oosterse salade met zalm

Oosterse salade met zalm

Als je hele gezin wil barbecuen en jij wilt dit liever niet omdat je meer zin hebt in iets gezonds en lichts dan heb ik de oplossing. Deze Oosterse salade met zalm is lekker healthy en als de barbecue toch aan staat, kan je gelijk je visje roosteren. Geen barbecue in de buurt, geen nood, je kunt de zalm ook grillen in een grillpan of gewoon bakken in een koekenpan.

Mijn favoriete bezigheid op vakantie is het rondstruinen op lokale markten. Ik ben altijd mega onder de indruk van het aanbod van verse groente, vlees en vis dat ik rondom de Middellandse zee aantref. Het liefst neem ik alles mee naar huis en kook ik er een lekker maaltje van. Omdat ik eigenlijk altijd in een hotel verblijf, komt het er nooit van. Maar als je aan het kamperen bent, kun je natuurlijk wel lokaal je boodschappen doen. Je hebt geluk als je in de buurt van de zee zit, want dan weet je zeker dat je een lekker stukje vis kunt scoren. Misschien moet ik toch maar eens gaan kamperen…

Ingrediënten voor 4 personen
4 moten zalm (of 1 hele grote)
0,5 spitskool
150 gr worteljulienne
1 komkommer
75 gr taugé
3 lente uitjes
2 teentjes knoflook
0,5 citroen
Sojasaus
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Maak een Oosterse marinade voor de zalm. Meng 3 el sojasaus met 2 el olijfolie, 2 geperste knoflooktenen en wat peper en zout.

Leg de zalm in de marinade, keer hem om, zodat alle zijdes bedekt zijn en laat het een half uurtje staan.

Rooster de zalmmoten in ongeveer 3 minuten per kant gaar op de barbecue of in een grillpan.

Voor de salade snij je de spitskool in dunne repen en de komkommer in kleine blokjes. Meng dit met de worteljulienne, de taugé en de 3 in ringetjes gesneden lente-uitjes.

Breng de salade op smaak met een scheutje sojasaus, een scheutje olijfolie en het sap van een 0,5 citroen. Wil je het wat zoeter hebben, voeg dan eventueel een tl honing toe.

Verdeel de salade over de borden.

Garneer de Oosterse salade met de gegrilde zalm.

oosterse salade met zalm

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in