Menu
DSC_0044-2-710x380.jpg

Maaltijdsalade met kip

Ik hou dat zomervoedsel gewoon nog even aan. Het is goed voor mij, mijn lijf en een maaltijdsalade vult ook genoeg. Valt het jullie al op dat ik veel recepten met pesto heb?, ik blame het aan onze enorme basilicum plant, die inmiddels al meer dan een meter hoog is. Het is Maurits zijn kindje, hij geeft hem trouw elke dag water en zorgt dat het plantje het aan niets ontbreekt. Trouwens dit was gewoon een supermarkt plantje, zo eentje van een euro of 2, van de Jumbo als ik me niet vergis.

grootste basilicum ooit

Van de basilicum maakte ik deze keer een pestodressing, erg lekker in deze zonnige maaltijdsalade. Ik voegde nog wat kip, tomaatjes en pijnboompitten toe en tadaa, klaar was weer een makkelijke maaltijd. Oh en maak gewoon wat extra, dan heb je de volgende dag ook nog wat lekkers bij de lunch.

Ingrediënten voor 4 personen
180 gr pasta
150 gr Romeinse sla
2 st. gerookte kipfilet
6 tomaatjes
30 gr Pijnboompitten
Parmezaan

Pestodressing
20 gr basilicum
180 ml olijfolie
1 teen knoflook
20 gr Parmezaan
Peper en Zout

Zo maak je het
Kook de pasta beetgaar in water met zout. Giet het af en laat het iets afkoelen. Ik vind het zelf altijd lekker als het nog een beetje lauwwarm is.

Doe de sla in een kom en meng de pasta er door heen.

Snij de tomaatjes in partjes en de kipilet in plakjes. Voeg dit bij de sla.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rasp de Parmezaan grof.

Maak een dressing in een keukenmachine van de basilicum, de knoflook, de olie en de Parmezaan. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel wat van de salade op het bord. Giet wat dressing over de salade.

Garneer de maaltijdsalade met de pijnboompitjes en de Parmezaan.

maaltijdsalade met kip

 

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan