Pastasalade met kip en pesto

Pastasalade met kip en pesto

Een lekker zomers recept deze pastasalade met kip en pesto! Ideaal voor als je op een zomerse dag geen zin hebt om uren in de keuken te staan. De maaltijdsalade is gemaakt met gerookte kip en een zelfgemaakte pesto. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Een kant-en-klare pesto kan natuurlijk ook. Maak van deze kip pesto salade wat extra, dan heb je de volgende dag ook nog een lekkere lunch!

PS wij voegden voor wat extra groenten nog een courgette aan de pastasalade met kip en pesto toe, maar avocado is er ook erg lekker bij.

 

Pastasalade met kip en pesto

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr pasta
  • 100 gr romaine sla
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 2 stuks gerookte kipfilet
  • 30 gr pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de zelfgemaakte pesto

  • 30 gr verse basilicum
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 knoflookteen
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de pasta beetgaar in water met zout. Giet het af en laat het iets afkoelen. Wij vinden het altijd lekker als de pasta nog een beetje lauwwarm is.

  2. Snijd de courgette in stukjes en bak vijf minuten in een pan met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Doe de sla in een kom en meng de pasta er door heen.

  4. Snijd de tomaatjes in partjes en de kipilet in plakjes. Voeg dit samen met de courgette bij de pastasalade.

  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rasp de Parmezaanse kaas grof.

  6. Maak de pesto in een keukenmachine of met een staafmixer van de basilicum, de knoflook, de olijfolie, geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

  7. Verdeel wat van de pastasalade op het bord en besprenkel met wat van de pesto.

  8. Garneer de pastasalade met kip en pesto met de geroosterde pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas.

Pastasalade met kip en pesto

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Kip Pesto Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Salades

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)

9 oktober 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in