Mini pizza’s met chorizo en mozzarella
Zelf pizzadeeg maken
Wil je liever zelf het pizzadeeg maken? Dat kan ook. Gebruik dan dit recept voor pizzadeeg. Vorm er kleine balletjes van ter grootte van een golfbal. Verwarm de oven voor op 250 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol de deegballetjes uit tot ongeveer 10 cm in de breedte. Verdeel een kleine lepel tomatensaus over de pizzarondjes en verdeel de toppings erover. Bak de mini pizza’s in ongeveer 5 tot 8 minuten goudbruin.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kant-en-klaar mini pizza bodempjes, 12,5 cm doorsnede
- 100 gr chorizo
- 1 maxi bol mozzarella
- 125 gr champignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 20 gr rucola
- 2 takjes basilicum
- 1 blikje pomodorini tomaten
- 16 semi zongedroogde tomaten
- 20 gr pijnboompitjes
- 1 el gedroogde oregano
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze donkere plekjes krijgen, schud ze uit de pan op een bord.
Maak de tomatensaus. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn, fruit met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg een blikje tomaten toe en een flinke eetlepel gedroogde oregano. Kook de saus in 8-10 minuten tot een dikkere saus en breng op smaak met peper en zout.
Borstel voorzichtig de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Haal het velletje van de chorizo worst en snijd ook in plakjes.
Leg de mini pizza bodems op de met bakpapier beklede bakplaat. Bedek de pizza’s met een dun laagje tomatensaus. Beleg elke mini pizza met met wat plakjes champignons, chorizo en 2 semi zongedroogde tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de mini pizza’s. Zet ze in de oven en bak 10-15 minuten tot de kaas gesmolten is en de pizzabodem lekker knapperig. Garneer met rucola, basilicumblaadjes en pijnboompitjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in