fbpx
Menu

Lasagne met spinazie en zalm

Alle eer gaat naar vriendinnetje M. Bij haar at ik deze heerlijke lasagne met spinazie en zalm. Zij maakte hem met geitenkaas! Een waanzinnige combinatie al zeg ik het zelf. Daar hebben wij lekker van gesmuld. Geitenkaas had ik niet in huis, dus gebruikte ik ricotta. Ook een goede combi!

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg verse spinazie
3 tenen knoflook
2 uien
400 gr gerookte zalm
400 gr ricotta
9 verse lasagnebladen
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwam de oven voor op 180 graden.

Hak de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olijfolie.

Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok deze kort, totdat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

Laat de spinazie uitlekken in een zeef,

Verdeel wat van de spinazie over de bodem van een ovenschaal.

Leg hierop een laag lasagnebladen.

Vervolgens verdeel je weer een laagje spinazie over de vellen, daarop verdeel je de plakjes zalm en daarop verdeel je een gedeelte van ricotta.

Herhaal alle stappen en sluit af met ricotta.

Zorg ervoor dat alle bladen goed bedekt zijn met de spinazie. Onbedekte lasagne bladen worden niet gaar in de oven.

Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten af op 200 graden.

lasagne met spinazie en zalm

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Dieuwertje Blekkink
    7 januari 2019 om 19:30

    Wanneer je kiest voor de optie geitenkaas, hoeveel moet ik dan nemen? Groetjes

    Beantwoorden
  • Karin
    8 februari 2017 om 16:55

    Hallo, Het recept klinkt heerlijk. Welke geitenkaas zou je adviseren?

    Beantwoorden
  • Annika
    10 februari 2017 om 09:17

    Ik zou gaan voor een naturel geitenkaas.

    Beantwoorden
  • WilDir
    28 september 2016 om 21:18

    Dit vanavond gemaakt en was echt heel lekker, omdat de spinazie zover geslonken was dat ik de lasagnebladen niet kon bedekken, heb ik er nog extra tomatensaus over gedaan. Ook de kleinkinderen hebben gesmuld.

    Beantwoorden
  • Robert
    5 september 2015 om 10:34

    Kun je deze lasagne ook een dag van te voren maken? Ondanks de zalm?

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 september 2015 om 21:10

    Jawel! Wel even in de koelkast bewaren ;)

    Beantwoorden
  • Robert
    8 september 2015 om 20:49

    Hij was heerlijk! Kreeg alleen maar enthousiaste reacties! Bedankt!

    Beantwoorden
  • Patricia
    8 februari 2015 om 20:46

    Twee weken geleden voor het eerst dit recept geprobeerd. Eerlijk gezegd vonden wij het iets droog en heeft ricotta uiteraard minder sterke smaak dan geitenkaas waar wij erg van houden. Maar we waren zo enthousiast dat ik het vanavond opnieuw heb gemaakt met, voor ons, de volgende aanpassingen. Ik heb twee bakjes slagroom light met de mixer gemengd met twee bakjes rondele geitenkaas en dit telkens als laagje na de spinazie en zalm aangebracht. Resultaat was een heerlijk, wat romige lasagna met pittige smaak. Uiteraard kwam dit ook door de heerlijke eerste stap met ui en knoflook fruiten. Kaas komt gewoon iets meer naar boven met gietenkaas. We hebben genoten!

    Beantwoorden
  • jeanet wilde
    22 augustus 2014 om 14:13

    welke lasagnebladen gebruik je als je eet volgens vzl.

    mvg
    Jeanet

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 augustus 2014 om 00:09

    Geen! Lasagne is niet Voedselzandloper proof. Maar in mijn kookboek staat een Voedselzandloper lasagna.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen