
Gepofte aardappel met zure room en kaas
In de streekbox zaten mooie grote aardappelen en een receptje voor gepofte aardappel met zure room. Ik had eigenlijk nog nooit eerder een gepofte aardappel gemaakt, terwijl het eigenlijk heel makkelijk is. In het recept van de streekbox werd Italiaanse boerenkaas gebruikt, maar ik had nog een stukje cheddar liggen wat ik er zelf nog beter bij vind passen.
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote aardappelen
Olijfolie
4 el zure room
Geraspte kaas
Handje peterselie
Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prik met een vork gaten in de aardappelen. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
Pof de aardappelen in ongeveer 3/4 uur gaar. De aardappel is klaar als je deze met een vork gemakkelijk in 2en kunt verdelen, zodat er een gleuf onstaat.
Bestrooi de gepofte aardappel met peper en zout en verdeel een el zure room over de gleuf van de aardappel.
Bestrooi dit met gehakte peterselie en wat geraspte kaas voor de finishing touch.