Menu

Croissantjes met zalm en Boursin

Ho Ho Ho, het is bijna zover! Christmas is coming to town. Weten jullie al wat je gaat maken? Ik heb nog een last minute tip voor de kerstbrunch voor jullie. Eentje die in een handomdraai op tafel staat, maar waarmee je echt dat lekkere kerstgevoel creëert. Ik heb croissantjes met zalm en Boursin gemaakt. Super lekker en super makkelijk.

Ik heb voor dit recept Boursin Sjalot en Bieslook gebruikt. Deze is zonder knoflook, zodat er daarna ook nog volop gezoend kan worden. En dat combineert heel goed met de wilde gerookte zalm. Om de croissantjes extra mooi en lekker te maken, heb ik ze gegarneerd met maanzaadjes. Dat ziet er toch super lekker en luxe uit! Fijne kerst allemaal.

croissantjes met zalm

Ingrediënten voor 6 st.
1 blik croissantdeeg (normaal)
80 gr wilde gerookte zalm
1 x Boursin Sjalot en Bieslook
1 eigeel
Handje maanzaad

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het croissantdeeg uit en snij de rechthoekjes diagonaal doormidden.

Leg op ieder plakje deeg een klein stukje gerookte zalm. Verdeel daarop een lepeltje Boursin.

croissantjes met zalm

Rol de croissantjes op  en bestrijk ze met eigeel.

Garneer de croissantjes met zalm met wat maanzaad.

Bak de luxe croissants in ongeveer 15  minuten goudbruin in de oven.

croissantjes met zalm

croissantjes met zalm

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

fijnefeestdagen

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Nina Hobbysite
    28 december 2014 om 14:48

    Deze heb ik vanmorgen gemaakt. Smaakt erg lekker!! Heb ze alleen gemaakt met philadelphia i.p.v. boursin. Pas op dat je je mond niet verbrandt (wachten is moeilijk ;))

  • Pam
    27 december 2014 om 15:04

    1ste kerstdag gemaakt, ze waren heerlijk!

  • Pauline
    23 december 2014 om 11:36

    Ik gebruik altijd AH eigen merk, prima deegje.

  • Ellen
    23 december 2014 om 08:02

    Boursin 'et zalm, altijd een topcombo!

  • Sarah
    22 december 2014 om 19:34

    Yumm dit vind ik ook lekker in bladerdeeg dus denk dat croissantdeeg ook lekker zal zijn ziet er ook heel mooi uit!

  • Eline
    22 december 2014 om 16:54

    Oh dit lijkt me lekker!

  • zonderzooi
    22 december 2014 om 15:33

    Jammie, wat lekker! Al een tijdje geleden voorbij zien komen op Instagram, fijn dat het recept nu gedeeld is :)

  • Dhini
    22 december 2014 om 14:01

    Heerlijk!

  • Joyce - Beamingbeautynl
    22 december 2014 om 11:09

    Oh dit lijkt me echt heerlijk! Snel eens proberen!

  • Margot
    22 december 2014 om 10:36

    Die boursin erbij lijkt me lekker!

  • Annemijn
    22 december 2014 om 09:38

    Hmm klinkt heerlijk!

  • Linda Delichef
    22 december 2014 om 08:17

    Hmmm dit ziet er lekker uit! Goed idee!

  • Carmen
    22 december 2014 om 07:34

    Ziet er super lekker uit! Waar heb jij het croissantdeeg gehaald? Ik haal ze vaak van Danerolles. Maar deze croissants lijken van ander deeg te zijn.

  • Emily van Kampen
    22 december 2014 om 07:28

    Wat een leuk idee om hartige croissants te maken. Lijkt me ontzettend lekker met de zalm en boursin!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.