Kip cashew

Kip cashew

Hou je ook zo van Thaise gerechten? Dan is kip cashew er eentje voor op je to cook list! Minder bekend dan een pad thai, maar misschien nog wel lekkerder. De kipcurry is lekker mild van smaak en romig door de yoghurt. Het recept komt oorspronkelijk uit een Aziatisch kookboek van Bill Granger, maar wij hebben er onze eigen touch aan gegeven. Laat je niet afschrikken door de lijst van ingrediënten, want dit valt best mee. Geloof ons: kip cashew is echt niet moeilijk om te maken. Enjoy!

Kip cashew

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr kipdijfilet
  • 250 ml yoghurt
  • 150 gr cashewnoten
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 broccoli
  • 2 rode uien
  • 2 knoflooktenen
  • Verse koriander
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el verse gember (gehakt)
  • 2 tl suiker
  • 2 tl vissaus
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de rode ui fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de uien met wat zout glazig.

  2. Pers de knoflook uit en voeg samen met de gember, chilivlokken en kerriepoeder toe en roerbak het twee minuten mee.

  3. Snijd de kip in stukjes. Voeg samen met de tomatenblokjes en de suiker aan de pan toe en stoof de kip in ongeveer 30 minuten gaar in een gesloten pan op laag vuur.

  4. Schep het geheel tussendoor om. Maak in de tussentijd de broccoli schoon en snijd in roosjes. Voeg deze na 15 minuten stoven aan het gerecht toe.

  5. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak vervolgens grof.

  6. Roer de yoghurt, de cashewnoten en de vissaus door de curry en stoof hem nog vijf minuten op een laag vuurtje. Laat de kip cashew niet koken.

  7. Garneer de kipcurry met de verse koriander en serveer met rijst, platbrood of naan.

Kip cashew

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in