Pastasalade kip pesto

Pastasalade met kip en pesto

Een lekker zomers recept deze pastasalade met kip en pesto! Ideaal voor als je op een zomerse dag geen zin hebt om uren in de keuken te staan. De maaltijdsalade is gemaakt met gerookte kip en een zelfgemaakte pesto. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Een kant-en-klare pesto kan natuurlijk ook. Maak van deze kip pesto salade wat extra, dan heb je de volgende dag ook nog een lekkere lunch! PS wij voegden voor wat extra groenten nog een courgette aan de pastasalade met kip en pesto toe, maar avocado is er ook erg lekker bij.

Pastasalade kip pesto
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr pasta
  • 100 gr romaine sla
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 2 stuks gerookte kipfilet
  • 30 gr pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de zelfgemaakte pesto

  • 30 gr verse basilicum
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 knoflookteen
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de pasta beetgaar in water met zout. Giet het af en laat het iets afkoelen. Wij vinden het altijd lekker als de pasta nog een beetje lauwwarm is.

  2. Snijd de courgette in stukjes en bak vijf minuten in een pan met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Doe de sla in een kom en meng de pasta er door heen.

  4. Snijd de tomaatjes in partjes en de kipilet in plakjes. Voeg dit samen met de courgette bij de pastasalade.

  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rasp de Parmezaanse kaas grof.

  6. Maak de pesto in een keukenmachine of met een staafmixer van de basilicum, de knoflook, de olijfolie, geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

  7. Verdeel wat van de pastasalade op het bord en besprenkel met de pesto.

  8. Garneer de pastasalade met kip, geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Pastasalade kip pesto

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Courgette Kip Pesto Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in