Menu

Cocktail O’clock: Balón 43

De laatste tijd, gedraag ik mij een als heuse cocktailshaker, al ben ik meer van de “stir” dan “shake” methode. In Spanje is het terrasdrankje van deze zomer een Balón 43, een cocktail op basis van Licor 43, een Spaanse likeur met 43 geheime ingrediënten. Ik vind het een mysterieus drankje, dat komt waarschijnlijk door die secret ingredients. Ik ben benieuwd wat erin zit, in ieder geval proef ik vanille en sinaasappel. Het doet mij haast een beetje denken aan een split, je weet wel zo’n ijsje met sinaasappel en vanille-ijs.

De Balón 43 is lekker zoet en fris tegelijk, een ideaal drankje voor op het terras. Het schijnt dat Licor 43 ook lekker is met melk, al lijkt het dan helemaal op een ijsje. De komende periode zal ik nog meer lekkere cocktailrecepten met jullie delen. Dus hou de site goed in de gaten als je een gezellige zomer wilt.

licor 43

Ingrediënten voor 1 Balón 43
35 ml Licor 43
100 ml Spa rood
Sap van een halve citroen
1 schijfje citroen
2 partjes sinaasappel
IJsklontjes

Zo maak je het
Vul je ballon glas met ijs.

Schenk de Licor 43 op het ijs.

Pers een halve citroen uit boven de cocktail.

Vul de cocktail aan met bruisend water.

Roer het even doorelkaar.

Garneer de Balón cocktail met de citroen en sinaasappel.

balon 43

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

20 reacties

 • Tilly
  31 augustus 2015 om 12:55

  Dit is echt een mega lekkere cocktail, standaard in huis :D

 • Melissa
  31 augustus 2015 om 00:45

  Ik heb een aantal van deze glazen, die krijg je vaak als beursaanbieding bij een fles 43 op bijvoorbeeld een Huishoudbeurs of bij de Libelle Zomerweek.

 • Pauline
  29 juli 2014 om 18:58

  Ik zou dan een klein beetje spa blauw doen al vind ik de bubbeltjes juist wel fijn.

 • Esmée
  27 juli 2014 om 22:24

  Lekker zomers! Helaas hou ik helemaal niet van prik in mijn cocktails.. Is er een alternatief voor, gewoon spa blauw bijvoorbeeld? En anders probeer ik hem voor de verandering wel eens zo ;)

 • Pauline
  27 juli 2014 om 15:01

  Ohh dat klinkt inderdaad hemels maar heavy

 • Aline
  26 juli 2014 om 19:08

  Met melk en sinaasappelsap is heeeerlijk!! En nee hoor melk in een cocktail is helemaal niet gek. In de betere cocktailbarren gebruikt men dit vaak. Je kunt zelfs perfecte cocktails maken met rauwe eieren!! Van melk word je juist helemaal niet misselijk. Dit zorgt voor rust op de maag;) dus als je dol bent op split ijsjes is het een aanrader!! Goed koud drinken!!

 • Sophie
  26 juli 2014 om 17:42

  Liquor 43 met sinasappelsap en slagroom = beste gelijkenis met een splitijsje! Heerlijk maar wel vrij zwaar!

 • Silke
  26 juli 2014 om 16:19

  Cartagena tegen Murcia aan.

 • Pauline
  26 juli 2014 om 12:33

  Haha ja dat glas is te gek he, ik heb hem gekregen dus ik weet zo 1, 2, 3 niet waar je dit kunt kopen. Sorry!

 • Kim
  25 juli 2014 om 22:59

  Ik heb hem ook al geprobeerd, een hele poos geleden al. Het was wel verfrissend, al moet ik zeggen dat ik niet zo'n fan ben van cocktails met spuitwater (spa rood dus :)), want dan krijg ik het idee van een fles spa die er al een tijdje staat en waar de prik uit is verdwenen, en dat is nu net het leuke aan spa rood: de prik :)

  Daarnaast: lekker drankje, maar waar-oh-waar kan ik zo'n glas vinden, want ik vind het glas echt heel erg leuk lijken

 • Pauline
  25 juli 2014 om 14:46

  Ja echt doen Hazel, is zo lekker. Maakt het wat minder zoet :)

 • Pauline
  25 juli 2014 om 14:45

  Oh wat tof zeg, waar was dat?

 • Pauline
  25 juli 2014 om 14:45

  Oh dan heb je de avond van je leven :)

 • Pauline
  25 juli 2014 om 14:44

  Dat geloof ik meteen, toch vind ik dat wel een beetje gek, melk in mijn cocktail :)

 • Els
  25 juli 2014 om 13:09

  Lekker, ik heb het een keer geprobeerd en het was heerlijk! Lekker fris, terwijl ik likeur 43 normaal altijd wel een 'zwaar' drankje vind.. Hoe dan ook, wanneer je het mixt met melk en serveert met ijsblokjes, smaakt het helemaal naar een splitijsje!

 • Laura
  25 juli 2014 om 12:05

  Als je 43 mixt met sinaasappelsap is het inderdaad precies een splitijsje.. Alleen dan wat sterker :)
  Heerlijk!

 • Linda
  25 juli 2014 om 08:59

  Daar ga ik vanmiddag mijn man mee verwelkomen als hij thuis komt. Eet paella, dus dat matcht goed.

 • Silke
  25 juli 2014 om 08:42

  Wij hebben ooit het fabriek bezocht. Sowieso zit er vanille, citroensap, appesiensap, jeneverbessen, salie, kamille en tijm. Hij is trouwens ook heerlijk in sangria.

 • hazel
  25 juli 2014 om 08:25

  Grappige cocktail. Cuarente y tres is inderdaad een lekker drankje. Ik zouber alleen niet zo gauw aan denken om het met citrusvruchten te combineren. Als ik het weer eens in huis heb, ga ik het eens uitproberen. X

 • MySimplySpecial
  25 juli 2014 om 07:33

  Dat lijkt me best lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.