fbpx
Menu

Mini Quiche Caprese

Ik hou van quiche, de combinatie van deeg en een lekkere vulling vind ik heerlijk. Het maken van een quiche is ook een goede manier om restjes uit de koelkast op te maken. In principe kan je bijna alles in een hartige taart stoppen wat je lekker vindt.

Ik heb deze keer mini quiche caprese gemaakt, leuk voor een feestje maar ook een heerlijk gerechtje bij de lunch. In Frankrijk eten ze deze kleine quiches vaak als voorgerecht, maar ik moet eerlijk bekennen dat het mij te veel vult als een voorgerecht. Dat is trouwens wel een “dingetje” bij mij, ik heb altijd trek en ik kan de keuken niet uitlopen zonder dat ik iets in mijn mond gestopt heb. Maar uitgebreid uit eten gaan, lukt mij niet, 3 gangen krijg ik nauwelijks op. En dan heb ik het nu over 3 gangen gezellig restaurant, eetcafé stijl, want haute cuisine is een ander verhaal natuurlijk.

Terug naar de quiche caprese, het is gewoon een lekker en simpel receptje. Snel klaar en super lekker. Geniet er van.

Quiche caprese

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes hartige taart deeg
3 eieren
100 ml room
1 bol mozzarella
40 gr Parmezaan
10 cherry tomaatjes
Handje pijnboompitjes
Peper en zout

Materialen
4 mini quiche vormpjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

mini quiche caprese

Laat het deeg ontdooien. Je kunt ook bladerdeeg gebruiken of zelf een deeg maken.

Vet de vormpjes in met wat boter of een bakspray en verdeel het deeg over de vormpjes. Prik met een vork, gaatjes in de bodem.

Was de tomaatjes en halveer ze. Verdeel ze over de bodem van de vormpjes.

Klop de eieren met de room luchtig. Rasp de Parmezaan boven het mengsel en breng het op smaak met peper en zout.

mini quiche caprese

Giet het mengsel over de vormpjes.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de 4 vormpjes.

Verdeel wat pijnboompitten over de quiches.

Bak de mini quiche caprese in ongeveer 20 minuten af.

Quiche caprese

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • tinette
    3 oktober 2017 om 15:45

    kan ik ze ook een avond van te voren maken en dan koud eten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 oktober 2017 om 16:08

    Yes dat is ook lekker!

    Beantwoorden
  • Erwin Datema
    21 januari 2016 om 18:54

    Vanavond gemaakt, vonden het vrij saai (kan ook tekort aan peper en zout zijn.
    2 per persoon gemaakt, de tweede serie met groene pesto gedaan. Was een hele verbetering. Een aanrader

    Beantwoorden
  • Sjunoas
    23 december 2014 om 12:53

    Room? Slagroom of kookroom?
    Hartige taart, kan dat ook met bladerdeeg?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 december 2014 om 14:28

    Kan allebei en het kan zelfs met crème fraiche of kwark. En uiteraard kan bladerdeeg ook.

    Beantwoorden
  • carine
    12 september 2014 om 22:44

    ik vroeg me af indien je het bladerdeeg door broodsneetjes en de room door gewone melk kunt vervangen en de quiche koud kunt opdienen ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 september 2014 om 11:11

    Nee melk wordt te dun. Koud kan wel en brood ook. Maar het wordt wel een ander recept dan.

    Beantwoorden
  • carine
    12 september 2014 om 22:42

    graag had ik geweten of je mini quiches koud kunt serveren, en de bladerdeeg kunt vervangen door brood en room door melk?

    Beantwoorden
  • Aline
    8 maart 2014 om 17:09

    Als ik ze voor morgen wil maken kan ik ze dan bewaren in de koelkast? Of zeg je nee niet doen want dan zijn ze echt niet meer lekker?

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 maart 2014 om 21:02

    Ja dat kan heel goed en dan morgen nog even kort opwarmen in de oven.

    Beantwoorden
  • Jollieke
    25 februari 2014 om 20:29

    Zelf gebruik ik altijd muffinvormpjes voor mini-quiches. 1 plakje bladerdeeg uitrollen met deegroller en deze in 4en verdelen. Per vormpje dus maar 1/4 bladerdeeg. Leuk idd voor een high tea of als hapje op verjaardag!

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 februari 2014 om 13:02

    Dat is ook een leuk ideetje

    Beantwoorden
  • Di
    4 november 2013 om 11:47

    Mmmm, klinkt heerlijk! Net gisteren nog een quiche gemaakt met prei, spekjes, landkers, kervel, peterselie en stukjes kip in bladerdeeg. Werd hier ook erg gesmaakt. ;)

    Beantwoorden
  • Chris
    3 november 2013 om 16:32

    Ah dat heb ik ook altijd (altijd trek en altijd heel snel vol)! En fijne tip van Charlotte.

    Beantwoorden
  • Charlotte
    3 november 2013 om 16:00

    Ah ik kan het hoor, ik krijg 3 gangen menu eetcafe stijl ook niet op! Precies hetzelfde hier haha.

    Trouwens, een tip om de quiche wat lichter te maken is de room vervangen door "yoghurt griekse stijl" van de AH. Niet per se minder lekker en skinnyproof!

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 november 2013 om 11:22

    Ja dat doe ik ook wel eens of ik gebruik kwark of ricotta kaas ;)

    Beantwoorden
  • louise
    18 januari 2014 om 07:18

    Ik lees je recepten maar nog niet gemaakt. Is de quiche wel vlgs de zandloper voedingswijze. Ik dacht dat je zoiets juist moet vermijden vanwege de calorieën.
    Groetjes
    louise

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 januari 2014 om 12:10

    Nee dit is niet Voedselzandloper proof. Alle Voedselzandloper recepten vind je in de gelijknamige categorie.

    Beantwoorden
  • daphne
    3 november 2013 om 15:19

    ziet er heerlijk uit!
    liefs daphne
    daphneroos.blogspot.com

    Beantwoorden
  • Culinette
    3 november 2013 om 15:18

    Mmmmm. Heerlijk smulhapje.

    Beantwoorden
  • Nanda
    3 november 2013 om 14:51

    Heerlijk! Quiches zijn ook zo ideaal om te maken :)

    Beantwoorden
  • Hannie
    3 november 2013 om 14:16

    Dat ziet er goed uit. Ik heb vrijdag de herfstsalade gemaakt die was super lekker.

    Beantwoorden
  • I scream beauty
    3 november 2013 om 13:56

    Leuk voor bij een high tea!

    Beantwoorden
  • Astrid
    3 november 2013 om 11:41

    Lijkt me ook ideaal voor een high tea!

    Beantwoorden
  • Mirjam
    3 november 2013 om 11:24

    Ooooh wat lekker! En super easy :)

    Beantwoorden
  • Sylvia
    3 november 2013 om 10:37

    Heb ze nog nooit op deze manier gemaakt, ziet er goed uit :)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    3 november 2013 om 09:46

    Lekker receptje!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen