Menu

Review Ottolenghi Het Kookboek

Ottolenghi staat in London bekend als hotspot om te eten. Eetwinkel, patissier, deli, restaurant en bakkerswinkel in één, waar kleurige en creatieve gerechten op de kaart staan. Klinkt als een mustgo!

Ottolenghi Het Kookboek is het 2e boek van Yotam Ottolenghi en Sammi Tamimi dat Nederland veroverd heeft. Inmiddels is zelfs hun 3e boek Jerusalem uit, alleen is deze op moment van schrijven, nog niet in het Nederlands verkrijgbaar.

Ottolenghi neemt je mee op reis naar het midden oosten. Veel kruiden, specerijen, fruit, noten, citroen, knoflook en warme smaken worden in dit boek gebruikt. Ottolenghi is gevarieerd en speelt met groente. Zoete broccolini, geroosterde pompoen en gegratineerde venkel zijn slechts een greep uit de grote verscheidenheid aan vegetarische gerechten. Maar ook vlees- en vis liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Gegrilde kip, lamsvlees, zeebaars en coquilles, allemaal gerechten die mij doen watertanden.

Ik ben op slag verliefd, ik ben dol op groente en ik hou van spannende combinaties. Het boek bevat 140 originele gerechten van complete hoogdgerechten tot gezonde salades en heerlijke tartelettes en desserts. Daarnaast staan er basisrecepten in voor korstdeeg, jams en diverse sauzen.

Achterin het boek staat een overzicht van de meest gebruikte ingrediënten. Dit kan misschien wat ingewikkeld lijken, maar de doorgewinterde hobbykok ziet hier juist een uitdaging in. Sumak, za’atar en tahin zijn niet ingrediënten die iedereen kent. Maar dan heb ik één tip voor je, bezoek eens een Turkse of Marokkaanse supermarkt en je zult versteld staan van al het lekkers dat je daar kunt krijgen.

Ik vind Ottolenghi echt een aanwinst voor mijn kookboekenverzameling. Ottolenghi is een boek waar je uit blijft koken. Of het nu op een simpele doordeweekse dag is of wanneer je groots wilt uitpakken, dit boek biedt je voor elke gelegenheid wat lekkers.

Titel: Ottolenghi Het Kookboek
Auteur: Yotam Ottolenghi en Sammi Tamimi
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers B.V.
Prijs: € 29,95

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

 • Pauline
  31 maart 2014 om 19:48

  Dat zegt genoeg, je zult er geen spijt van krijgen :)

 • Tonny
  31 maart 2014 om 17:10

  Hoi Pauline

  Ik ben ook een liefhebber van koken en sinds ik met de kerst het boek Plenty van mijn zoon kreeg, helemaal weg van deze kok. Mijn zoon zei: mam, dit cadeau is voor ons allemaal maar jij mag het uitpakken. en natuurlijk ben ik ook degene die het allemaal klaarmaakt maar genieten doen we er allemaal van. Het zijn de ongewone combinaties die het hem doen. Ik lees wel eens dat de receptuur niet altijd klopt en dat is ook soms zo maar dat heb je als ervaren kok wel zo door. Ik heb alleen wat meer moeite met de volgorde van bereiden zoals hij het beschrijft. Zelfs al lees ik een recept 2x voor ik begin sta ik soms toch voor verrassingen en blijkt het meestal meer werk te zijn dan ik had gedacht.Maar alles wordt altijd goed gemaakt door de verrukkelijke eindresultaten. Ik heb ook het Jerusalem boek gekocht omdat ik ook wel een vis en vlees eet.Ik heb Plenty in het Engels en Jerusalem in het Nederlands. Nu nog het kookboek maar dat wil ik eerst van de Bieb lenen voor ik het aanschaf.....alhoewel.........het is steeds uitgeleend ;)

 • Kelly @ Kell's Kitchen
  10 november 2012 om 11:35

  Ben echt gek op m'n Ottolenghi's: absolute must-haves! Als je dol bent op groente dan weet ik zeker dat je ook op slag verliefd zult worden op Plenty!

 • Pauline
  10 november 2012 om 10:40

  Ja dat weet ik, er staat ook het 2e boek\ndat Nederland veroverd heeft ;) Nu wil ik Plenty ook hebben haha

 • Pauline
  10 november 2012 om 10:39

  Jaa zeker ;)

 • Caroline Brouwer
  10 november 2012 om 10:12

  Het was hun eerste boek, alleen kwam in het Nederlands eerst hun tweede boek Plenty uit en daarna dit boek. Maar Het Kookboek was hun eerste boek. Een geweldig boek, net als Plenty!.

 • Simone
  10 november 2012 om 08:40

  Ik vind het ook een geweldig boek, een must have!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.