Avocado Hummus
Avocado hummus is lekker bij tortilla chips! Het is eigenlijk een mix tussen guacamole en hummus. Maar je kan er ook lekker je groentes in dippen of het op een broodje smeren. Je moet deze hummus wel snel opeten, want avocado heeft nogal snel de neiging tot verkleuren. Het is zeker nog wel lekker dan, het ziet er alleen iets minder fris uit.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 1 avocado
- 200 gr kikkererwten (uit blik)
- 2 teentjes knoflook
- Sap van een halve citroen
- 2 el tahin
- 1 tl komijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Halveer de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de kom van je keukenmachine.
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en voeg ze bij de avocado. Voeg de tahin, knoflook, komijn en het citroensap toe. Mix alles door elkaar tot een gladde massa. Is de hummus te dik, voeg dan een scheutje water toe.
Breng de hummus op smaak met peper en zout. Garneer met een drizzle olijfolie.
Serveer met tortillachips of een stokbroodje.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.