moet je wel te tijd voor nemen, maar niet moeilijk)

 • Sarah
  27 maart 2015 om 08:52

  Yumm croissants mogen zeker niet ontbreken ♥

 • Ellen
  27 maart 2015 om 08:26

  Oh jum! Zo'n chocoladecroissants maak ik ook wel eens, maar die pistachenootjes zijn een heerlijke toets die ik zeker eens ga uittesten!

 • Suus
  27 maart 2015 om 08:19

  Leuk idee voor de kids!!! Gaat op ons to-do-lijstje.....
  Heel veel plezier en veel genietmomenten toegewenst!!
  Liefs

 • yvonne
  27 maart 2015 om 07:49

  Heel veel geluk samen.
  zelf ben ik ook in het Caribisch gebied getrouwd. Op St. Lucia
  Het eten is daar super.
  En de croissants...gaat goedkomen!:-)

 • gerhilde maakt
  27 maart 2015 om 06:59

  Ziet er heerlijk uit. Geniet van je vakantie!

 • Margot
  27 maart 2015 om 06:48

  Wat een goede combinatie!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.