Menu
gambas-5-liever-niet-710x380.jpg

Video: Kooktip Garnalen pellen

In de zaterdagvideo van vandaag laat ik je zien hoe je garnalen moet pellen. Ik heb de Hotelschool gedaan en al heel vaak garnalen schoongemaakt. Garnalen pellen is niet het leukste klusje om te doen, maar wel belangrijk, want je wilt toch ook geen garnalen inclusief darminhoud eten, toch?

garnalen pellen

Garnalen heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Wij noemen ze garnalen, maar in het buitenland worden ze gamba’s genoemd. Dan heb je nog scampi, dit zijn grote garnalen, of eigenlijk zijn het kreeftachtigen veelal gekweekt in zoet water en je hebt de black tiger garnaal, dit is een Aziatische soort met zware strepen op zijn rug.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Het bakken deed ik heel simpel. Fruit 1 teentje knoflook en een halve (gedroogde) chilipeper in wat olijfolie aan. Voeg de garnalen toe en bak ze op middelhoog vuur rondom aan. Ze zijn gaar als de garnalen roze van kleur zijn. Breng het op smaak met een splash citroensap en wat zout en serveer ze meteen.

garnalen pellen

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan