ovenrisotto met prei

Ovenrisotto met prei en geitenkaas

Vandaag is een hele spannende dag. Ik ben vanavond namelijk live te zien op televisie bij Tijd voor Max op Ned. 2. Ik ga mijn healthy bananabread maken en oh jongens wat ben ik zenuwachtig. Nu heb ik expres gekozen voor bananabread omdat ik dit al zo vaak gemaakt heb, dat het bijna niet mis kan gaan. Althans dat hoop ik dan maar, want het is live en als het mislukt dan sta ik echt voor schut. De uitzending wordt om 17.35 uitgezonden op Ned. 2, gaan jullie kijken?

Maar nu over naar het recept van vandaag, ik heb weer een makkelijke maaltijd voor jullie, ovenrisotto met prei. De risotto wordt gegaard in de oven en daardoor heb je er geen omkijken naar. Je hoeft niet elke minuut te roeren, met recht een makkelijke maaltijd dus. Ik heb nu gekozen om prei toe te voegen, maar je kunt ook andere groentes gebruiken. Easy does it en perfect voor een woensdag avond, zodat jij naar mijn tv debuut kunt kijken.

Ingrediënten voor 4 personen
3 st. prei (niet te dikke)
1 ui
200 gr risotto rijst
0,5 ltr kippenbouillon
Scheutje droge witte wijn
30 gr Parmezaan
50 gr zachte geitenkaas
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie.

Voeg de risottorijst toe en bak deze mee totdat hij glazig ziet.

Blus het geheel af met een scheut witte wijn en laat het vocht verdampen.

Voeg de bouillon en roer het even om. Rasp de Parmezaan boven de risotto en roer het om.

Breng de risotto op smaak met peper en zout.

Neem een ovenschaal en giet het mengsel in de schaal.

ovenrisotto met prei

Was de preitjes en halveer ze, of snijd ze in kwarten als ze heel dik zijn. Snij de helften in stukken van ongeveer 6 cm en leg ze op de risotto.

Verkruimel de geitenkaas over de risotto.

Bak de ovenrisotto in ongeveer 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden.

ovenrisotto met prei

PLOG: Mijn tv debuut bij Tijd voor Max
Sate Babi
Bewaar
30 Comments
 • Nathalie

  6 augustus 2017 at 18:00 Beantwoorden

  Heerlijke smaak! Heb het alleen niet goed verdeeld denk ik, want hier en daar nog een harde rijstkorrel en rauwe prei. Heb er trouwens rozijnen aan toegevoegd. Super lekker!

 • Ilse

  20 juli 2017 at 14:43 Beantwoorden

  Vanochtend in de supermarkt zag ik mooie dunne preien liggen en moest gelijk denken aan dit recept. Vanavond op het menu dus deze risotto. Eerste keer dat ik het in de oven maak in plaats van roeren, roeren en nog eens roeren. Ben benieuwd, bedankt voor de inspiratie!

  • Annika

   21 juli 2017 at 09:30 Beantwoorden

   Graag gedaan! Hopelijk heeft het gesmaakt 🙂

 • melanie

  7 februari 2014 at 15:05 Beantwoorden

  Kan je de geitenkaas ook voor iets anders vervangen??

  • Pauline

   7 februari 2014 at 19:19 Beantwoorden

   Ja gewoon belegen kaas of extra Parmezaan is ook lekker.

 • Susan

  6 februari 2014 at 21:32 Beantwoorden

  Leuk je op tv gezien te hebben! Via je filmpje op facebook. Die opname van je eigen tv werkt ook goed.\r\nToch leuk om te zien van wie ik al die recepten aan het maken ben. Je deed het leuk…\r\n\r\nGisteren dit recept gemaakt. Tip: Je moet de schotel direct nadat je hem voorbereid hebt in de oven doen.\r\nNiet voorbereiden, paar uur wachten en dan nog eens in de oven. Het vocht is dan in de risotto getrokken en de prei zal verbranden…\r\nUit ervaring geleerd! ;-)\r\n\r\nVolgende keer beter!

  • Pauline

   7 februari 2014 at 11:39 Beantwoorden

   Haha ja dat klopt inderdaad, de rijst neemt al het vocht op.

 • Wietske

  5 februari 2014 at 19:23 Beantwoorden

  Ik heb je gezien Pauline en bak zelf ook mijn muffins met amandelmeel, heerlijk en gezond.\r\nWat ik wel jammer vind is dat ik ze niet heb zien happen in de cake, zelfs geen beoordeling erover, daar was ik eerlijk gezegd wel benieuwd na. Heb jij daar nog iets over gehoord? \r\nGa zo door, leuk!\r\n\r\nGr, Wietske

  • Pauline

   5 februari 2014 at 22:02 Beantwoorden

   Wat leuk. Ze waren super enthousiast over het bananabread. Ik had er uiteindelijk 2 en die waren binnen no time op.

 • NIna

  5 februari 2014 at 18:30 Beantwoorden

  Je deed het echt super! Zo relaxed, knap zeg!\r\n\r\nEnne, risotto uit de oven, die gaan op mijn cooking wish list 🙂

 • Dita

  5 februari 2014 at 15:10 Beantwoorden

  Klinkt lekker, ik ga dit zeker eens maken. Succes vanavond!

 • Marja

  5 februari 2014 at 14:47 Beantwoorden

  Succes!! Heb net een mail naar huis gestuurd of ze het willen nemen. Moet werken en ben dan nog niet thuis maar wil het wel zien. Nogmaals heel veel succes!!

 • LNNK

  5 februari 2014 at 12:25 Beantwoorden

  Heel veel succes vanavond. Ik weet zeker dat het goed gaat komen!!\r\nHet recept klinkt heerlijk. Ik sla hem op bij mijn favorieten!

 • Con leche

  5 februari 2014 at 11:41 Beantwoorden

  Heel veel succes vanavond, maar dat komt vast goed! You can do it 🙂

 • MySimplySpecial

  5 februari 2014 at 11:31 Beantwoorden

  Wat leuk! Heel veel succes en plezier vanavond!

 • Marijke

  5 februari 2014 at 11:22 Beantwoorden

  O Pauline, wat spannend! Ik ben helaas niet thuis rond die tijd, maar kan het vast wel terug kijken op uitzending gemist. Leuk om mijn oude schoolgenootje weer eens live te zien, ook al is het op tv. Heel veel succes, you can do it girl!!

 • Lin

  5 februari 2014 at 11:15 Beantwoorden

  Succes! Ik ben vanavond aan het werk maar je laat vast weten waar we het terug kunnen zien.

 • Hazel

  5 februari 2014 at 10:31 Beantwoorden

  Wauw!! You go girl!! \r\nLaat ze maar een bananenbroodpoepie ruiken : )\r\nGeen breek een been, maar ‘break an egg’ voor foodies op de planken!

 • Martine

  5 februari 2014 at 10:30 Beantwoorden

  Ah, dit was het spannende nieuwtje van een tijdje terug 😉 . Heel veel succes vanmiddag. Gaat helemaal goed komen hoor!

 • Maaike

  5 februari 2014 at 09:33 Beantwoorden

  Spannend! :)\r\n\r\nSucces vanavond, maar dat gaat vast helemaal goed komen! 🙂 Een toppertje met een top recept!\r\n\r\nIk ga kijken!

 • Cora Donkersloot

  5 februari 2014 at 09:16 Beantwoorden

  Succes vanavond. Zojuist nog een plak bananabread gegeten. Heerlijk recept en ik weet zeker dat er na de uitzending nog meer liefhebbers bijkomen.

 • Susanne

  5 februari 2014 at 09:07 Beantwoorden

  Oh super lekker! Toen ik het zag moest ik meer aan een quiche denken omdat ik de risotto helemaal niet herkende! Risotto met geitenkaas en prei is ook één van mijn favorieten.

 • Malou

  5 februari 2014 at 08:20 Beantwoorden

  Lekker! Ik hou van risotto en vind het heel leuk te maken. Mijn moeder vraagt altijd of ik het bij haar thuis kom maken, omdat ze mijn risotto zo mist. Ahh! Dit is ook lekker, en makkelijk! Ga ik van de week zeker maken! Bedankt.

 • Brenda

  5 februari 2014 at 08:20 Beantwoorden

  Succes lady, you can do it! En natuurlijk ga ik kijken! \r\n\r\nNog even over het recept: Risotto vind ik lekker, maar ik eet het bijna nooit (ook omdat vriendlief het niet wil eten). Maar zo in de oven wil ik het zeker eens proberen, tnx voor de tip!

 • Manon

  5 februari 2014 at 08:19 Beantwoorden

  Oh wat spannend vanavond, succes! Dit ziet er ook weer prachtig uit:)

Plaats een reactie