
Gepofte aardappel met zure room en kaas
Lekker een gepofte aardappel met zure room en kaas. De klassieker onder de bijgerechten. Je kan de aardappels poffen in de oven, in de magnetron of op de bbq. Aardappels poffen is heel eenvoudig. De zure room is er lekker fris bij. En de kaas maakt het helemaal af. Lekker met coleslaw bij een hamburger of gegrilde kip.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 4 grote aardappelen
- 4 el zure room
- 50 gr geraspte kaas
- Peper en zout
- 2 takjes bieslook (of peterselie)
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prik met een vork gaten in de aardappelen. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten uur gaar. De aardappel is klaar als je deze met een vork gemakkelijk in 2en kunt verdelen, zodat er een gleuf onstaat.
Bestrooi de gepofte aardappel met peper en zout en verdeel een el zure room over het midden van de aardappel. Bestrooi eventueel met gehakte bieslook en peterselie en wat geraspte kaas voor de finishing touch.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan