Menu

Gepofte aardappel met zure room en kaas

In de streekbox zaten mooie grote aardappelen en een receptje voor gepofte aardappel met zure room. Ik had eigenlijk nog nooit eerder een gepofte aardappel gemaakt, terwijl het eigenlijk heel makkelijk is. In het recept van de streekbox werd Italiaanse boerenkaas gebruikt, maar ik had nog een stukje cheddar liggen wat ik er zelf nog beter bij vind passen.

gepofte aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote aardappelen
Olijfolie
4 el zure room
Geraspte kaas
Handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prik met een vork gaten in de aardappelen. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.

Pof de aardappelen in ongeveer 3/4 uur gaar. De aardappel is klaar als je deze met een vork gemakkelijk in 2en kunt verdelen, zodat er een gleuf onstaat.

Bestrooi de gepofte aardappel met peper en zout en verdeel een el zure room over de gleuf van de aardappel.

Bestrooi dit met gehakte peterselie en wat geraspte kaas voor de finishing touch.

gepofte aardappel

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

 • Corien
  21 mei 2015 om 18:30

  Lekker, toevallig zit ik dat net te eten

 • Foodloveandhappiness
  25 januari 2013 om 15:40

  Oh heerlijk vind ik dit! Ik ben echt gek op gepofte aardappel, zure room maakt het zeker af! Doet me denken aan de Mexicaanse keuken, in mexicaanse restaurants kun je altijd de perfecte gepofte aardappels bestellen :) hmmm

 • Laura's Bakery
  21 januari 2013 om 19:27

  Lekker!! Mijn zusje heeft hier van de week gepofte aardappels gemaakt en die waren ook zo lekker. Met kaas klinkt goed :)

 • Pauline
  21 januari 2013 om 19:20

  Haha wat een leuk verhaal, ik had het zelf ook nog nooit eerder gemaakt

 • Karin - The F Girl
  21 januari 2013 om 15:29

  Lekker! Brengt herinneringen bij me boven van hoe ik als tiener uit eten ging met vriendinnen, eens in de zoveel maanden. En hoe we dan heel stoer naar een eetcafeetje gingen waar ik een gepofte aardappel at. Heerlijk vond ik dat, dat aten we thuis nooit. En daarna ben ik het eigenlijk ook weer vergeten, want ik heb het ook nu in mijn eigen thuis nog nooit gemaakt. Toch eens doen! Dank je voor die trip down memory lane :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.