Pindakaas maken
Pindakaas, wie is er niet mee opgegroeid. Wij eten elke dag wel een boterhammetje met dit smeuïge beleg. Wist je dat zelf pindakaas maken heel makkelijk is. Je hebt enkel pinda’s nodig. En eventueel een snuf zout. Het is gewoon een kwestie van lang malen in je keukenmachine. Dan wordt het vanzelf een smeuïge pasta. Je kan ook een mix gebruiken van meerdere noten. En van die pindakaas maak je weer heel eenvoudig zelf pindasaus. Go for it!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 grote pot
- 300 gr ongezouten pinda's
- Snuf zout
Zo maak je het
Doe de pinda’s (zonder vlies) en een snuf zout in je keukenmachine. Zet de machine aan en wacht net zolang totdat er een gladde pindakaas ontstaat. Eerst wordt het korrelig, maar hoe langer je wacht, des te beter het wordt. Na ongeveer 10 tot 12 minuten is je pindakaas lekker smeuïg.
Bewaar de pindakaas in een schone pot buiten de koelkast.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan