Pindakaas maken

Pindakaas maken

Pindakaas, wie is er niet mee opgegroeid. Wij eten elke dag wel een boterhammetje met dit smeuïge beleg. Wist je dat zelf pindakaas maken heel makkelijk is. Je hebt enkel pinda’s nodig. En eventueel een snuf zout. Het is gewoon een kwestie van lang malen in je keukenmachine. Dan wordt het vanzelf een smeuïge pasta. Je kan ook een mix gebruiken van meerdere noten. En van die pindakaas maak je weer heel eenvoudig zelf pindasaus. Go for it!

Pindakaas maken

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 1 grote pot

  • 300 gr ongezouten pinda's
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Doe de pinda’s (zonder vlies) en een snuf zout in je keukenmachine. Zet de machine aan en wacht net zolang totdat er een gladde pindakaas ontstaat. Eerst wordt het korrelig, maar hoe langer je wacht, des te beter het wordt. Na ongeveer 10 tot 12 minuten is je pindakaas lekker smeuïg.

  2. Bewaar de pindakaas in een schone pot buiten de koelkast.

Pindakaas maken

Tags

Basisrecepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Noten recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (4 stemmen)

5 december 2011


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in