Kip Cashew

Kip Cashew van Bill Granger

Mijn zus was naar Thailand op vakantie geweest en had daar heel veel kip cashew gegeten. Ik heb een tijdje gehad dat ik niet zo into de rijstgerechten was, maar de liefde is weer helemaal terug. Ik weet de Aziatische keuken steeds meer te waarderen en daarom heb ik het boek Bill’s Asian Basics van Bill Granger gekocht.

Dit boek staat vol Aziatische recepten zoals Thaise curry’s, noodlesoep, gemarineerde kip en pittige gerechten met sambal. Ik ben niet zo fan van pittig eten, maar je kan natuurlijk altijd een pepertje minder nemen. Deze kipcurry met cashewnoten is mild van smaak en lekker romig door de noten en de yoghurt. Laat je niet afschrikken door de de lijst van ingrediënten, want dit valt best mee en het is echt niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten voor 4 personen
2 rode uien fijn gehakt
3 tenen knoflook
1 groene peper gehakt
3 el kerriepoeder
1 el gember gehakt
1 blik van 400 gr tomatenblokjes
0,5 kg kip
2 tl suiker
2,5 dl yoghurt
150 gr geroosterde cashewnoten
2 tl vissaus
Een flinke hand korianderblad (heb ik weggelaten)
Zeezout
1 el boter
1 el olie

Zo maak je het
Verhit de boter en de olie in de pan.

Fruit de uien met wat zeezout glazig.

Voeg de knoflook, gember, chilipeper, kerriepoeder toe en roerbak het 2 minuten.

Doe de tomatenblokjes, kipstukjes en de suiker erbij en stoof de kip in ongeveer 30 minuten gaar in een gesloten pan.

Schep het geheel tussendoor om.

Roer de yoghurt, de gemalen cashewnoten en vissaus door de curry en stoof hem nog 5 minuten op een laag vuurtje. Laat de schotel niet koken.

Garneer de curry eventueel met koriander en serveer met rijst, platbrood of naan.

Kip Cashew

Venkelpasta met gerookte zalm
De Rollende Keukens 2013
Bewaar
13 Comments
 • Ernie

  17 februari 2015 at 18:45 Beantwoorden

  Dit recept klopt van geen kanten. De beschreven werkwijze komt niet overeen met de ingredi:entenlijst en het hele recept heeft niets met de Thaise ‘Chicken Cashew’ te maken. Het lijkt er zelfs niet eens op.\r\nGa eens in Thailand een echte ‘Chikcken cashew’ eten, dat is pas lekker!!

 • Juliet

  27 november 2014 at 20:11 Beantwoorden

  Je geeft aan gemalen cashewnoten maar bedoel je niet geroosterde cashewnoten?

 • Loes

  27 november 2014 at 17:16 Beantwoorden

  O heerlijk, ga ik snel maken ik ben gek op curry’s!

 • Sanne

  18 augustus 2014 at 20:21 Beantwoorden

  Kun je deze curry ook maken met currykruiden uit een zakje?

  • Pauline

   19 augustus 2014 at 12:47 Beantwoorden

   Natuurlijk. Je kunt ook een boemboe gebruiken. Is nog makkelijker.

 • marijksels

  26 maart 2014 at 22:05 Beantwoorden

  Nomnom…klinkt heerlijk!!

 • Marjolein

  20 januari 2014 at 20:48 Beantwoorden

  Hmmm dit was heerlijk, ook zonder pepers. Ik heb maar een milde versie gemaakt want mijn zoontje van twee at mee.

 • Eline

  10 december 2013 at 12:02 Beantwoorden

  Hoi Pauline, bedoel je met chilipeper de groene peper. Of is het en en? Op de foto zie ik ook geen groene peper.\r\n\r\nGroet, Eline

 • Joke

  11 september 2013 at 11:55 Beantwoorden

  Dit recept heb ik gisteren uitgeprobeerd, héérlijk!

 • anoniem

  19 mei 2013 at 11:34 Beantwoorden

  Lijkt me ook lekker! \r\nMaal je alle cashewnoten fijn of voeg je achteraf ook nog een paar hele toe?

 • Joyce

  14 mei 2013 at 12:10 Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk! ben dol op de aziatische keuken.

 • Marion

  14 mei 2013 at 10:32 Beantwoorden

  Ben ook niet zo van dat hele hete, maar deze lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker maken. Ik heb laatst een ander recpet van je gekookt, dat ik binnenkort op mijn blog zet ( met verwijzing ).\r\nMarion

Plaats een reactie