lassie rijst

DIY Sushi Party at Home

Ik heb een leuk nieuwtje voor jullie. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Lassie heeft nu ook sushirijst en die is super goed! Onlangs werd ik uitgenodigd voor een Sushi Party ter introductie van deze nieuwe rijst.

De sushi party vond plaats in restaurant Hosokawa in Amsterdam. Het idee van de sushi party was erg leuk. Alle ingrediënten stonden al voor ons klaar op tafel. Schalen gevuld met verse zalm, avocado, komkommer en krabsticks. Ernaast mandjes met reeds bereide sushirijst. Ik ben echt positief verrast over de kwaliteit van de rijst. Hij was erg lekker en sticky zoals dat hoort bij kleefrijst. Uiteraard mocht de Japanse mayonaise, sojasaus en de wasabi niet ontbreken. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een gezellige Sushi Party.

DIY Sushi Party at home
Eigenlijk is dit een hele slimme oplossing als je een sushi etentje wilt geven, maar zelf geen zin hebt om uren te rollen. Je zet gewoon alle ingrediënten klaar en laat je gasten het werk doen. Het is wel slim als je zelf een beetje weet hoe je sushi moet rollen, want dan kun je het voordoen aan je gasten. En bovendien maak je dan de blits aan tafel.

lassie sushirijst

Onder leiding van de Hosokawa sushi chef gingen wij aan de slag met Temaki. Temaki zijn die mooie cone sushi’s. De perfecte sushi voor luie mensen. Het is namelijk vrij makkelijk om te maken, dus je kunt er snel je tanden in zetten. De chef deed het voor en wij rolden tegelijk mee. Ik vond het super leuk om te doen en het resultaat was erg lekker. Ik maakte een Temaki met zalm en avocado, zo eet ik mijn sushi het liefst.

Het was heel gezellig en leuk. Tussendoor werd er nog Sake geserveerd en aten we de vers gemaakte sushi op. Ik vond het idee van de DIY Sushi Party erg leuk en ga dit binnenkort ook nog een keertje thuis doen.

lassie sushirijst

Wil jij thuis ook een DIY Sushi Party geven? Zet dan het volgende klaar:

  • Lassie sushirijst – op de verpakking staat hoe je het kunt bereiden
  • Nori vellen – snij ze alvast doormidden
  • Verse rauwe tonijn en zalm in reepjes en evt. krabsticks of garnalen
  • Reepjes komkommer, avocado en wortel.
  • Japanse mayonaise, Wasabi, Sojasaus en Gember
  • Een rolmatje p.p.
  • Stokjes om te eten
  • Bakjes met water om je handen schoon te maken
  • Sake

 

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in