Menu

Home Made notenpasta

Ik ga vreemd….met het jongere broertje van! Die wilde ik toch eens uitproberen. In mijn vorige Home Made post schreef ik met veel bewondering over Home Made Winter. In winter staat een lekker recept voor notenpasta en die wilde ik graag uitproberen. Winter is al net zo leuk, als Home Made. En hoewel dit project over Home Made gaat, kon ik het toch niet laten om voor één keer uit te wijken naar Winter.

Het leuke van de boeken van Yvette vind ik de stap voor stap beschrijvingen van producten die je normaal in de winkel koopt. Cider, kaas, boter en zo ook deze notenpasta. Dan ineens zie je hoe makkelijk het kan zijn, misschien nog wel makkelijker dan naar de winkel gaan en een pot uit de schappen te trekken.

Hier zijn wij dol op pindakaas met stukjes noot. Die stukjes mogen niet ontbreken! Deze notenpasta bestaande uit 3 soorten noten is dan ook een schot in de roos. Je kan eigenlijk zelf kiezen welke noten je in de machine mikt. Ik heb gekozen voor een mengsel van pinda’s, hazelnoten en amandelen!

En veel meer dan het mixen van een 5 tal ingrediënten is het niet! En het leuke is, je kan je creativiteit hier op los laten! Ik denk dat het best lekker is om stukjes chocola toe te voegen, of pecannoten of walnoten te gebruiken of een peper. Zelf heb ik de suiker achterwege gelaten en ik moet zeggen, ik mis het niet!

Ingrediënten voor 2 potten
100 gr hazelnoten
100 gr amandelen
100 gr pinda’s
1 tl kaneel
Snuf zout
2 – 3 el suiker (optioneel)
1 el appelstroop
1 dl zonnebloemolie

Zo maak je het
Meng alles tot een gladde pasta in een keukenmachine. Hou je van grove pasta met stukjes hele noot, dan maal je het vanzelfsprekend wat korter.

Doe het in schone potten en bewaar het in de koelkast.

Vanaf nu ga ik mijn pindakaas zelf maken, dank je Yvette voor weer een leuk idee!

notenpasta

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

 • Mylene93
  24 april 2019 om 20:35

  Notenpasta ook gemaakt met de staafmixer helaas mislukt want door de kracht die de staafmixer moest zetten is hij kapot gegaan:(

 • Caroline Piek
  10 april 2015 om 22:46

  Klinkt goed! Maak tot nu toe alleen zelf pindakaas, maar ga deze zeker eens proberen.

 • Cynthia
  10 april 2015 om 20:52

  Ik heb een keer amandelen in de oven geroosterd in honing en toen in de keukenmachine, echter is mijn mesje helemaal bot geworden en snijd geeneens bloemkool meer. Hoe doe je dat met de noten? Wordt het mes daar niet bot van? Groeten Cynthia

 • An
  10 april 2015 om 18:25

  Super idee!! Maar hoelang kan je het bewaren in de koelkast?

  Alvast bedankt!

 • Pauline
  13 augustus 2014 om 22:21

  In dit geval vooral voor de smaak. In principe heb je niet meer nodig dan alleen pinda's ;)

 • Liz
  13 augustus 2014 om 21:49

  Super! Ik heb al eens zelf pindakaas gemaakt en dat vond ik al lekker :)
  Dit recept ga ik ook eens proberen. Maar ik vraag me af wat de appelstroop doet... Is het echt nodig omdat het de smaak veel beter maakt of doet het iets anders voor de pasta?

  (alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag :) )

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.