Oosterse burrito
Ik ben dol op de Mexicaanse keuken, een burrito is een van mijn favo’s. Lekker gevuld met bonen, kip en heel veel kaas. Ik vind het leuk om een gekke draai te geven aan standaard recepten. Daarom toverde ik de Mexicaanse burrito om tot een Oosterse versie met quinoa, sojakip en adukibonen. Dat laatste is een Aziatisch boontje met een ietwat nootachtige smaak. Je kunt de boontjes o.a. bij Albert Heijn kopen. Kun je ze niet vinden dan kun je ook zwarte bonen gebruiken.
Mijn bonen waren onbewerkt, daarom moesten ze eerst een nachtje weken in water, voordat ik er mee aan de slag kon. Dat is niet echt fast, daarom kun je ook bonen uit blik gebruiken. Ik heb daar persoonlijk niets op tegen. En dan is dit recept een fluitje van een cent. De 5 spices is een Chinees specerijenmengel o.a. bestaande uit kruidnagel, anijs, venkel, kaneel en sichuanpeper. De smaak is heel sterk, daarom heb je er maar een klein beetje van nodig. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Ingrediënten voor 4 personen
4 meergranen wraps
125 gr aduki bonen uit blik
4 kipfilets
100 gr quinoa
1 ui
2 teentjes knoflook
Mespuntje 5 spices
Sojasaus
Olijfolie
Chilipeper en zout
Erbij
Zoet zure komkommer
Zo maak je het
Spoel de bonen af onder de kraan en laat ze uitlekken. Heb je ongekookte aduki bonen, laat ze dan en nachtje weken en kook ze vervolgens in 35 – 40 minuten gaar in ruim water met zout.
Maak een marinade van 3 el sojasaus met 3 el olijfolie, een gehakt teentje knoflook en wat chilipeper en zeezout. Laat de kipfilets hier een uurtje in marineren. (Je kunt dit de avond van tevoren al klaar zetten)
Grill de kipfilets aan weerszijden goudbruin en snij ze vervolgens in repen.
Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking vermeld staat. (15 minuten koken in water met zout)
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Voeg een mespuntje 5 kruidenpoeder toe en bak dit mee. Voeg nu de gekookte quinoa toe en bak dit kort mee. Breng de quinoa extra op smaak met wat sojasaus en chilipeper en zout.
Verwarm de wrap kort in een droge koekenpan.
Verdeel een flinke lepel van de quinoa over de wrap. Leg de stukjes sojakip en een lepel van de adukibonen erbij.
Verdeel tenslotte wat zoetzure komkommer over de wrap.
Serveer de Oosterse burrito met extra sojasaus.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in