Menu

Maaltijdsalade met kip

Ik hou dat zomervoedsel gewoon nog even aan. Het is goed voor mij, mijn lijf en een maaltijdsalade vult ook genoeg. Valt het jullie al op dat ik veel recepten met pesto heb?, ik blame het aan onze enorme basilicum plant, die inmiddels al meer dan een meter hoog is. Het is Maurits zijn kindje, hij geeft hem trouw elke dag water en zorgt dat het plantje het aan niets ontbreekt. Trouwens dit was gewoon een supermarkt plantje, zo eentje van een euro of 2, van de Jumbo als ik me niet vergis.

grootste basilicum ooit

Van de basilicum maakte ik deze keer een pestodressing, erg lekker in deze zonnige maaltijdsalade. Ik voegde nog wat kip, tomaatjes en pijnboompitten toe en tadaa, klaar was weer een makkelijke maaltijd. Oh en maak gewoon wat extra, dan heb je de volgende dag ook nog wat lekkers bij de lunch.

Ingrediënten voor 4 personen
180 gr pasta
150 gr Romeinse sla
2 st. gerookte kipfilet
6 tomaatjes
30 gr Pijnboompitten
Parmezaan

Pestodressing
20 gr basilicum
180 ml olijfolie
1 teen knoflook
20 gr Parmezaan
Peper en Zout

Zo maak je het
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Giet het af en laat het iets afkoelen. Ik vind het zelf altijd lekker als het nog een beetje lauwwarm is.

Doe de sla in een kom en meng de pasta er door heen.

Snij de tomaatjes in partjes en de kipilet in plakjes. Voeg dit bij de sla.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rasp de Parmezaan grof.

Maak een dressing in een keukenmachine van de basilicum, de knoflook, de olie en de Parmezaan. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel wat van de salade op het bord. Giet wat dressing over de salade.

Garneer de maaltijdsalade met de pijnboompitjes en de Parmezaan.

maaltijdsalade met kip

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Tom
    14 september 2016 om 18:34

    Lekker recept, ik heb zelf wel het e.e.a. veranderd in hoeveelheden.

  • j
    8 augustus 2014 om 21:50

    Ikke ga hem Zeker Mogen maken want ik heb ook Basillicum in me tuin Heerlijk ik krijg er al zin in gr jolanda

  • Pauline
    31 mei 2014 om 22:34

    Jeej. Je kunt de dressing nog een paar dagen in de koelkast bewaren.

  • Gwendolyn
    31 mei 2014 om 17:58

    Zojuist gemaakt en het was heerlijk.
    Nog wel dressing over, kun je die lang bewaren?

  • Anoeska
    11 oktober 2013 om 13:11

    Oei dat ziet er erg lekker uit. Dat plantje is echt mega trouwens!

  • Myrthe
    10 oktober 2013 om 07:10

    Wauw ben echt jaloers op jullie basilicumplant!!! <3 deze maaltijdsalade ziet er echt super lekker uit!

  • Pauline
    9 oktober 2013 om 19:06

    Ik zal het hem eens vragen ;)

  • Jan
    9 oktober 2013 om 12:15

    Ziet er lekker uit! En die plant, kan Maurits niet een blogpost doen met 'hoe verzorg je een basilicum plant'? Eendagsvliegen leven langer bij mij..

  • Con leche
    9 oktober 2013 om 11:39

    Ziet er zeer smakelijk uit. Leuk dat je boek nu te reserveren is bij bol.com! :)

  • marian
    9 oktober 2013 om 10:31

    Dit staat vanavond op mijn menu, ziet er lekker uit.

  • Stacey
    9 oktober 2013 om 09:52

    Jummie, goed idee! En die plant zo groot en mooi, respect, bij mij zijn ze binnen 3 weken dood... :(

  • Suzanne
    9 oktober 2013 om 09:10

    Ah ziet er heerlijk uit. Krijg meteen zin om dit te gaan maken.

  • MySimplySpecial
    9 oktober 2013 om 08:46

    Dat ziet er smakelijk uit! En wat een enorme plant!

Reactie plaatsen