Mini quiches

Mini quiches

Mini quiches kun je heel gemakkelijk zelf maken. Wij zijn echt gek op quiche, de combinatie van hartig deeg en een lekkere vulling. Het is ook een goede manier om restjes uit de koelkast op te maken. Zelf een quiche maken? In principe kun je dan bijna alles in een hartige taart stoppen wat je lekker vindt.

Quiche caprese

Voor dit quiche recept gebruiken we voor het gemak kant-en-klaar taartdeeg. Quiches die snel klaar zijn en ook nog eens heel erg lekker. De vulling bestaat uit cherrytomaatjes, mozzarella en verse basilicum. Een quiche caprese dus! Verder op smaak gebracht met wat room en Parmezaanse kaas. Want: hoe meer kaas, hoe beter! De mini quiches zijn leuk voor op een feestje, maar ook als een lekker lunch- of voorgerecht. Of serveer ze bij een lekkere soep als maaltijd!

Mini quiches
eieren

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 mini quiches

  • 4 plakjes hartige taartdeeg (kant-en-klaar)
  • 1 bol mozzarella
  • 100 ml slagroom
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 10 cherrytomaatjes
  • Handjevol verse basilicum
  • Peper en zout

Materiaal

  • 4 mini quichevormpjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Laat het hartige taartdeeg ontdooien. Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.

  3. Vet de vormpjes in met wat boter of een bakspray en verdeel het deeg over de vormpjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

  4. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Verdeel ze over de bodem van de vormpjes.

  5. Klop de eieren met de room luchtig. Rasp de Parmezaanse kaas en hak de verse basilicum grof. Voeg toe aan het eimengsel en breng het op smaak met peper en zout.

  6. Giet het eimengsel over de vier vormpjes.

  7. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de vormpjes.

  8. Bak de mini quiches in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven af.

Mini quiches

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (28 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in