Mini quiches

Mini quiches

Mini quiches kun je heel gemakkelijk zelf maken. Wij zijn echt gek op quiche, de combinatie van hartig deeg en een lekkere vulling. Het is ook een goede manier om restjes uit de koelkast op te maken. Zelf een quiche maken? In principe kun je dan bijna alles in een hartige taart stoppen wat je lekker vindt.

Quiche caprese

Voor dit quiche recept gebruiken we voor het gemak kant-en-klaar taartdeeg. Quiches die snel klaar zijn en ook nog eens heel erg lekker. De vulling bestaat uit cherrytomaatjes, mozzarella en verse basilicum. Een quiche caprese dus! Verder op smaak gebracht met wat room en Parmezaanse kaas. Want: hoe meer kaas, hoe beter! De mini quiches zijn leuk voor op een feestje, maar ook als een lekker lunch- of voorgerecht. Of serveer ze bij een lekkere soep als maaltijd!

Mini quiches
Mini quiches

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 mini quiches

  • 4 plakjes hartige taartdeeg (kant-en-klaar)
  • 1 bol mozzarella
  • 100 ml slagroom
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 10 cherrytomaatjes
  • Handjevol verse basilicum
  • Peper en zout

Materiaal

  • 4 mini quichevormpjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Laat het hartige taartdeeg ontdooien. Je kunt eventueel ook bladerdeeg gebruiken.

  3. Vet de vormpjes in met wat boter of een bakspray en verdeel het deeg over de vormpjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

  4. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Verdeel ze over de bodem van de vormpjes.

  5. Klop de eieren met de room luchtig. Rasp de Parmezaanse kaas en hak de verse basilicum grof. Voeg toe aan het eimengsel en breng het op smaak met peper en zout.

  6. Giet het eimengsel over de vier vormpjes.

  7. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de vormpjes.

  8. Bak de mini quiches in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven af.

Mini quiches

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (56 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Snelle recepten Bladerdeeg Tomaat Hollandse recepten Italiaanse recepten Notenvrije recepten Kerst Pasen Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten Lunch Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in