Pastasalade met kip en pesto

Pastasalade met kip en pesto

Een lekker zomers recept deze pastasalade met kip en pesto! Ideaal voor als je op een zomerse dag geen zin hebt om uren in de keuken te staan. De maaltijdsalade is gemaakt met gerookte kip en een zelfgemaakte pesto. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Een kant-en-klare pesto kan natuurlijk ook. Maak van deze kip pesto salade wat extra, dan heb je de volgende dag ook nog een lekkere lunch!

PS wij voegden voor wat extra groenten nog een courgette aan de pastasalade met kip en pesto toe, maar avocado is er ook erg lekker bij.

 

Pastasalade met kip en pesto
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr pasta
  • 100 gr romaine sla
  • 250 gr cherrytomaten
  • 1 courgette
  • 2 stuks gerookte kipfilet
  • 30 gr pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de zelfgemaakte pesto

  • 30 gr verse basilicum
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 knoflookteen
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de pasta beetgaar in water met zout. Giet het af en laat het iets afkoelen. Wij vinden het altijd lekker als de pasta nog een beetje lauwwarm is.

  2. Snijd de courgette in stukjes en bak vijf minuten in een pan met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Doe de sla in een kom en meng de pasta er door heen.

  4. Snijd de tomaatjes in partjes en de kipilet in plakjes. Voeg dit samen met de courgette bij de pastasalade.

  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en rasp de Parmezaanse kaas grof.

  6. Maak de pesto in een keukenmachine of met een staafmixer van de basilicum, de knoflook, de olijfolie, geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

  7. Verdeel wat van de pastasalade op het bord en besprenkel met de pesto.

  8. Garneer de pastasalade met kip, geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.

Pastasalade met kip en pesto

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Courgette Kip Pesto Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in