fbpx
Menu

Parmezaan aardappeltjes uit de oven

Ik hou van recepten uit de oven. Je gooit er iets in en een half uur later is het klaar. Easy does it! Zo ook deze Parmezaan aardappeltjes uit de oven, super simpel, maar met een heerlijk resultaat. De Parmezaan geeft een heerlijk krokant korstje aan de aardappeltjes. I like!

Wij aten vroeger heel vaak aardappelen, zo vaak dat het op den duur mij neus uit kwam. Ik kreeg meestal gekookte aardappel en in de zomer bakte mijn vader ze vaak in roomboter. En dat is best een klusje, want de aardappelen werden eerst geschild, gewassen, gekookt, gesneden en daarna nog gebakken. En met de wijsheid van nu, begrijp ik niet dat mijn vader nooit aardappeltjes uit de oven maakte. Dat had je heel wat kostbare tijd bespaard, pap.

Je kunt deze aardappeltjes als bijgerecht eten bij een stukje vis of vlees. En het is ideaal als je meerdere eters krijgt. Je maakt in één keer een grote schaal vol en de oven doet de rest.

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr krieltjes
40 gr Parmezaan
Paar klontjes roomboter
1 tl tijm
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de krieltjes en verwijder oneffenheden.

Verdeel de aardappeltjes over een ingevette ovenschaal. Je kunt ook een scheutje olijfolie op de bodem gieten.

Breng de aardappeltjes op smaak met de tijm en peper en zout.

Rasp de Parmezaan over de krieltjes en verdeel een paar klontjes roomboter er over heen.

Parmezaan aardappeltjes

Rooster de aardappeltjes in ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin in de oven.

Hussel het tussentijds even door elkaar.

Serveer de Parmezaan aardappeltjes uit de oven bij vlees of vis.

aardappeltjes uit de oven

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

25 reacties

  • sandra
    24 december 2015 om 17:49

    klinkt superlekker! ik ga het ook eens proberen

    Beantwoorden
  • Annet
    4 oktober 2015 om 12:21

    Gisteren gemaakt, van kant-en-klare krieltjes, dus zonder schil. Werden bij ons ook niet bruin.
    Volgende keer weer proberen met helelucht en grill combi. Want lekker waren ze wel!
    Idee, wat teentjes knoflook mee laten bakken. Super lekker!

    Beantwoorden
  • Sabine
    21 november 2015 om 15:27

    Als ik krieltjes uit de oven maak, bekleed ik mijn rooster met een (dubbelgevouwen) vel bakpapier en leg daar de krieltjes op. Vaak worden ze dan wel bruin, althans beter in de ovenschaal.

    Beantwoorden
  • Giovanna
    22 december 2014 om 14:50

    Kun je ook aardappelen en vlees tegelijk in de oven bakken? Ook als deze een andere temperatuur en tijd nodig hebben?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 december 2014 om 11:30

    Jawel hoor. Ik zou dan de laagste temperatuur aanhouden. Het enige is dat het bakproces dan wat langer duurt.

    Beantwoorden
  • Catalina
    16 december 2014 om 15:24

    Beste Pauline,

    Is het ook mogelijk dit gerecht een dag van te voren te maken en de volgende dag in de oven (afgedekt) op te warmen?

    Bij voorbaat dank voor je reactie.

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 december 2014 om 17:47

    Ja hoor dat kan wel.

    Beantwoorden
  • Marion
    22 september 2014 om 19:24

    Pauline het was heerlijk!
    Toch heb ik nog een vraagje. Heb het precies gedaan zoals jij omschreef, 200 graden en heteluchtstand. Ze werden helaas niet bruin.

    Beantwoorden
  • Evie
    6 september 2014 om 18:12

    0 gr. parmezaan!???????
    ik snap het niet echt.

    Beantwoorden
  • Christian
    25 juni 2014 om 17:23

    Zocht een makkelijk overgereikt met aardappels en kaas. Het zit nu in de oven en ik ben benieuwd. Bedankt!

    Beantwoorden
  • Karen van der Heijden
    21 november 2013 om 09:45

    Bedoel je met ""roosteren"" gewoon de hetelucht-oven stand of de grill-stand?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 november 2013 om 10:52

    Ik doe alles op de hetelucht stand ;)

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    20 november 2013 om 15:33

    Mmm, dat ziet er lekker uit zeg. Vooral met parmezaan en tijm!

    Beantwoorden
  • Melissa
    19 november 2013 om 11:39

    Hoi Pauline,

    Zijn dit krieltjes in de schil?
    Ziet er (weer!!) erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 november 2013 om 17:30

    Jaa lekker makkelijk he? :)

    Beantwoorden
  • Anoeska
    17 november 2013 om 21:32

    Hmm lijkt me erg lekker. Je kunt zoveel verschillende dingen doen met aardappeltjes, alleen heb je vaak de neiging om het alleen maar te bakken of te koken. Heel leuk om deze een keer uit te proberen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 november 2013 om 12:16

    Jaaa en nog makkelijk ook ;)

    Beantwoorden
  • Eveline
    18 november 2013 om 13:04

    Waar koop jij je krieltjes?!

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 november 2013 om 17:37

    Gewoon in de supermarkt, deze zijn van AH ;)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    17 november 2013 om 11:27

    Ja ik ben ook gek op gerechten uit de oven. lekker makkelijk! Dit ziet er ook weer heerlijk uit.

    Beantwoorden
  • Simone
    17 november 2013 om 09:47

    Lekker Pauline. Dit soort simpele recepten zijn toch gewoon vaak de beste!

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 november 2013 om 15:09

    Jaaaa ;)

    Beantwoorden
  • Dita
    17 november 2013 om 09:45

    Lekker, dit ga ik gelijk morgen maken

    Beantwoorden
  • Brenda Andriese
    17 november 2013 om 09:20

    Lijkt me heerlijk, maarrre…… niet zandloperproof ;-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 november 2013 om 15:10

    Nee alle Voedselzandloper recepten vind je in de gelijknamige categorie

    Beantwoorden

Reactie plaatsen