fbpx

Tropische cruesli

Tropische cruesli

Tropische cruesli

Ik beken, dit lijkt een succes nummer, maar niets is minder waar! Deze tropische cruesli had eigenlijk tropische muesli repen moeten zijn. Ik weet niet wat er fout gegaan is, ik denk te weinig honing, maar de mueslirepen vielen compleet uit elkaar. Ok, er zaten brokken in van een cm of vier, maar omdat nou een mueslireep te noemen, gaat mij zelfs te ver.

Maar de smaak was hemels, zoet, crunchy en lekker fruitig door de abrikozen stukjes. En dan de kokos, die maak het helemaal een tropische verrassing. En het fijne van alles, er zit geen suiker in.  Dus bij deze bombarbeer ik mijn zelfgemaakte muesli repen tot een tropische cruesli voor in de yoghurt. Echt een succes recept, kan niet mislukken 🙂

Ingrediënten voor een grote pot vol
200 gr muesli (of een mengsel van haver, gerst, rogge en tarwe vlokken)
50 gr gemengde noten
40 gr rozijnen
50 gr gedroogde abrikozen
50 gr kokos
50 gr honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de abrikozen in stukjes en hak de noten grof.

Voeg alle ingrediënten, behalve de honing bij elkaar.

Verwarm de honing even kort in de magnetron, zodat hij goed vloeibaar wordt.

Giet de honing bij het mengsel en hussel alles goed door elkaar.

Leg een vel bakpapier in een grote ovenschaal en giet het mengsel hier in.

Tropische cruesli

Bak de zelfgemaakte cruesli in ongeveer 20 minuten krokant.

Hussel het geheel tussentijds even door elkaar.

Serveer de cruesli met yoghurt en vers fruit.

Tropische cruesli

Goed begin van de dag toch?

Zelf Kroketten maken bij Van Dobben
Pauline's Culi Nieuws #1
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

10 Comments
 • Janneke

  23 april 2016 at 21:08 Beantwoorden

  Twee keer gemaakt en beiden keren is 20 minuten op 180 graden veelste lang. Helaas er net niet bijgebleven dus nu helemaal verbrand..:-( misschien ligt het aan de oven?

  • Annika

   25 april 2016 at 12:17 Beantwoorden

   Ja, het kan per oven verschillen natuurlijk. Altijd even in de gaten houden.

 • Sharon

  4 juli 2014 at 14:38 Beantwoorden

  Ik dacht dat het meer cruesli zou worden, maar er ontstonden geen brokjes… Ik heb zelfs nog extra honing gedaan om het meer te laten plakken, maar dat maakte geen verschil. Wat kan ik de volgende keer beter doen?

 • LNNK

  28 juni 2013 at 17:47 Beantwoorden

  Oeh zelfgemaakte cruesli is zo lekker! Het huis gaat er ook zo lekker door ruiken.

 • Nanda

  16 juni 2013 at 16:24 Beantwoorden

  Mocht je eens zelf repen willen maken, ik maak ze vaak zo:\r\n \r\nhttp://lifesaphotograph.wordpress.com/2012/10/05/mueslirepen-met-abrikozen/ \r\n\r\nMaar dit is natuurlijk ook erg lekker!! 🙂

 • Door

  16 juni 2013 at 12:00 Beantwoorden

  hmm wat een lekkere variant van zelfgemaakte cruesli Pauline! \r\nMaar ik wil iedereen even waarschuwen; doe geen honing in zo’n knijpfles in de magnetron! Ik deed het regelmatig, maar op gegeven moment was het gaatje niet goed open doordat het verstopt was, en toen ik de honing uit de magnetron wilde halen ontplofte hij in mijn gezicht waardoor ik mn gezicht verbrandde. Draai de dop er af of doe het in een schaaltje, en uitkijken dus!

 • Nathalie

  16 juni 2013 at 10:37 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\nIk maak ook regelmatig mijn eigen crüesli en dan stort ik hem op de bakplaat van de oven, dus vrij groot oppervlak en dunne laag. \r\nLaatst heb ik hem per abuis in een braadslede gemaakt, dus minder oppervlak, dus dikker. Het is niet eens crüesli te noemen, eerder müesli, zo zacht bleef het.\r\nIk zal dit recept een uitproberen op de bakplaat en je laten weten hoe het is geworden.\r\nGroetjes Nathalie

  • Pauline

   16 juni 2013 at 13:18 Beantwoorden

   Deze werd wel crunchy, normaal stort ik het ook uit over de bakplaat, maar ik hoopte hier muesli repen te krijgen 😉

 • Hanny Spierings-van Wijk

  16 juni 2013 at 09:58 Beantwoorden

  Voor mij hoeven het geen repen te zijn dit lust ik ook wel met een lepel.

Plaats een reactie