Menu

Kip Cashew van Bill Granger

Mijn zus was naar Thailand op vakantie geweest en had daar heel veel kip cashew gegeten. Ik heb een tijdje gehad dat ik niet zo into de rijstgerechten was, maar de liefde is weer helemaal terug. Ik weet de Aziatische keuken steeds meer te waarderen en daarom heb ik het boek Bill’s Asian Basics van Bill Granger gekocht.

Dit boek staat vol Aziatische recepten zoals Thaise curry’s, noodlesoep, gemarineerde kip en pittige gerechten met sambal. Ik ben niet zo fan van pittig eten, maar je kan natuurlijk altijd een pepertje minder nemen. Deze kipcurry met cashewnoten is mild van smaak en lekker romig door de noten en de yoghurt. Laat je niet afschrikken door de de lijst van ingrediënten, want dit valt best mee en het is echt niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten voor 4 personen
2 rode uien fijn gehakt
3 tenen knoflook
1 groene peper gehakt
3 el kerriepoeder
1 el gember gehakt
1 blik van 400 gr tomatenblokjes
0,5 kg kip
2 tl suiker
2,5 dl yoghurt
150 gr geroosterde cashewnoten
2 tl vissaus
Een flinke hand korianderblad (heb ik weggelaten)
Zeezout
1 el boter
1 el olie

Zo maak je het
Verhit de boter en de olie in de pan.

Fruit de uien met wat zeezout glazig.

Voeg de knoflook, gember, chilipeper, kerriepoeder toe en roerbak het 2 minuten.

Doe de tomatenblokjes, kipstukjes en de suiker erbij en stoof de kip in ongeveer 30 minuten gaar in een gesloten pan.

Schep het geheel tussendoor om.

Roer de yoghurt, de gemalen cashewnoten en vissaus door de curry en stoof hem nog 5 minuten op een laag vuurtje. Laat de schotel niet koken.

Garneer de curry eventueel met koriander en serveer met rijst, platbrood of naan.

Kip Cashew

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

 • Ernie
  17 februari 2015 om 18:45

  Dit recept klopt van geen kanten. De beschreven werkwijze komt niet overeen met de ingredi:entenlijst en het hele recept heeft niets met de Thaise 'Chicken Cashew' te maken. Het lijkt er zelfs niet eens op.
  Ga eens in Thailand een echte 'Chikcken cashew' eten, dat is pas lekker!!

 • Juliet
  27 november 2014 om 20:11

  Je geeft aan gemalen cashewnoten maar bedoel je niet geroosterde cashewnoten?

 • Loes
  27 november 2014 om 17:16

  O heerlijk, ga ik snel maken ik ben gek op curry's!

 • Pauline
  19 augustus 2014 om 12:47

  Natuurlijk. Je kunt ook een boemboe gebruiken. Is nog makkelijker.

 • Sanne
  18 augustus 2014 om 20:21

  Kun je deze curry ook maken met currykruiden uit een zakje?

 • marijksels
  26 maart 2014 om 22:05

  Nomnom...klinkt heerlijk!!

 • Marjolein
  20 januari 2014 om 20:48

  Hmmm dit was heerlijk, ook zonder pepers. Ik heb maar een milde versie gemaakt want mijn zoontje van twee at mee.

 • Pauline
  10 december 2013 om 20:04

  Een groene chilipeper ;)

 • Eline
  10 december 2013 om 12:02

  Hoi Pauline, bedoel je met chilipeper de groene peper. Of is het en en? Op de foto zie ik ook geen groene peper.

  Groet, Eline

 • Joke
  11 september 2013 om 11:55

  Dit recept heb ik gisteren uitgeprobeerd, héérlijk!

 • anoniem
  19 mei 2013 om 11:34

  Lijkt me ook lekker!
  Maal je alle cashewnoten fijn of voeg je achteraf ook nog een paar hele toe?

 • Joyce
  14 mei 2013 om 12:10

  Lijkt me heerlijk! ben dol op de aziatische keuken.

 • Marion
  14 mei 2013 om 10:32

  Ben ook niet zo van dat hele hete, maar deze lijkt me heerlijk. Ik ga het zeker maken. Ik heb laatst een ander recpet van je gekookt, dat ik binnenkort op mijn blog zet ( met verwijzing ).
  Marion

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.