
Mini Quiche Caprese
Ik hou van quiche, de combinatie van deeg en een lekkere vulling vind ik heerlijk. Het maken van een quiche is ook een goede manier om restjes uit de koelkast op te maken. In principe kan je bijna alles in een hartige taart stoppen wat je lekker vindt.
Ik heb deze keer mini quiche caprese gemaakt, leuk voor een feestje maar ook een heerlijk gerechtje bij de lunch. In Frankrijk eten ze deze kleine quiches vaak als voorgerecht, maar ik moet eerlijk bekennen dat het mij te veel vult als een voorgerecht. Dat is trouwens wel een “dingetje” bij mij, ik heb altijd trek en ik kan de keuken niet uitlopen zonder dat ik iets in mijn mond gestopt heb. Maar uitgebreid uit eten gaan, lukt mij niet, 3 gangen krijg ik nauwelijks op. En dan heb ik het nu over 3 gangen gezellig restaurant, eetcafé stijl, want haute cuisine is een ander verhaal natuurlijk.
Terug naar de quiche caprese, het is gewoon een lekker en simpel receptje. Snel klaar en super lekker. Geniet er van.
Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes hartige taart deeg
3 eieren
100 ml room
1 bol mozzarella
40 gr Parmezaan
10 cherry tomaatjes
Handje pijnboompitjes
Peper en zout
Materialen
4 mini quiche vormpjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het deeg ontdooien. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken of zelf een deeg maken.
Vet de vormpjes in met wat boter of een bakspray en verdeel het deeg over de vormpjes. Prik met een vork, gaatjes in de bodem.
Was de tomaatjes en halveer ze. Verdeel ze over de bodem van de vormpjes.
Klop de eieren met de room luchtig. Rasp de Parmezaan boven het mengsel en breng het op smaak met peper en zout.
Giet het mengsel over de vormpjes.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de 4 vormpjes.
Verdeel wat pijnboompitten over de quiches.
Bak de mini quiche caprese in ongeveer 20 minuten af.