Gepofte aardappel met zure room en kaas

Gepofte aardappel met zure room en kaas

Lekker een gepofte aardappel met zure room en kaas. De klassieker onder de bijgerechten. Je kan de aardappels poffen in de oven, in de magnetron of op de bbq. Aardappels poffen is heel eenvoudig. De zure room is er lekker fris bij. En de kaas maakt het helemaal af. Lekker met coleslaw bij een hamburger of gegrilde kip. 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote aardappelen
  • 4 el zure room
  • 50 gr geraspte kaas
  • Peper en zout
  • 2 takjes bieslook (of peterselie)
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Prik met een vork gaten in de aardappelen. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten uur gaar. De aardappel is klaar als je deze met een vork gemakkelijk in 2en kunt verdelen, zodat er een gleuf onstaat.

  3. Bestrooi de gepofte aardappel met peper en zout en verdeel een el zure room over het midden van de aardappel. Bestrooi eventueel met gehakte bieslook en peterselie en wat geraspte kaas voor de finishing touch.

Gepofte aardappel met zure room en kaas

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Aardappel Hollandse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Kerst Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

21 januari 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in