Aardappeltjes uit de oven
Aardappeltjes uit de oven is het ideale “kan altijd” bijgerecht. Serveer deze aardappeltjes met rozemarijn bij een gegrild kippetje, een lekker stukje vis of een vega burger. Je kan aardappeltjes natuurlijk gewoon in de pan bakken. Maar aardappeltjes in de oven bereiden is veel makkelijker. Dan is het gewoon een kwestie van snijden, op smaak brengen en hup de oven inschuiven. Kan je in de tussentijd mooi iets anders doen.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr kruimige aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
Was de aardappelen en dep ze droog met een keukenpapiertje. Je kan de schil eraan laten. Halveer ze of snijd ze in parten, afhankelijk van de grootte van je aardappelen.
Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat. Drizzel er wat olijfolie overheen en breng de aardappeltjes op smaak met wat zout. Kneus de knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg ze tussen de aardappeltjes. Hak de Rozemarijn fijn en strooi dit over de partjes.
Bak de aardappelen in ongeveer 35 minuten goudbruin. Schep ze tussentijds even om.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.