Menu

Tropische cruesli

Ik beken, dit lijkt een succes nummer, maar niets is minder waar! Deze tropische cruesli had eigenlijk tropische muesli repen moeten zijn. Ik weet niet wat er fout gegaan is, ik denk te weinig honing, maar de mueslirepen vielen compleet uit elkaar. Ok, er zaten brokken in van een cm of vier, maar omdat nou een mueslireep te noemen, gaat mij zelfs te ver.

Maar de smaak was hemels, zoet, crunchy en lekker fruitig door de abrikozen stukjes. En dan de kokos, die maak het helemaal een tropische verrassing. En het fijne van alles, er zit geen suiker in.  Dus bij deze bombarbeer ik mijn zelfgemaakte muesli repen tot een tropische cruesli voor in de yoghurt. Echt een succes recept, kan niet mislukken 🙂

Ingrediënten voor een grote pot vol
200 gr muesli (of een mengsel van haver, gerst, rogge en tarwe vlokken)
50 gr gemengde noten
40 gr rozijnen
50 gr gedroogde abrikozen
50 gr kokos
50 gr honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de abrikozen in stukjes en hak de noten grof.

Voeg alle ingrediënten, behalve de honing bij elkaar.

Verwarm de honing even kort in de magnetron, zodat hij goed vloeibaar wordt.

Giet de honing bij het mengsel en hussel alles goed door elkaar.

Leg een vel bakpapier in een grote ovenschaal en giet het mengsel hier in.

Tropische cruesli

Bak de zelfgemaakte cruesli in ongeveer 20 minuten krokant.

Hussel het geheel tussentijds even door elkaar.

Serveer de cruesli met yoghurt en vers fruit.

Tropische cruesli

Goed begin van de dag toch?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Annika
  25 april 2016 om 12:17

  Ja, het kan per oven verschillen natuurlijk. Altijd even in de gaten houden.

 • Janneke
  23 april 2016 om 21:08

  Twee keer gemaakt en beiden keren is 20 minuten op 180 graden veelste lang. Helaas er net niet bijgebleven dus nu helemaal verbrand..:-( misschien ligt het aan de oven?

 • Sharon
  4 juli 2014 om 14:38

  Ik dacht dat het meer cruesli zou worden, maar er ontstonden geen brokjes... Ik heb zelfs nog extra honing gedaan om het meer te laten plakken, maar dat maakte geen verschil. Wat kan ik de volgende keer beter doen?

 • LNNK
  28 juni 2013 om 17:47

  Oeh zelfgemaakte cruesli is zo lekker! Het huis gaat er ook zo lekker door ruiken.

 • Nanda
  16 juni 2013 om 16:24

  Mocht je eens zelf repen willen maken, ik maak ze vaak zo:

  http://lifesaphotograph.wordpress.com/2012/10/05/mueslirepen-met-abrikozen/

  Maar dit is natuurlijk ook erg lekker!! :)

 • Pauline
  16 juni 2013 om 13:18

  Deze werd wel crunchy, normaal stort ik het ook uit over de bakplaat, maar ik hoopte hier muesli repen te krijgen ;)

 • Pauline
  16 juni 2013 om 13:18

  Dat is een goede tip door ;)

 • Door
  16 juni 2013 om 12:00

  hmm wat een lekkere variant van zelfgemaakte cruesli Pauline!
  Maar ik wil iedereen even waarschuwen; doe geen honing in zo'n knijpfles in de magnetron! Ik deed het regelmatig, maar op gegeven moment was het gaatje niet goed open doordat het verstopt was, en toen ik de honing uit de magnetron wilde halen ontplofte hij in mijn gezicht waardoor ik mn gezicht verbrandde. Draai de dop er af of doe het in een schaaltje, en uitkijken dus!

 • Nathalie
  16 juni 2013 om 10:37

  Hoi Pauline,
  Ik maak ook regelmatig mijn eigen crüesli en dan stort ik hem op de bakplaat van de oven, dus vrij groot oppervlak en dunne laag.
  Laatst heb ik hem per abuis in een braadslede gemaakt, dus minder oppervlak, dus dikker. Het is niet eens crüesli te noemen, eerder müesli, zo zacht bleef het.
  Ik zal dit recept een uitproberen op de bakplaat en je laten weten hoe het is geworden.
  Groetjes Nathalie

 • Hanny Spierings-van Wijk
  16 juni 2013 om 09:58

  Voor mij hoeven het geen repen te zijn dit lust ik ook wel met een lepel.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST