fbpx
Menu

Vijgentaartje met blauwe kaas

Ben je niet zo’n kokkin maar wil je wel de show stelen tijdens de kerstdagen? Dan is dit voorgerecht echt iets voor jou. Het vijgentaartje is super makkelijk om te maken,  maar het ziet er wel stunning uit. De ohh’s en ahh’s zullen je om de oren vliegen. Vanwege de ingrediënten heeft het een hoog culi gehalte. Als je niet zo van blauwe kaas houdt, kan je ook geitenkaas of fetakaas gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen
8 plakjes bladerdeeg
1 geklutste eidooier
4 vijgen
100 gr blauwe kaas
Handjevol walnoten
Lepel honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien en plak 2 plakjes aan elkaar met een beetje water. Vouw de randjes om, zodat er een mooi taartje ontstaat. Prik gaatjes in het deeg met een vork.

Snij de vijgen in plakken en leg deze op het bladerdeeg.

Verkruimel de blauwe kaas over de vijgen.

Verdeel wat walnoten over het taartje en besprenkel het met een beetje honing.

Bestrijk de randen van het taartje met de eidooier.

Bak de taartjes in ongeveer 15 – 20 minuten af.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Justine Savat
    30 oktober 2015 om 19:54

    Net gemaakt en echt SUUU-PER-LEKKER :) Dankjewel!

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 oktober 2015 om 21:41

    Jeej wat leuk!

    Beantwoorden
  • Lisa
    6 februari 2015 om 09:57

    Hoi Paulien! Vraagje... In de ingrediëntenlijst staan er acht plakjes bladerdeeg, maar in de uitleg gebruik je er maar twee? :-) Wil dit graag vanavond maken! Liefs

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 februari 2015 om 15:39

    Hoi Lisa, het is twee plakjes per persoon. Dus voor 4 personen heb je in totaal 8 plakjes nodig. :)

    Beantwoorden
  • anke
    24 september 2014 om 14:57

    Beetje vreemde vraag, maar eet je dit koud of warm?

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 september 2014 om 19:01

    Helemaal geen gekke vraag. Kan allebei :)

    Beantwoorden
  • Sylvia BV
    2 januari 2014 om 17:27

    Op kerstavond gemaakt met geitenkaas, het was heerlijk! Nu is bladerdeeg sowieso mijn favoriete ingredient, maar dit is wel een erg lekkere combi. Ga ik zeker nog eens maken!

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 januari 2014 om 22:32

    Oh geitenkaas is ook zo lekker bij vijgen.

    Beantwoorden
  • Spa
    21 november 2013 om 19:01

    Hi kan dit recept ook gemaakt worden met gedroogde vijgen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 november 2013 om 10:31

    Het kan wel, maar gedroogde vijgen zijn veel zoeter dan verse vijgen. Ik denk dat het als voorgerecht dan minder lekker is.

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 december 2012 om 12:45

    Oeps, ja je hebt helemaal gelijk, ik pas het aan :)

    Beantwoorden
  • Filiz
    12 december 2012 om 21:16

    Hoi Pauline, in de ingrediënten lijst staat 1 eidooier, gebruik je die om de randen mee in te smeren? Ik heb namelijk zo'n vermoeden maar misschien lees ik er wel overheen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 december 2012 om 20:35

    Oh je weet niet wat je mist ;) Vijgen zijn lekker zoet, net als dadels. De structuur is wel bijzonder, beetje chewy

    Beantwoorden
  • Laura's Bakery
    10 december 2012 om 20:04

    Ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit vijgen gegeten, is die smaak ergens mee te vergelijken? Recepten met vijgen sla ik vaak over omdat ik niet weet wat van smaak ik moet verwachten, en het klinkt gewoon niet heel smakelijk, een vijg. Maar dat ligt vast aan mij :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen