Oosterse salade met zalm

Oosterse salade met zalm

Er is geen dag geweest dat ik niet heb gedacht aan de slachtoffers en nabestaanden van de vliegtragedie. Het nieuws komt ineens heel dichtbij, Nederlanders, Haarlemmers, kinderen, maar bovenal onschuldige mensen. Mensen die misschien wel de reis van hun leven gingen maken, op weg naar huis waren of een geliefde gingen bezoeken. Hoewel een dag van de rouw, niet aankomt op een dag in het jaar, het zit in je hart, is er vandaag de dag van de nationale rouw, een moment om er extra bij stil te staan.

Bij mij wisselen onbegrip, ongeloof, boosheid en verdriet zich af en met de extra informatie die vrijkomt, worden deze emoties pijnlijk sterker. Het hoe en waarom zullen wij waarschijnlijk nooit weten, het enige dat we kunnen doen, is er zijn voor de nabestaanden, middels een arm om de schouder of een luisterend oor.

Op zulke momenten wordt mij weer extra duidelijk hoe zeer je het leven moet koesteren. Leef met de dag, wees lief voor elkaar en jezelf! Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.

———————————————————-

Als je hele gezin wil barbecuen en jij wilt dit liever niet omdat je meer zin hebt in iets gezonds en lichts dan heb ik de oplossing. Deze Oosterse salade met zalm is lekker healthy en als de barbecue toch aan staat, kan je gelijk je visje roosteren. Geen barbecue in de buurt, geen nood, je kunt de zalm ook grillen in een grillpan of gewoon bakken in een koekenpan.

Mijn favoriete bezigheid op vakantie is het rondstruinen op lokale markten. Ik ben altijd mega onder de indruk van het aanbod van verse groente, vlees en vis dat ik rondom de Middellandse zee aantref. Het liefst neem ik alles mee naar huis en kook ik er een lekker maaltje van. Omdat ik eigenlijk altijd in een hotel verblijf, komt het er nooit van. Maar als je aan het kamperen bent, kun je natuurlijk wel lokaal je boodschappen doen. Je hebt geluk als je in de buurt van de zee zit, want dan weet je zeker dat je een lekker stukje vis kunt scoren. Misschien moet ik toch maar eens gaan kamperen…

oosterse salade met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
4 moten zalm (of 1 hele grote)
0,5 spitskool
150 gr worteljulienne
1 komkommer
75 gr taugé
3 lente uitjes
2 teentjes knoflook
0,5 citroen
Sojasaus
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Maak een Oosterse marinade voor de zalm. Meng 3 el sojasaus met 2 el olijfolie, 2 geperste knoflooktenen en wat peper en zout.

Leg de zalm in de marinade, keer hem om, zodat alle zijdes bedekt zijn en laat het een half uurtje staan.

Rooster de zalmmoten in ongeveer 3 minuten per kant gaar op de barbecue of in een grillpan.

Voor de salade snij je de spitskool in dunne repen en de komkommer in kleine blokjes. Meng dit met de worteljulienne, de taugé en de 3 in ringetjes gesneden lente-uitjes.

Breng de salade op smaak met een scheutje sojasaus, een scheutje olijfolie en het sap van een 0,5 citroen. Wil je het wat zoeter hebben, voeg dan eventueel een tl honing toe.

Verdeel de salade over de borden.

Garneer de Oosterse salade met de gegrilde zalm.

oosterse salade met zalm

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Tags

Zalm Gezonde recepten Vis recepten Salades

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in