Dulce de leche

Dulce de leche

Dulce de leche is een zoete caramelpasta dat gemaakt wordt van gecondenseerde melk. Het komt oorspronkelijk uit Latijns Amerika en specifiek uit Argentinië. Het is lekker zoet en je kan het overal voor gebruiken. Als vulling in taarten of koekjes, schep een lepel over je ijs of doe een schep in je koffie (yes dat is echt lekker).

Dulce de leche maken

Je kan dulce de leche kant en klaar kopen, maar je kan het ook heel makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een blikje gecondenseerde melk (dat is melk waar suiker aan toegevoegd is en waar het vocht aan onttrokken is, daardoor is het ook dikker dan gewone melk). In de supermarkt staat het vaak bij de koffiemelk in de suiker. Er is ook een lactosevrije variant, deze gecondenseerde melk is op basis van kokosmelk.

Dulce de leche bewaren

Om de karamelpasta te maken, laat je het blikje ongeveer 3 uur zachtjes koken in een pan met water. Hoe langer je de dulce de leche kookt, des te donkerder hij wordt. Zorg dat het blikje continu onder water staat, anders heb je kans dat het blikje ontploft.

Na 3 uur koken is de karamelpasta klaar. Laat het blikje afkoelen en bewaar de pasta in de koelkast. Je kan het zeker een paar weken bewaren.

Dulce de leche
feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in