Hartige taart met witlof

Hartige taart met witlof

Een hartige taart ziet er vaak heel spectaculair uit, terwijl het in werkelijkheid heel easy om te maken is. Ik heb het al eerder genoemd, ik ben er dol op. Ik zorg ook standaard dat ik plakjes hartige taart deeg in mijn vriezer heb. Natuurlijk kan je het deeg ook zelf maken en dat doe ik ook wel eens, maar ik grijp net zo makkelijk naar deze pakjes.

Het leuke vind ik dat je er alles in kunt stoppen wat je lekker vindt. Bijna iedere groente kan wel in een hartige taart en dat geldt ook voor verschillende kazen. Stiekem is een quiche bij mij ook vaak een “ik maak de koelkast leeg” recept. Dat geldt ook voor deze lekkere witloftaart. Ik hou zelf heel erg van witlof, de Mr. alleen wat minder. Maar zo verwerkt in een taart vindt hij het ook lekker.

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
6 plakjes hartige taart deeg
5 stronken witlof
2 tenen knoflook
2 uien
1 el honing
3 eieren
200 ml room
100 gr geraspte belegen kaas
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes deeg ontdooien.

Snij de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Verwijder het hart uit de witlof en was de blaadjes witlof.

Voeg ze bij de uien en roerbak de witlof even kort.

Voeg een el honing toe en wat peper en zout.

Meng in een andere kom, de eieren luchtig met de room. Ik gebruik meestal kookroom, maar je kan ook slagroom, kwark of crème fraîche gebruiken.

Breng de room op smaak met peper en zout en voeg de gerapste kaas toe.

Vet de springvorm in en leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm.

Verdeel de plakjes hartige taart deeg over de vorm en druk de randen aan. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg,

Verdeel de witlof over de bodem van de vorm.

Giet hierop het eimengsel.

Bak de witloftaart in ongeveer 20 – 35 minuten goudbruin.

Hartige taart  met witlof

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in