Menu

Alles uit de kast voor een Moederdag ontbijt

Deze post is niet voor moeders, dit bericht is voor de kleine fans van mijn blog. Of voor echtgenoten die op subtiele wijze de hint van moeders hebben gekregen hier even rond te kijken. Aankomende zondag is het moederdag en dat is de dag van het jaar om je moeder echt in het zonnetje te zetten. Natuurlijk doe je dit het hele jaar door, maar vandaag zet je een tandje extra bij. Geloof mij als je vandaag goed uitpakt, zal je daar het hele jaar de vruchten van plukken.

Je moeder zal iedere dag je ontbijt maken, je lunch in een trommeltje doen en als je van school komt, staat er altijd thee met een koekje klaar. Je sportkleding is weer fris gewassen en je favo broek hangt netjes gestreken in de kast. Je wordt gebracht naar zwemles en gehaald van het feestje van je vriendje of vriendinnetje. Dus als je dit er allemaal voor terug krijgt, dan is het een kleine moeite om 1 keer per jaar een spectaculair ontbijt te maken. En ik ga je daarbij helpen.

Vantevoren kopen
Afbakbroodjes + croissants
Aardbeien
Sinaasappelen

De rest hebben jullie waarschijnlijk wel in huis.

Planning
7.00 Wekker Ok het is vroeg voor een zondag, maar ach het is maar 1 keer per jaar. Is je moeder een flinke uitslaper, dan heb je geluk, dan kan je nog even snoozen.

7.15 De tuin in om verse bloemen te plukken, desnoods bij de buren. Ook 1 bloem in een klein vaasje doet het goed.

7.30 Zet een groot dienblad klaar, met een bordje, een mes en een vork, een lepeltje, een servetje, een koffiekopje, een glas, een mandje, een eierdopje en een schaaltje. Zet het vaasje met de bloem op het blad.

DSC_0018 14.29.00

7.35 Eieren opzetten (1 per persoon). Het perfecte eitje kook je 6 minuten dus zet alvast de timer. Hier vind je wat extra informatie.

7.40 Broodjes + croissants in de oven. Ongeveer 5 tot 10 minuten op 200 graden. Kijk voor de zekerheid even op de verpakking. 2 broodjes en een croissant zijn wel voldoende voor mama, maar als je slim bent bak je meteen alles af, dan heb je er zelf ook nog wat aan.

7.41 Haal de eieren van het vuur en spoel ze af onder koud water. Pas op want de pan is heet, gebruik dus een pannenlap. Zet het eitje in het eierdopje. De rest van de eieren zijn voor de broers, zussen en jijzelf.

7.45 Maak een bordje met beleg: 2 plakjes kaas, 2 plakjes vleeswaren en een klein bakje met jam. Leg dit alvast op het dienblad. Vergeet ook het zout niet voor het eitje.

moederdag ontbijt

7.50 Haal de broodjes uit de oven en leg ze in het mandje.

7.55 Was een paar aardbeien en leg ze in het schaaltje. Heb je tijd over dan kan je ook een gemengde fruitsalade maken. Snij het fruit in stukjes en leg het in het schaaltje.

8.00 Pers 2 sinaasappelen uit en doe het sap in het glaasje. Je kunt ook sap uit een pak halen, als je geen citruspers kunt vinden.

8.10 Maak een lekker bakje koffie, als je geluk hebt, hoef je maar op 1 knop te drukken. Anders kun je je vader vragen of hij de avond van te voren de koffie klaar wil zetten, zodat je alleen nog maar op het knopje hoeft te drukken. Voeg eventueel suiker of melk toe, dus let goed op wat je moeder in de koffie heeft. Houdt ze niet van koffie, dan kan thee natuurlijk ook.

8.15 De laatste check. Ligt dit op het dienblad:
– Een bordje + bestek + servetje
– Een mandje met broodjes
– Een bordje met beleg
– Een schaaltje fruit
– Een ei + zout
– Een glas sinaasappelsap
– Koffie
– Een bloem in een vaasje

En nu hup naar boven, je moeder verrassen, het is tenslotte moederdag.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

 • Liselotte
  10 mei 2014 om 10:15

  Wat een super cute artikel Pauline! Zou wat mij betreft niet misstaan in bijvoorbeeld de AllerHande!

 • Pauline
  10 mei 2014 om 00:23

  Dat is ook lief!

 • ZONDERZOOI
  9 mei 2014 om 22:07

  Haha wat grappig die planning, ik maakte vroeger toen ik thuis woonde ook altijd een lief ontbijtje. Nu een lief Whatsappje!

 • Elsbet | La Vie Pure
  9 mei 2014 om 20:14

  Dit is echt ongelooflijk handig!

 • Susanne
  9 mei 2014 om 19:45

  Ahw wat leuk zeg! Heb ik even een geluk dat mijn moeder helemaal geen aandacht heeft voor dat soort dagen en ook een grote ontbijter is haha. Maar ik geef altijd wel een kleinigheidje ;)

 • Pauline
  9 mei 2014 om 17:34

  Wat lief dat je dat voor je moeder gaat doen. Natuurlijk dat vind je moeder vast hartstikke lekker!

 • Suzanne
  9 mei 2014 om 17:11

  Ah wat schattig

 • Ilse
  9 mei 2014 om 16:27

  ps: kun je ook druiven gebruiken want die hebben we nog thuis

 • Ilse
  9 mei 2014 om 16:26

  Ik googlede op moederdag ontbijt en toen vond ik dit, echt handigg dankuwel! Me moeder zal er heel blij mee zijn denk ik :)

 • Pauline
  9 mei 2014 om 13:21

  Ah dat betekent dat hij 's ochtends uit zijn werk, meteen aan de slag kan :)

 • Miss Happinez
  9 mei 2014 om 12:42

  Heel leuk! Ik pak elk jaar weer uit met het ontbijt op bed :)

 • MySimplySpecial
  9 mei 2014 om 12:19

  Erg leuk!

 • Linda | VoorJouGespot.nl
  9 mei 2014 om 11:43

  Haha, superleuk! Beetje jammer dat de man hier nachtdiensten heeft dit weekend... ;-)

 • Francesca Kookt!
  9 mei 2014 om 11:02

  Haha, zo leuk :-) Die ga ik morgen even delen!

 • Petra
  9 mei 2014 om 11:01

  Een eitje wat met liefde en overtuiging gekookt is voor mamma...is mooier dan het duurste kado...

 • Sarah
  9 mei 2014 om 10:57

  Haha wat leuk! Mijn kleintjes zijn nog te klein maar misschien een subtiele hint geven aan mijn echtgenoot haha

 • Brenda
  9 mei 2014 om 10:32

  Wat een leuk artikel Pauline, ik denk dat de kids (en vaders) hier zo mee aan de slag kunnen! :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.