Menu
dulce-de-leche.jpg

Dulce de leche

Dulce de leche is een zoete caramelpasta dat gemaakt wordt van gecondenseerde melk. Het komt oorspronkelijk uit Latijns Amerika en specifiek uit Argentinië. Het is lekker zoet en je kan het overal voor gebruiken. Als vulling in taarten of koekjes, schep een lepel over je ijs of doe een schep in je koffie (yes dat is echt lekker).

Zelf Dulce de leche maken

Je kan dulce de leche kant en klaar kopen, maar je kan het ook heel makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een blikje gecondenseerde melk (dat is melk waar suiker aan toegevoegd is en waar het vocht aan onttrokken is, daardoor is het ook dikker dan gewone melk). In de supermarkt staat het vaak bij de koffiemelk in de suiker. Er is ook een lactosevrije variant, deze gecondenseerde melk is op basis van kokosmelk.

Bewaren

Om de caramelpasta te maken, laat je het blikje ongeveer 3 uur zachtjes koken in een pan met water. Hoe langer je de dulce de leche kookt, des te donkerder hij wordt. Zorg dat het blikje continu onder water staat, anders heb je kans dat het blikje ontploft. Na 3 uur koken is de caramelpasta klaar. Laat het blikje afkoelen en bewaar de pasta in de koelkast. Je kan het zeker een paar weken bewaren.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan